Kırık ayak bileği?

Ben pandemi dönemin de evde cam silerken merdivenden düştüm ve sağ ayak bileğim kırıldı birde ayağımın altın da 5-6 cmlik bir yarık oluştu. Hastaneye gittik ayağımın altına dikiş atıldı ayak bileğim de alçıya alındı. Sonra bize ertesi gün bir doç dra randevu verdiler (bu arada özel bir hastane bu biz ambulans çağırınca bizi oraya götürdüler) ertesi gün gittik doçentin yanıma bize dedi ki ayak bileğinin kırılma şekli kendi kendine kaynamaya bilir. Ameliyatla bir platin takılması gerekebilir ama altı hafta beklersen kaynayada bilir beklediğin için başka birşey de çıkabilir demişti (ameliyat ücreti15.000tl) biz fiyatı duyunca dedik başka bir hastaneye gidelim bu sefer baltalimanı kemik hastanesine geldik orda ki doktorlar da ameliyat gerek dediler ama ayağımın altında ki kesik yüzünden orda dikiş var ve pansuman yapılması gerekiyo alçıyı sürekli çıkarıp takmak ayağının yanlış kaynamasına sebep olur o yüzden ameliyatla platin takalım dediler. Biz de tamam dedik yatışımı yaptık hemen akşam bir doktor geldi ve bana dedi ki sizin ameliyat olmanıza gerek yok kırığınız ameliyatsız altı hafta alçı da kalda kaynar dedim doktor bey ayağımın altın da kesik var doktorlar onun için ameliyat diyolar. Alçıyı çıkarttırdı hemen ayağımın altında ki kesinin fotoğrafını çekti birileriyle konuştu bana döndü ve istersen ayağını tekrar alçıya alalım 10 gün sonra gel ayağının altına bir pencere açalım oradan pansuman yapılır dedim ben zaten ameliyat istemiyorum böyle bir şansım varsa tamam.. neyse pencereyi açtılar 15 gün rapor verdiler 15 gün sonra gittim doktora bana dedi ki kırık kaynamaya başlamış 15 gün sonra tekrar gel ( her gittiğimizde de doktor değişiyo) 15 gün sonra tekrar gittim bu sefer başka doktor bana kırığın kaynamadığını ve ameliyat olmam gerektiğini ama alçı da 6 haftayı doldurmadı ayağım diye 15 gün sonra gelmemi söyledi 15 gün sonra tekrar gittim yani bu geçtiğimiz pazartesi yine başka bir doktor vardı bana dedi ki alçıyı çıkarttıralım röntgen çektirelim alçı ayağında çok bile kalmış. Gittik alçıyı çıkarttırdık röntgen çektirdik doktorun odasına gittik doktor bana dedi ki kaynama hala yetersiz (bu arada şeker hastası olup olmadığını ya da sigara falan kullanıp kullanmadığımı sordular ben de hiçbiri yok) kırık olan yeri eliyle sıktı ve ağrı var mı diye sordu ( kırık ağrır diyenler halt etmiş bir kere ağrım oldu o da ilk düştüğüm zaman) yok dedim ayağının üzerine kalk bir yavaşça ağırlığını ver dedi verdim ağrı var mı dedi yom dedim tamam o zaman 3 hafta sonra gel dedi bu şekil de seni takip edelim dedi ( ve 3 hafta sonra geldiğim de hala kaynamamışsa yine ameliyat dediler) alçıyı çıkarttı beni yarı kaynamış ayakla eve yolladı ayak bileğim davul gibi şiş ve adım atarken çok zorlanıyorum şimdi buraya kadar okuyupta bu işten anlayanlar bana bir tavsiyede bulunabilir mi?

Kırık ayak bileği?