neredeyse 9 aydır belirsiz bir hastalıkla uğraşıyorum doktora gittim tahmin edemeyeceginiz kadar cok test yaptirdim en son kolonoskopi dedi ama cok korkuyorum ve yaptirmak istemiyorum. ne olur benimle aynı şikayetleri paylaşan biri varsa yazabilir mi ne olur:(( ilk önce stresli bir dönemdeyken başladıondan öncesinde de cok fark etmesemde ic hemoroidim vardi ve ara ara kan geliyordu. neyse o stresli donemde tuvalete gidiyodum ama sadece sari balgam gibi bir mukus ve bazen de hemoroidden oldugunu dusundugum hafif kan geliyordu kan genellikle acik renkliydi. bazen tuvalete cikinca makatimdan guruldama geliyordu ve gaz ile birlikte sadece sari mukustan cikiyordu. antidepresan probiyotik ve debridat kullanmaya basladim sikayetlerim gercekten cok hafifledi ancak hala bir belirsizlik var. örnegin bir sabah ishal oluyorum ve bazen ayni gunu aksam bazen de obursu gun kabiz oluyorum. ishal de gazli bir ishal. genellikle yumusak kivamli oluyor ancak bazen ishal ve onu takiben de kabiz oluyor. aynı zamanda aşiri ve kotu kokulu gaz problemim var. cidden yine doktora gidecegim ancak cok korkuyorum kolonoskopi ister diye :((
AYNI SİKAYETLERİ OLAN VEYA BU KONULAR HAKKİNDA BİLGİ SAHİBİ OLAN BİRİ BANA YAZABİLİR Mİ LUTFEN :((
AYNI SİKAYETLERİ OLAN VEYA BU KONULAR HAKKİNDA BİLGİ SAHİBİ OLAN BİRİ BANA YAZABİLİR Mİ LUTFEN :((
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Dostum askerdeyen çektim onu. 6 ay sürdü ve bana tam 21 kilo verdirdi.
Rahatsızlığın adı ibs. İrritable barsak sendromu
Öncelikle bilmelisin ki bu kalıcı değil ve inan tamamen stresle alakalı. Hatta sen anlatmadan bile gün içinde vücudunda neler olduğunu söyleyebilirim. İlk başa çıkamadığın zamanlarda su bile içsen koşarak tuvalete gidiyordun dimi? Hep ishal hep ishal. Sonra bir anda bakıyodun geçmiş. Ama dehşet bir şişkinlik ve gaz hissi. Karnın bariz şekilde şişiyor. Gaz kesinliklr var ama sanki çıkmak istemiyor gibi. Sürekli gurulduyor ve sürekli olarak tuvaletin geldi gelecek hissi oluşuyor. Gece bile tutamadığın veya son anda tuvalete yetiştiğin olmuştur. Bundan eminim. Doktor doktor gezersin, kan tahlilleri yaparlar, hepattiten şüphelenirler, dışkı testi alırlar ama hiç bişey bulamazlar
Bir kaç çözüm önerim olacak ama bunları söylemeden önce sendeki problemi anlatman gerekli. Vücudunun verdiği tepkiyi değil, şu an kafanda nelerin dolandığını. Ayrıca eczaneden reflor al ve iç. 10 kapsül var ve hareketleri ciddi düzene sokuyor
Hepsinden önce sakinleş. Bu kalıcı değil, sen stresini atamazsan çok daha uzun sürecek. Bağırsaklar vücutta stres olduğunda ilk etkilenen bölge bunu okumuşsundur
Bendeki sikayetler de benzer aslinda surekli olarak gazim var ne yaparsam yapayim gecmiyor bir ara cok stresli bir donem gecirmistim ve o donemde ne zaman tuvalete girsem gaz ile birlikte sadece mukus geliyordu sari bisey cok korkunctu. su siralarda bir sabah ishal oluyorum sonra obursu gun de kabiz oluyorum. genel olaraksa yumusak kivamli oluyor. baslardan kan da vardi hafiften ama onun nedeni hemoroiddendi diye dusunuyorum ve sirf 1 kere hemoroid yuzunden gizli kan testi pozitif ciktigi icin ki ben bu testi abartmiyorum 6 kere falan yaptirdim bana kolonoskopi dedi kadin cunku baska bir sey bulamadi. bir kere de sedimantasyon 32 gelmisti ama sedimantasyon dis eti iltihabinda bile yukselebilen bir sey. benim de ilk zamanlarda hic bir sey yiyesim yoktu 5 kilo falan vermistim simdi antidepresan, probiyotik ve debridat kullaniyorum semptomlar baya bir azaldi ama hala mukus ve gaz gecmiyor mukus cok daha azalsa da gecmiyor ve hala 2 gun tuvalete girmesem 3. gun 4 kere falan giriyorum yani.:(( kür falan biliyorsan önerebilirmisin? :))
Geçmiş olsun. Son durumunuz nedir