Ella 30 mg ertesi gün hapını daha önce kullanmış olan var mı? Ne gibi yan etkileri yaptı? Kanama ya da adet düzensizliği yaptı mı? Ve en önemlisi hamileliğinizi önledi mi acaba? Kullananlar bilgilendirsin lütfen. Ben adetimin bitişinin 4. günü eşimle ilişkiye girdim ve oraya boşalma olmadı ancak ihtimale karşılık ilişkiden 14 saat sonra içtim sizce etki eder mi?Ella kullandınız mı?
Ella ertesi gün hapı kullanan var mı, yan etkilerini gördünüz mü?
Merhaba, ertesi gün hapları genellikle kullananlar tarafından iyi tolere edilmektedir. En sık görülebilecek yan etkiler; göğüslerde hassasiyet, bulantı, karın ağrısı, baş ağrısı, halsizlik ve baş dönmesidir. Ertesi gün hapı kullanımdan sonra geçici olarak adet düzensizliğine veya lekelenme tarzında kanamalara yol açabilir. Adet kanaması beklenen tarihten birkaç gün önce veya sonra başlayabilir, yeni bitmiş olan bir adet kanaması kısa süre için tekrarlayabilir. Fakat bu etkiler genellikle ilk adet kanamasını takiben normal düzenine dönecektir.
Ellanın etkisi 120 saat ancak 120 saatin sonrasında alsan bile gebeliği engelleme ihtimali çok yüksek. 100 kadından 98'ini engelliyor. O da son günler olduğu halde. Her yan etkiyi yaşamak zorunda değilsin. Ben de bugün aldım 48 saat sonra yani. Bende hiçbir yan etki olmadı biraz başım döndü ama inanılmaz derecede isteklilik hali oldu. Ben normalde haftada bir yaparken, bugün birçok kez tatmin oldum diyebilirim. Bu ilacın içindeki hormonlar beni inanılmaz etkiledi. Ne zaman bitecek bu isteklilik hali bilmiyorum. Bendeki en büyük yan etki bu.
' ya benimde surtunerej iliskim oldu boşalma olmadi içine falan girme yok dışarı vajina etrafına olmuştur bulaştı sonuçta sildim yikadim ama tereddutdeyim ella aldım bir adet 3 saat içinde mide bunaltısı yaparsa bir daha atin diyor atmazsam bir daha birsey olur mu bir tane aldım birde benimde 2 gün oldu böyle birşey olalı hamile olnrmu :(
Benimde bir sorum olucak. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bz eşimle reglimin 4. gunu yakınlaştık ama sadece temas oldu vajinama sıvı dokundu kesinlkle içeri girme veya boşalma olmadı ama zevk suyu olduğuna eminiz ardından ben direk temizlendim daha sonra 5. gun reglim de kesinti oldu fakat tekrardan geldi , sizce hamile kalmış miyimdir biz şu an böyle bsy istemiyoruz Ella alıp bugün kullansam etkisi olur mu sizce ne yapmalıyım nolur cvp verin sizde ne gibi etkileri oldu meraktayiz yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
@İsimsizbirs Tedirgin olacak bir şey yok merak etme insanlar içeri boşalıyorda hamile kalmıyor sen mi kalacaksın ayrıca önlemini almışsın merak etme kasma kendini
Merhabalar, aklıma çok çok takılan bir konuyu sormak istiyorum bu ayın 4’ünde ve 6’sında kız arkadaşımla iki kere ilişkiye girdik ilkinde korunmasız ilişkiyr girdik çünkü kız arkadaşım kondom kullanmamı istemiyor ilkinde içe boşalma oldu ve 1 saat geçmeden ella kullandık 2 gün sonra yanş ayın 6’sında ikinci kez ilişkiye girdik bu sefer kondom kullandık ama kondom patlaması sonucu tekrar içeri boşalma oldu gene 1 saat sonra ella kullandık, ellayı zevki kullanmamamız gerektiğini biliyorum aslında bu sene sadece bir kere kullanmak istemiştik ama şansına ikinci kez kullandık, ilişkiden 9 gün sonra predictor early test yaptık negatif geldi daha sonra ilişkiden 14 gün sonra (adete 6 gün kala) tekrar predicor idrar testi kullandık ve tekrar negatif aldık daha sonra adet tarihinde geldi sevgilim adetin ilk günü normal kanama yaşadı aynı gün içerisinde baş ağrısı yaşadığı için ağrı kesici kullandı ve ağrı kesici kullandığı günün akşamı (adetin ilk günü) normal kırmızı kan kesildi ve kahverengi kanama başladı normalden daha az aktı adet bittikten (adet 4 gün sürdü) sonra ilişkiden 19 gün sonra tekrar idrar testi yaptık ve tekrar negatif aldık, adet kanamasından sonra kahverengi kanama gelmesi beni çok tedirgin etti kız arkadaşım bu tür kanamayı daha öncede yaşadığını ve korkmamam gerektiğini gebe gibi hissetmediğini ve bu konuyu tekrardan konuşmak istemediğini söylüyor. Bu ayın 28 inde yani yarın tekrardan idrar testi yaptırmaya ikna ettim, sizce sonuç negatif gelirse tedirgin olmayı bırakmalımıyım?
Ella adet düzensizliğine sebep olur bilinen en yaygın yan etkisi de budur. Ayrıca çok etkili bir ilaç,mutlaka etki eder. Boşu boşuna kuruntu yapma, hamile kalmazsın. Yine de kafana takılırsa 10 gün sonra hastaneye gider kan testi yaptırır ve sonucu görür rahatlarsın. Ayrıca bu tarz hapları sık sık kullanmamak lazım olduğunu hatırlatayım çünkü hormonal düzensizlik yapıyor.
İlacın ysn etkısıdır. Kesınlıkle hamıle kalma ıhtımalın yok stresten bıle olmsmıs olabılır. Ayrıca nasıl boyle alarm gıbı duzenlı oluyosunuz anlamıyorum 1 hafts once 1 hafts sonra zaten normal degılmı😳
Birde sordun bu soruyu yanı? Pes zaten duzensız ustelık yan etkılerı olan etıkısının 2-3 ay gecmedıgı soylenen bı ılac kullanmıssın bunların yanı sıra bırde beklentı ıcın de ve stres lı sın e ne olucaktı. Abuk sabuk trıplere gırıp nısanlınıda bogma ben bununlamı evlenıyorum dıye sorgulamasın adam evlılıge ramak kala😏
Allahım bın pisman olmustur adam cocuk istesenızde yapamıycak bu travma dan sonra 😂😂😂Test icin ise nedıyor nısanlın ona kulak ver sen gerek yok diyecegıne emiimde neyse😁sen 9 ay sonra dogurmayınca unanıcan olmadıgına bu gıdısle perıodun olsada üstne gördüm dersin drama kralıcesı seni🙈
Bende ocak 18 de bir kaza yasadim 19 unda hmn sabah hapi aldim ella ve 30 unda hapin yapti 5 gunluk lekelenmm oldu Şu an subat 25 hala adet olmadim kan ve idrarda tahlil yaptim top 4 kez nefatif agri var adet yok öldum bittim maf etti azima etti duzen kalmadi doktora gittim sali adet sokturucu ine verdi hmn yaptirdim ama lanet kanama olmuyo agrisi canima yetti buda ders oldu.
@Bitik8390 ya bende şu an aynı rahatsızlıktayım ilk ay olmadım 2. aydayım şu an olmam lazım hala olmadım çok korkuyorum 2 kez test yaptım negatif çıktı ellayı da 6 saat içinde aldım bide sizce hamile kalmış mıyımdır ya öldüm stresten zaten başka bir konudan stresliyim bide bu
@Demamss regl oldunuz mu benimde Temmuz 15btr olmam lazımdı ellayı 8 Temmuz da kullandım hala regl olamadım bu ay 15 Ağustos u bekliyorum olabilmek için
Ella kesin çözümdür nişanlın doğru söylemiş. Gebelik testi alıp bakarsın yarın anlaşılır, en net veri ise kan testi ile olur. Gönlünü ferah tut sanmıyorum hamile olduğunu.
İnsanlar doktorların ve eczacıların sözlerine güvenmeme eğilimindedirler. Neden bilmiyorum ama bu böyledir. Yani nişanlınız rahat ol diyorsa gerçekten rahat olmanız gerektiği içindir merak etmeyin. Ben rahat ol desem inanma eyvallah ama adam kaç sene okumuş biliyor yani. Rahat ol.
Kullananların büyük bölümü memnun kalmış, markanın iddiası da %100 değil zaten ama büyük oranda işe yarıyor gibi. Bu arada şurada kullanmasına rağmen hamile kalmış bir kaç kişinin yorumu da mevcut. Bakmak istersen:
Merhaba birşey sorabilir miyim sevgilimle 8 aralıkta birlikte oldu ve biz tedbir amaclı ella kullandık hemen 30 dakika sonra içtim hapı ama kasiklarim midem göğsüm falan yan etkisi oldu 2 veya 3 gün gecikme oldu normal mi test yaptım negatif
Ya bana yardilci olur musunuz 19 eylulde adet olmuştum. Bakireyim 1 ekimde surtunme yoluyla iliski yasadim gogsume bosaldi ama iyi temizlenmeden ikinci kez surtundu. 1 saat sonra ella hap kullandim 6 gundur adet olamiyorum agrilarim var adet olcak gibiyim ama olmuyorum. Cok uzgunum
Merhaba sevgilimle 8 aralıkta birlikte oldum ama hemen arkasından ella kullandık ve yarim saat sonra içtim 2 3 gün gecikti test yaptım evde negatif çıktı normal mi ve yan etkilerini gördüm kasıklarım da bulantı ve göğüs ve şişlik var karnında normal mi?
kızlar Ella hapı ne kadar etkili ve kaliteli? ben ilişkiden 12 saat sonra kullandım etki eder mi? ve eşim içime birden fazla boşaldı. birden fazla ya da nir kerede olsa etki eder mi? ve ilişkimden 8 gün sonra gebelik testi yaptım sonuç negatif çıktı.! toplam olarak ilişkimden 15 gün geçti adet görmedim kızlar yardımcı olun lütven
Bende dün kullandım dünden beri kendimde değilim alt karın ağrısı ve üst karın ağrısı yaptı ölüyorum bu ilacı geçen sene ictigimde bunlar olmamıştı hiç bir yan etkisini görmemiştim
Ben çok kulandım hiç bir etkisini görmedim ama bünyeden bünyeye değişebilir ve çok kulanmakta ilerde doğurganlığı azaltıyo onun yerıne doğum kontrol hapı kulanmanı tavsiye ederim
yanlış bişey demedim ben sen bana usulden bahsediyorsun buda sonun olduğunu bilse de usul değil önce sen ne dediğine bak konustugun yazdığını bak şimdi iyi geceler sana ne istiyorsan onu yap
Op. Dr. Dilek Uslu Ne Diyor