Evlendikten sonra kilo alanlardan "ben evlenmeden önce çok zayıftım" cümlelerini duymuşuzdur, değil mi? Peki evlendikten sonra kilo almamak için ne yapmamız lazım? Evlilik neden bize kilo aldırır?
Evlilik neden kilo aldırıyor, evlendikten sonra kilo almamanın sırrı nedir?
Birlikte yürüyüş spor etkinlikleri yapılırsa ve bu düzene oturtulursa kilo almazlar. Alırlarsa da orantılı alırlar.
Evlilikte kilo alımı ikiye ayrılıyor kadın ve erkek sebepleri olarak.
Erkek genelde derme çatma yemekler yapıyor aile evinde değilse ve ayak üzeri atıştırma şeklinde yaşam sürüyor hele de öğrencilikten kalan alışkanlıkları varsa. Evlenince belirli yemek saatleri oluyor evde. Her gün o saatlerde yeniyor erkek de dolayısıyla buna alışacağı için iştahı açılıyor, kilo alıyor.
Kadınlarda da bu şeye dönüyor hepsinde değil tabi ama çoğunda artık evlendim yerim içerim alacağımı almışım rahatlığı.
yememek. kocişkoyla kahve keyfi, karişkoyla kahvaltı derken çiftler şişiyor. ondan sonra birbirlerinden şikayet ediyorlar. ben hiç evlenditen sonra beraber spor salonuna gidip story atan görmedim. yemeyin olsun bitsin
Öncelikle herkes kilo alacak diye bir kural yok. Almayabilirsiniz de... Ancak şunlar var:
* Hayatınız düzene girdiğinden ve zamanınızı evde, eşinizle ve eskiye nazaran daha az hareket ederek geçiriyorsunuz. * Pek çok insan için eş bulmuş olmak, hayatınızda "garanti" birinin olması fikri kendinize bakma düzeyinizi azaltıyor. * Özellikle çocuk olduktan sonra artan ev içi fiziksel ve psikolojik yorgunluğun yemek yemeyi arttırırken fiziksel aktiviteyi azaltması hadisesi...
Aklıma gelenler bunlar. Başka başlıklar da olabilir. Ayrıca istisnalar mutlaka olacaktır..
Kilo almanın sırrı düzenli yemek yeme ve bol öğün yemek yemedir. Yemeği kararında tutmak gerekir, şayet doyduğumuzu bildiğimiz halde yemek yeriz. Sonra kilo aldık diye mutsuz olur ve daha çok yemek yeriz.
Ben zayıf yapılı olduğum halde günde 2 öğün yemek yerim.
damat gelinin her yaptıgı yemeği yemek zorunda yoksa evde cingar çıkar :D gelin sorar benim yemeklerim mi yoksa annenin yemekleri mi damat çaresizce senin yemeklerin dicek ama gelinin yemeği de güzel olabilir gerçekte söylüyor olabilir ozaman gelsin yemekler :D :D
@zarganaaa evli değilim ama evlenenlerin hepsi özellikle erkeklerin hep kilo aldıgını gözlemliyorum evlenmeden cin ali gibi olan kişi evlendikten sonra kabasakal'a dönüyor :D
Abartmasak mi acaba? Bekara eş boşamak kolay gelir derler Yeni gelinler severek yeni yemekler dener erkekte haliyle kilo alir Ve emin olun erkek anneleri bu durumdan çok da memnun olurlar
@zarganaaa tamam işte bende dediğinizi diyorum zaten yeni gelinler yeni yemekleri denemek olsun ya da kaynanaya iyi görünmek hamarat görünmek için damada dayıyor yemekleri işte kaynana oğluma bakamıyosun demesin diye :D
gelin kötü yemek yapsa bile damat çare yok onu da yemesi lazım yoksa kadın kırılacak bu sayede de kilo alınıyor işte :D
@zarganaaa bakalım hayırlısı mecbur yicez yemekleri :D ama ben kedimi salamam öyle kilo milo bol bol spor şart :D
gerçi annem karışmaz bize tv dizilerindeki gibi aslında kaynanalar karışmıyor gelinlere gelinler de kaynanalara karışmaz hep adı çıkmış bu tarz filmler ve dizilerle bu meselenin :D
@zarganaaa aslında kilo alma durumunu yanlış anlıyor eski insanlar kilo almak sağlıklı olmak değildir fakat onların gözünde besili olmak anlamına geliyor gelinime bak nasıl da oğluma bakıyor tosun olmuş oğlum tosun derler mesela
halbuki zavallı adam kolesterol şeker tansiyonla uğraşıyor o kilo üzerine :D :D ama annesine göre sağlıklı :D :D
@zarganaaa çok zayıfsa o zaman azcık kilodan bişey olmaz yav :D alsın o kadar da bir deri bir kemik kalmakta iyi değil :D hayırlısı bakalım bende oturdum hayırlısını bekliyorum :D bakalım beni kim beslicek yedirip içirip kamyon şoförlerine benzetmesinler de :D :D
Düzenli hayat diyorsunuz. Kocayı bulunca 30 kilo alan kızlar. Babanızın evinde aç mı bırakıyorlar sizi? Çoğunuzun evinde ananız yapıyor yemekleri. Düzensiz mi beslenmeniz? Orda ceylan gibiyken evlenince fil olmak nedir?
Bence evliliğin kilo aldırmasinin birçok sebebi var bunlar Evlendigin için artık birilerine kendini beğendirmemek çünkü hedefine ulaşmış olmak Evlilik yeni düzen yeni hayattir uyum ve düzen sürecinde kendine dikkat etmemek Evlilik stres yaratabilir streste kilo dengesizligine sebeptir Yani bircok sebep olabilir ama bir insan dikkat ederse kendine bakarsa istediği kilo ve fizikte kalabilir her zaman
Ben bu konuyu çok araştırdım en büyük sebebi vucudun alışık olmayan blrşey yasamasindan dolayi yani cinsellikten dolayi oluyor seks hormonlari degistiriyor kilo almani sagliyor
Düzenli hayata geçiş ve rahatlık hissi buna neden oluyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
sağlıksız beslenme sebebiyle kilo alınıyor.. anne baba evinde sağlıklı gidalar var.. eve evlenince evde hep basit hazır kilo aldiran yiyecekler yendigi icin kilo aliniyor.. bye