Merhaba arkadaşlar abıme psikoz teşhisi konuldu Bakırköy’de yatıyor şuanda bu hastalık şizofrenımı oluyor , tedavısı var mı, geçici bışeymi. Teşekkürler şimdiden
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Her psikoz şizofreni değildir. Psikoz bir semptomdur. Örneğin şizofreni bir psikozdur. Ancak bipolar ve majör depresif olan kişilerde de psikoz atağı görülebilir. Buna da psikoz denir. Bir de kısa süreli olarak bilinen atipik psikozlar vardır ki o kişilerde ne majör depresyon ne bipolar duygu durum bozukluğu ne de şizofreni vardır. Sadece psikozdur ve bu gibi şeyler madde kullanımıyla da mümkün olabiliyor.
034 Yorumla- Soran+1 yıl
Sigara dahı kullanmıyor sadce aşırı düşünüyor günde iki saat uyuyordu
- Soran+1 yıl
Uyku denen bişey yok onda artık etrafında herkesten şüphe duyuyordu oyun oynandıgını düşünüyordu takıp edıldıgini sizdede boyle oldumu
- Soran+1 yıl
Nekadar sürdu toparlaman normal hayata dönmen
- Soran+1 yıl
Yatış sizce iyi bir fikirmiydı
- +1 yıl
Normal hayata dönebildiğim pek söylenemez ama iyileştim bir nebze. Bende 2015'te başlamıştı. Geçen sene rahat yüzü gördüm. Kişiye göre değişiyor. Eğer teşhis bipolara dönüşür ise ömür boyu ilaç kullanılacak. Aynı şekilde şizofrenide de ömür boyu ilaç kullanılır. Yatış her zaman en makûlüdür.
- Soran+1 yıl
Sizinki kaç yaşında başladı sizde yatış yaptınızmı
- Soran+1 yıl
Keşke yatsaydın doktor ilk teklıf ettı bize ama sonrada pek yanaşmadı ben ısrarcı oldum yatsın die çünkü ayakta tedavıyle pek bişey anlaşılmıyor normal bir hastalıkta bile yatarak tam muayene edilır die düşündüm
- Soran+1 yıl
Bizim soyledıklerimzle olmuyor yatışta türlü türlü test yapıyorlarmış
- Soran+1 yıl
Ayaktan olunca sen anlatıyon onlar dinliyor sonrada ilaç yazıp gonderıyolar
- +1 yıl
Ben özel psikiyatriye gidiyorum. Gittiğim doktor Bakırköy'deki Mazhar Osman Ruh ve Sinir'in eski adlı tıp bölüm başkanı Alı Rıza Çeliker. Daha iyi tedavi görmek için orayı tercih ettim. Ofisi de Bakırköy'de. Devlet hastanelerinde ayaktan tedavide asistan doktor verdikleri için pek memnun olmamıştım. Bir de ayaktan tedavi olmak istiyordum. O zamanlar yatmaya karşı fobim vardı.
- Soran+1 yıl
Bizde ilk özele gittik abım orda kendını daha rahat hisseder ve iyi bir şekılde ilgılenırler diye orası virüs sebebıyle Bakırköy’e sevk ettı yatış için
- Soran+1 yıl
Nekadr geç teşhış koyuldu
- Soran+1 yıl
Yedikuleye ilk gittik ermenıye
- Soran+1 yıl
Neden şuanda yatış yapmıyorsun
- +1 yıl
Hastalığım 2015'te başladı. 2016'ta psikoz teşhisi kondu ama, esas olan hastalık yani bipolar teşhisi 2018'de doğru bir doktoru bulmamla konuldu. Reçete ettiği doğru ilaç sayesinde çok rahatladım. Bunun öncesinde Çapa'ya gitmiştim ama orası berbattı hiç beğenmedim. Orada epey zaman kaybetmiştim.
- Soran+1 yıl
Duruma bakılırsa şansızlık peşıni bırakmamış senın sen erken davranmışsın ama lanet olası doktorların acızligıne ugramışsın
- Soran+1 yıl
Sizce peki Bakırköy iyimi dogru teşhısı koyabılırlermi
- Soran+1 yıl
Envıga verdıler ilk fakat halüsinasyon yaptı ilaç şuanda ne kullanıyor bılmıyorm
- Soran+1 yıl
Engelli raporunu heyete gırıptemi alıyorsun
- Soran+1 yıl
Kendıne zarar vermeyı veya başkasına zarar vermeyı düşündün veya istedınmi
- Soran+1 yıl
Abimde iştahı kesılmıştı bışey yemıyordu fakat zarar vermek istıyordu vermıyodu
- Soran+1 yıl
Kendımı oldurecem diyodu ama yapmadı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
- +1 yıl
Psikoz, çok ileri bir ruhsal bozukluktur. Kişinin gerçek hayatla bağı kopmuş durumdadır. Antipsikotik ve antidepresanla kombine ilaç tedavisi uygulanır ve çok uzun süreli tedavi gerektirir.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Geçiyormu peki
Psikozz sizofrenide icine alan genis capli bir rahatsizliktir baslangic sadece psikoz olur sonrasi sizoyada donebilir ama birbirine hepsi benzerr
07 Yorumla- Soran+1 yıl
Tedavi olursa dönmez degılmı
- Soran+1 yıl
33
- Soran+1 yıl
Biz anca fark ettık soyledıklerını ilk dogru sanıyorduk herkesten şüphe duyuyor oyun içinde sanıyor kendısını
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Nası o duruma geldi ya
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok düşünmek ve uyuyamak günde topalasan 2 saat uyuyor
- Cevap sahibi+1 yıl
Neyi düşündü o kdr
Geçmiş olsun cok
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Allah razı olsun
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Gecivi olani var
01 Yorumla- Soran+1 yıl
İnşallah geçici olanıdır
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
O ne
01 Yorumla- Soran+1 yıl
İnşallah hiç birzamn öğrenmek zorunda kalmazsın
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Psikoz, psikotik hastalıkların genel adıdır. Bu gruptaki hastalıklar içinde şizofreni de vardır. Genetik faktörler, organik olmayan durumlar, bazı hastalıklar ve madde kullanımına bağlı olarak psikoz gelişebilir. Psikoz başlı başına bir tanı değildir. Bir tanı semptomudur.
Psikoz olan bir hastada işitsel sanrılar (sesler duyma), görsel sanrılar (halüsinasyonlar görme), gerçeklik algısının bozulması gibi belirtiler olabilir.
Tedavi yöntemiyse ilaç tedavisiyle kişinin psikozu kontrol altına alınabilir. Antipsikotik gruptaki ilaçlar kullanılır. Aynı zamanda kişinin psikozu kontrol altına alındıktan sonra kişiye bilişsel ve davranışçı terapi uygulanabilir.
Sorunuzda geçici mi diye sormuşsunuz fakat belirttiğim gibi psikoz, tam tanı değildir. Ondan dolayı geçici mi değil mi kişinin tam hastalığı bilinmeden bir şey diyemem.
Belli bir süre ilaç kullandıktan sonra artık ilaç kullanmasına gerek kalmadan hayatını sürdürebilir. Fakat bazı psikozlar ömür boyu ilaç kullanmak durumunda kalabilirler.