Annem geçen sene safra kesesinde çamur olduğu için safra kesesi ameliyatı olmuştu. Hiçbir şikayeti yokken yaklaşık 1 haftadır dayanılmaz bir karın ve sırt ağrısı çekiyor. Oruç tutuyor ve ağrısının iftar ve sahurdan sonra başladığını söylüyor. Yağlı şey yediği için olabilir mi diye düşündüm ama zaten safra kesesi alındığı için sebebi olamaz. Corona yüzünden hastaneye de gidemiyoruz ancak devam ederse gideriz mutlaka. Geçen sene ameliyat öncesi doktor, çamurun diğer organlara geçip sarılık veya pankreatit yapabileceğini söylemişti ama 1 yıl sonra neden olsun anlamıyorum. Bel fıtığı olabilir diye düşündüm ama yemekten sonra oluyor. Sizce sebebi ne olabilir? Lütfen yardımcı olun çok korkuyorum 😔
Güncellemeler:
Evde, bel fıtığı olup olmadığınızı aşağıda belirttiğim hareketlerle test edebilirsiniz. Söyledikleriniz pek bel fıtığı gibi görünmüyor. Keşke bu süreçte oruç tutup tutmama konusunda uzmana danışsaydınız.
Sağlıklı günler dilerim.
Öncelikle çok teşekkürler deneyeceğiz 🤲 Evet oruç konusunda tereddütlüydüm ama annem oruçtan 1 gün bile kaçırmaz asla ikna olmaz. Ve evet büyük ihtimalle bel fıtığı değil bağırsak veya mide ile ilgili bir şeyden şüpheleniyoruz ya da gıda alerjisinden. En kısa zamanda hastaneye gideceğiz çok sağolun yardımınız için 🤗