İBS mi İBH mı ne olabilir?

neredeyse 9 aydır belirsiz bir hastalıkla uğraşıyorum doktora gittim tahmin edemeyeceginiz kadar cok test yaptirdim en son kolonoskopi dedi ama cok korkuyorum ve yaptirmak istemiyorum. ne olur benimle aynı şikayetleri paylaşan biri varsa yazabilir mi ne olur:(( ilk önce stresli bir dönemdeyken başladıondan öncesinde de cok fark etmesemde ic hemoroidim vardi ve ara ara kan geliyordu. neyse o stresli donemde tuvalete gidiyodum ama sadece sari balgam gibi bir mukus ve bazen de hemoroidden oldugunu dusundugum hafif kan geliyordu kan genellikle acik renkliydi. bazen tuvalete cikinca makatimdan guruldama geliyordu ve gaz ile birlikte sadece sari mukustan cikiyordu. antidepresan probiyotik ve debridat kullanmaya basladim sikayetlerim gercekten cok hafifledi ancak hala bir belirsizlik var. örnegin bir sabah ishal oluyorum ve bazen ayni gunu aksam bazen de obursu gun kabiz oluyorum. ishal de gazli bir ishal. genellikle yumusak kivamli oluyor ancak bazen ishal ve onu takiben de kabiz oluyor. aynı zamanda aşiri ve kotu kokulu gaz problemim var. cidden yine doktora gidecegim ancak cok korkuyorum kolonoskopi ister diye :((
AYNI SİKAYETLERİ OLAN VEYA BU KONULAR HAKKİNDA BİLGİ SAHİBİ OLAN BİRİ BANA YAZABİLİR Mİ LUTFEN :((
İBS mi İBH mı ne olabilir?