Maketimi renklendirmek için oje kullanacağım
itina istediği için uzun sürüyor.
1-2 saat bu kokuya maruz kalmak zarar verir mi?
itina istediği için uzun sürüyor.
1-2 saat bu kokuya maruz kalmak zarar verir mi?
Oje yapımında kullanılan zararlı olduğu bilinen belli bir takım maddeler var (örnek: toluen, dibutyl phthalate ve formaldehit) bunlardan kaçınmak gerek. pastel, flormar, golden rose falan bu maddeleri kullanmıyor ojelerinde. zaten bu maddelerin kullanıldığı ojeler çok kötü kokuyor, anlıyorsunuz. mesela gabrini, woo, chissa, meggy gibi markalarda bu maddeler kullanılıyor olmalı. zararlı olduğu bilinen bu üç maddeyi içermeyen ojelere B3free deniyor.
ojenin içindeki zararlı maddelerin vereceği esas zarar soluma yoluyla oluyor. yani tırnağa değmesiyle vermiyor zararı, ojeyi sürerken kokusunu içinize çekmemelisiniz. tırnak zaten ölü bir dokudur. zarar görmesi mümkün değil. verdiğim zararlı madde isimlerine vikipedia'dan bakabilirsiniz, zararları neymiş, ne şekilde etkilermiş görmek için. (alıntıdır)
waow çok teşekkürler
Maket boyama işlerinde maket boyaları ve airbrush kullanmanız daha doğru olur. Birçok boyada günümüzde xylene ve Tolüen maddeleri yok, tinerlerde de aynı şekilde.
Maket boyaları için şu adrese bakabilirsiniz : https://www.oyuncax.com/maket-boyalari
sağol
Olmaz... yapmaz...
Dün yarım saat uğraştım başım ağrıdı bıraktım o zaman baş ağrım başka bir şeyden midir?
Cevap
4Cevap
Kafam olmaz dersen olmaz kafam oluyor dersen olur öyle bişey.
kafa yapar hemde mis gibi liseliyken çok çekmişliğim vardır bknz ağır roman
Bende de hafif yüksek hissi yaratıyor sonra bir uyuşukluk bir baş dönmesi meydana geliyor
ben de denedim bir şey olmuyor :))
birşey olmaz ayran ieçrek yap
Biraz ama saf tiner değil bise olmaz
Yoo ama kafa yapar
yapmaz:))
Çok az
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar