+1 yılTıpkı bbuna benzer bir soru sormuştum. Bana çok benziyorsun.. İlkokul arkadaşımın dediğine göre küçüklüğümden beri "hiperaktif"mişim.
Ben liseden sonra böyle olduğunu düşünüyordum çünkü. Evde sürekli hareket ediyorum. Kardeşim daha bugün gel yanıma otursana konuşalım dedi. Sıkılıyorum ben oturunca ya dedim kıza.:D Geçen gün yemek yerken bile bir anda yerimden kalkıp hareket edesim geldi. Sonra "napıyorum yaa" diyerek kendimi durdurdum. Evde kardeşlerim bir anda karşılarına çıkmamdan korkuyorlar çünkü sürekli bir hoplama, zıplama havası içindeyim. Aynen dediğin gibi 40 dk geliş-gidiş yürüyorum bazen. Hiç yorulmuyorum. Seviyorum yürümeyi. Aynı şekilde bazen dikkat dağınıklığı da var..
Yani anlattığın kadarıyla aynı derdi çekiyoruz. İnsan içinde frenliyorum kendimi tabii..18 Yorumla
Soran+1 yılBenim biradım dahailerisi galiba insan içindede yapamıyorum.Cok sıkıcı ınsanlar gercekten
- +1 yıl
Haklısın. Çözümü ben bulamadım. Sen cevap verene kadar 2-3 kere evi turladım resmen sen düşün halimi :D
Soran+1 yılBen ayaglarımı titretiyorum oturup ders calısmam lazım ama bogazıma bir sey takılıyor sanki duramıyorum
- +1 yıl
Evet, biliyorum o hissi. :( Yani söylemek istemiyorum bu yaşa gelmişim koca kız olmuşum hala küçücük çocuk gibi ordan oraya koşasım geliyor. Durduramıyorum isteği pffs
Soran+1 yılEvet etrafımdakiler de bana yasalak ya da cocuk muamelesi yapıyor ben salak degilim bunu da defalarca kanıtlayabilirim.Erkekler benden uzaklasıyor.
- +1 yıl
anladım kötü bir durum gerçekten.. Benim bir ailem biliyor bir de en yakın arkadaşlarım. İnsanlarla pek konuşmam zaten biraz da içime kapanık sayılırım. Normal davranıyorum o yüzden öyle mi muamele görmüyorum ama sinirlendim sana öyle davranmalarına :/ Kendileri saalak ya boşver
Soran+1 yılBir yandan kendmi toplumdan dıslamıyorum bolumum gergi cok sosyalım ama onların içindeyken olarla degilim.Cok iyi arkadalarım var ama digerleri bunu bilimiyor.Bazı kesim beni aksine daha fazla severken bazıkesim farklı oldugum için bunu algılayamıyorb
- +1 yıl
İçinden nasıl geliyorsa öyle davran umursama. Farklı olanı herkes kabullenmeyebilir. Ama senin mutluluğunu engellemesin bu. Keşke ders çalışmanı engellemeseydi..
En İyi Cevaplar
O dediğin bendede var ama ben hiç şikayetçi diilim sonuçta dünyaya uyumaya ya da oturmaya gelmedik.. Bence şanslı bile sayılırız dier insanlara oranla çünkü herşeye aynı anda yetebiliyoruz:) ben hem master yapıyorum hem çalışıyorum, bu aralar yenş de bir iş arıyorum:) spor ve yüzme ile de enerjimi atıyorum. Basketbol gerçekten çok iyi gelir. Bunu sorun gibi görmeye çalışma bence, özel olduğunu düşün..
14 Yorumla
Soran+1 yılSinir ve ders kaybıma neden oluyor
- +1 yıl
Biliyorum bende yaşadım o sorunları üni ve lisede:) şu an bile hala ders çalışamam aslında.. Aynı sinir bendede var ama bence enerjini yönlendirerek diğer insanlardan çok daha mutlu bir hayat sürmen mümkün.. Bide dediğim gibi, çok gez, çok eğlen, çok spor yap, çok sev;) bizim bünye zirvede yaşar her duyguyu bunu sönümlemek yerine kullan bence..
Soran+1 yılderslerim berbat bir bitirebilsem calısabilsem üzülmicem
Çok çok iyi bişey ama altında psikolojik bir etken yatıyor, kendini bir kere aşırı derece yormalısın mesela şehirler arası yürüyebilirsin falan ama öyle bir yorul ki ertesi sabah uyanama falan.. Ondan sonra düzelir bence eğer psikolojikse..
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTerleme, sinirlilik, kabızlık, kıllarda dökülme, yediğin halde kilo alamama, zayıflık var mı?
29 Yorumla
Soran+1 yılKabızlık dısında hepsi var.
Cevap sahibi+1 yılDahiliyeye diil psikiyatriye git diycektim ama önce bir tiroid baktırsan fena olmaz. Dahiliyeye git benim sorduğum şeyleri söyle, antipatik olmadan hipertiroidi olabilrmiyim de..:D
Soran+1 yılTiroidimde sorun yokmus ortalarda baska bir neden olabilir mi?
Cevap sahibi+1 yılNe zaman bakıldı en son?
Soran+1 yıl1 yıl oldu ama ben küçüklügümden beri boyleyim.
Cevap sahibi+1 yıltamam bence yine de önce bir dahiliye polikliniğine git. Zaten altından organik bir sebep çıkmazsa onlar seni psikiyatriye yönlendirirler dikkat bozukluğu falan için.. Sonra onlar sana güzel güzel ilaçlar verirler eğer kullanmazsan hbrim olsun..:D
Soran+1 yıltesekurler oyle yapmayı denicem.
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş olsn
Soran+1 yılTesekkur ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
+1 yılaynı ben hiperaktifsin işte
ben çocukkende öyleydim ilaç kullanınca biraz dizginlendim ama hala düz oturamyırom ayaklarım hep havada elllerim rahat rumuyo film izlerken de elime kalem kağıt alıyorum başka türlü yerimde duramıyorum.
doktora git piskologa ben öyle düzeldim12 Yorumla
Soran+1 yıloturarak ders calısma alıskanlıgım soyle ayaklarımı masanın ustune veririm basımı arkaya egerim kagıtla basımı oynatırım.Manyaklık bu ya
- +1 yıl
aynıı yaa
ben tedavi oldum tedavi olmuş halim bile insanlara göre çok hareketli
piskolog yolu gözüktü sanada
hiperaktif birisin ve hiperaktivenin tedavisi yok bende öyleyim özellikle birseyler düşünmeye başlayınca dahada artıyor yerimde duramıyorum birseylere odaklanmam zor oluyor bu durum birazda zihinsel aktivite ile ilgili
12 Yorumla
Soran+1 yıltedavisi yok deme vardır belki
El ayak vs. Birşeylere konsatnre olmak zorunda olduğun zaman sallanır aslında sen istiyorsundur ama vucudun seni alıkoymaya çalışıyordur gibi. Sen büyük ihtimal dönen cisimlerede bakmayı seviyorsundur.
113 Yorumla
Soran+1 yılEvet oyle de neye baglıyorsun
Soran+1 yılHayır hiç degil
Soran+1 yılannemi bırak ailemle aram bozuk.Cok sinirliyim sürekli evde sacma danslar uretirim cok fazla arkadasım var ama onlarla cok gezmeme ragmen onlar bir sey anlatırken dinlemiyorum
- +1 yıl
Bence sen gelişme döneminde aile baskısını fazlaca görmüşün. Mesela onu yapma bunu etme onu giyme şuralara gitme gibi yanılmıyorsam Üniv. Ailenden uzak bir yerde okuyorsun. Bu tabiri caizse başıboşluk sende aşırı bir özgürlük hissi uyandırmış. Tavsiyem olabildiğince dikkatli ol bu zamanlarda yapacağın hatalar ileriki yıllarda az da olsa üzebilir. Kişiliğin oturmaya yer arıyor :D
Soran+1 yılYok evde okula gidiyorum.Asırı bir özgürlügüm yok ama cok dısarı cıkarım evde rahat duramıyorum
Soran+1 yılAilem konusunda kısmen haklısın eskiden oylelerdi
Soran+1 yılÖneriniz var mı peki hocam? :)
Soran+1 yıltesekkurler :)
Beslenme alışkanlığın nasıl? ne yiyorsun ne içiyorsun?
23 Yorumla
Soran+1 yılDengeli beslenirim biraz cikolata fazla tüketirim ama baka abur cubur yemem.
+1 yılDEHB olabilirsin eskiden gelen bişeyse bu durum tabi
12 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum belki
- +1 yıl
bir uzmana danış o sana test yapsın testin sonucuna göre ortaya çıkar ne olduğun psikoloğa gidebilirsin bunun için ama sanırım öylesin anlattıklarına göre
Sağlık konusunda 481 cevap paylaştı. kızım bende bu aralar öyleyim ya bir makul bir cevap gelirde çözüm bulursan yaz bana olur mu
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam yazıcam ilk sana :D
Sağlık konusunda 300 cevap paylaştı. allam :) enerjini bana vermeni istiyorum o enerji bende olsa keşke :)
24 Yorumla
Soran+1 yılEmin ol o enerji insanı komaya sokuyor.
Soran+1 yılenerjiyi verirsem geri almam
Aynı enerji durumu bende de var. Hareketli müzikler aç enerjini sarfet, spora yazıl, yüzmeye git, koşu yap, gezmeye çık. Enerjini nasıl sarfedebilirsen artık.
14 Yorumla
Soran+1 yılDers calısırken bile müzik dinlerim.Dizi izlerken baska 2 3 isle ugrasırım.Yapamıyorum tek is.
Soran+1 yılOnlar isime yaramdı
Bana da bir ilaç yan etki yapmıştı yerimde duramıyordum, küçükken falan ilaç mı içtin yoksa? :)
23 Yorumla
Soran+1 yılhayır içmedim
Soran+1 yılArtık kaldıramıyorum büyüyorum artık kadın olucam ama hiç olgunluk yok
+1 yılBir kan tahlili yaptırt önce, hormonal bozukluğun olabilir.
23 Yorumla
Soran+1 yılPeki ne demeliyim gidince neyi olcun demeliyim he
- +1 yıl
Dahiliye polikliniğine git aynen şunları de: Üniversite okuyorum 20 yasındayım buna ragmen iki dakika oturamıyorum yerimde bu enerji nerden geliyor bilmiyorum ama ders dahi calısamıyorum.Kendime dogru duzgun bakım dahi yapamıyorum.Otursam bile bir ayagımı oynatıyorum sürekli.Sürekli heyecanlıyım.Lütfen yardım edin.Ne yapıcam ben?
Soran+1 yıl:D tesekkurler gidieyim ben bir
hiperaktifliğin bir üst seviyesindesin bence, en kısa zamanda bir doktora görün ciddi ve kötü sonuçlar olmasın daha sonra
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet gidicem.gittikce mallasıyorum cünkü
bence sen bir yüzmeye git, bu sana iyi gelecektir.. çünkü enerjinin çoğunu oraya harcayacaksın. sabah ve akşam da düzenli yürüyüş yap.
14 Yorumla
Soran+1 yılZaten aamacım enerji harcamak olsa en sevdigim isi kosmayı yaparım ama ben daha sakin olmak istiyorum
Soran+1 yılOlabilir evet gerci haklsın.
bence sen bı doktora goruk kanks var sende bı sıkıntı kucukken hareketlı bı oyuncak yutmus olmayasın
21 Yorumla
Soran+1 yılyuttum galiba
gel beraber takılalım tam benim karakterimsin ben de yerimde duramam hiç.
14 Yorumla
Soran+1 yılya benim azıcık pasif olmam lazım
Soran+1 yılofff
+1 yılSakin ol :)))
galeri8.uludagsozluk.com/.../...piyon_549251_m.jpg11 Yorumla
Soran+1 yılolamam :)
hmmm sende ''yarakisos'' hastalığı başlamış canım yaaa :)
16 Yorumla
Soran+1 yıldalga gecme
Soran+1 yılburada yaz nolucak
Soran+1 yılNe diyebilirim ki :)
- Sağlık konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılSporla uğraş finnes falan yani yorulman lazim sadece yürümekel olmaz enerjini tüketmen lazım
10 Yorumla Bnce bir ilişki çok iyi glcktr sana
26 Yorumla
Soran+1 yılne alak
Soran+1 yılMecbur ilaclara gidecek olaylar
Tadını çıkarmaya bak, bastonla gezdiğin günler de gelecek.. :)
010 Yorumla
Soran+1 yılaman ne tad saskın saskın geziyorum
Soran+1 yılBu yüzden asırı bir dikkat dagınıklı var anlıyor musun
Soran+1 yılGeceleri erkekn yatamıyorum günde 4 5 saat uyuyorum
Soran+1 yılpeki kac saat uyuyorsun
Soran+1 yıl3 te yatarım bazen 7 de bazen 8de uyanıtım
+1 yılne zamandan beri böylesiniz
113 Yorumla
Soran+1 yılKüçüklügümden beri liseden beri daha fazla
- +1 yıl
1) peki hiç durgunlaşma dönemi oldu mu?
2) sık sık zamanın hızlı geçtiğini ama aslında saate baktığınızda öyle olmadığını gördünüz mü?
Soran+1 yılEvet oluyor
Soran+1 yılAz da olsa
- +1 yıl
peki ya duygusal açıdan durumunuz nasıl? sinirlilik hali gibi
arada kendiliğininden ağlama ya da gülme gibi dönemleriniz oluyor mu?
Soran+1 yılCok fazla gülerim ben normal degilim bu konuda hayatımda ya güler yaaglarım hiç ortası olmadı ki
- +1 yıl
bipolar da olabilirsiniz hiperaktivite de...bu kötüdür.bir psikiyatri doktoruna başvurmanızı öneririm.yoksa çok uğraşırsınız
Soran+1 yılbipolar derken? dr bakayım
Soran+1 yılBipolar olabilirim cunku hepsini fgosteryorum belirtilerin
Soran+1 yılasırı harcama dısı
Soran+1 yılmani yani
Soran+1 yılstressizken de hareketliyim ben
- +1 yıl
olsun sizin yine de hayatınızı kötü yönleriyle etkileyeceği için bir görünmenizde fayda var.en doğru teşhisi doktorunuz koyar
+1 yılPeki yorulmuyor musun hiç?
12 Yorumla
Soran+1 yılyorulsam bile aklıma gelmiyor.Yani yoruluyorum ama oturamıyorum.Anlıyor musun?
- +1 yıl
Valla anlayamadım (= çok hareketliysen bu hareketini başka şeylerde kullanabilirsin.Spor falan yap işte ne güzel fit bir vücudun olur (=
Sen kaydırma yapmayıp Boğaziçi kazandıgına sükret.
14 Yorumla
Soran+1 yılYaptım sonra tekrardan silip düzelttim
Soran+1 yılCok mu komik :(
Bence Kurt Var Sende :)
13 Yorumla
Soran+1 yılKurt degil Kurtlar
Soran+1 yılSen oyle san :)
+1 yılkeşke bende senin gibi olsam :D
18 Yorumla
Soran+1 yılemin ol sırf bu yuzden agladıgım günler oluyor
- +1 yıl
aglama kötü birşey degilki bu herşeyin tedavisi var doktora git derdini anlat cözümü vardır merak etme :)
Soran+1 yılGidicem fdahiliyeye
- +1 yıl
git bence bakalım sorunun neymiş :D sen bu kadar enerjiyi nerden üretiyorsun :D
Soran+1 yılGidicem kesinlesti
- +1 yıl
saglık önemli :D inşallah önemli birşeyin yokdur :)
Soran+1 yılYoktur insallah
- +1 yıl
gönlünü ferah tut yokdur :)
Hiperaktif birisin. Doktora görün.
12 Yorumla
Soran+1 yıleevt gorunucem
KENDİNİ İNCİRE VUR HAHAA
14 Yorumla
Soran+1 yılefendim? :D
Soran+1 yılHayır degil hayır cok yerim cunku gecenin 2sinde 2 tabak yemek yerim gercekten 54 kiloyum.
Hiperaktiflik basa bela
18 Yorumla
Soran+1 yılhem de nasıl
Soran+1 yılNasıl cozdun
Soran+1 yılBenim bilerek yaptıgım bir sey degil ki konusurken cıkıyor agzımdan
Soran+1 yılEvet haklsını hiperaktivitenin cok zararı var ya ben her yonden hissediyorum yarın sınavım var ama oturamıyorum ki yerimdehem demat sınavı ayakta cozemıyorum soruları
+1 yılHayırlısı be my rose :D
18 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı greeneyedboy
- +1 yıl
Hahahhah manyak :D
Soran+1 yıl:D :D
- +1 yıl
Hangi ünidesin?
Soran+1 yılBoğaziçi
- +1 yıl
Are you smart? :D
Soran+1 yılDaha cok test tost gençlikten
- +1 yıl
Maşallah kedi canını senin :D
Sana iyi bir dert lazım
14 Yorumla
Soran+1 yılBen dertleinrsem cozumu kosmakta ararım
Soran+1 yılAllah vermesin deme oyle :)
aslınd ao kadar kötü birşey değil
13 Yorumla
Soran+1 yılcok kotu bir sey
Soran+1 yılHayat boyu boyleyim
Ciddi sorunların var senin :))
14 Yorumla
Soran+1 yılHadi canım !
Soran+1 yıllafın gelisi
Gizli Üye(30-35)+1 yılsenin ateşin başına vurmuş, beni bul çabuk ol
16 Yorumla
Soran+1 yılya hayır oyle konulara getirmeyin olayı
Cevap sahibi+1 yılhiperaktifsin işte, benim gibi konsantrasyon problemin de vardır senin şimdi
Soran+1 yılAcayip var cok calısırım ama en bildigimi yapamam.Sınavda bile bir ayagımı oynatarak cözüyorum
Cevap sahibi+1 yılyapabileceğin hiç birşey yok, yaş ilerleye ilerleye durulmaya başlıyorsun, bak ben şu an 23 yaşındayım 2 sene önceki halime bakıyorum da eser yok, ruh gibi olmuşum..
ama tabi yaşadığım sıkıntılar ve ödediğim bedellerin rolünü unutmamak lazım
Soran+1 yılben senelr gectikce aksi oluyorum.Durulmayı bırak evin icinde kosarım bazenç
Cevap sahibi+1 yılo zaman kesinlikle beni bul çabuk
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu enerjını aracak baska alanlar bulursun gun gelır yavaslarsın :D
00 Yorumla- Sağlık konusunda 15,3b cevap paylaştı.
+1 yılEnerjik birisin demek ki.Güzel bir durum bence.
10 Yorumla bence süpersin :D
11 Yorumla
Soran+1 yılya sorma acayip
cinsel ima yok tinsel imalar var
10 Yorumlasenin bir boy küçüğünüm:))
04 Yorumla
Soran+1 yılCok dertliyim
Soran+1 yılBen takmasam bile beni rahatsız ediyor gercekten
Spor yap düzenli saatlerde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcapoeira yap ^^
16 Yorumla
Soran+1 yılsorun enerjimi harcamakta degil sanırım sorun enerjinin neden bu kadar fazla oldugu
Cevap sahibi+1 yılHiperaktif?
Soran+1 yılHiperaktifim ama ben daha cok enerjinin kaynagını kurutmak istiyorum :D
Cevap sahibi+1 yılEnerji emme özelliğine sahip değilim o.O
Soran+1 yılSanırım :)
Cevap sahibi+1 yıl...
+1 yılpsikolajil olabilir
20 Yorumlaboşal biraz.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem