1. Arkadaşlar dislerimin biri geride tek o dişim için diş teli taktiramaz miyim yani sadece diş teli o disimde olacak 2. Bı de dislerimdeki fazlaliklar için çözüm var mi
Yahu doktoru var, pratisyeni var. Biz ne anlarız. Doktor muyuz? Ne bekliyorsun burdan alacağın yorumlardan? Biri dişlerini iple ger, işe yarar derse dinleyecek misin. Arkadaşım tıbbi konularda doktordan başkasının fikri seni ilgilendirmesin. Sonra üzülürsün.
0
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tamam da sadece fikir olsun istiyorum. Bu sitenin amacı ne bı düşün bakalım.
Bana verdiğin cevabın "bi düşün" kısmını dikkate alıp doğru soru sormak adına fikir vereyim :) Şöyle sorsaydın, arkadaşlar resimlerimde de göreceğiniz üzere dişlerimle ilgili xxxxxx (tel, cerrahi operasyon, ...) yaptırmak istiyorum. Daha önce bu şekilde işlem yaptıran varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Sen direk doktora sorman gereken soruyu burda hiç bir fikri olmayan insanlara yöneltiyorsun. Dikkat ! Tıbbi hususlarda konunun uzmanı olmayan insanlardan alacağın fikirler (Bilgi sahibi değillerdir yüzde 98'i) seni üzer. Uzman bir doktordan al randevunu git fikir al.
@saddiebutbaddie şindi neden edebini bozuyorsun? Ben senin yazdığın cevapların 80 altı IQ ürünü olduğuna dair bir yorumda bulunmadım ya da kendini küçük düşürecek yorumlar yapabilecek kadar ergen akıllı olduğunu düşündüğümü ifade etmedim ki. Özetle şahsına olumlu veya olumsuz bir yorum yapmadım ki? Kızcağıza doğru, düzgün, gerçekten fayda alabileceği bir bilgi paylaşmaya, doğru yönlendirmeye çalıştım. Diş ve çene şekil bozuklukları veya hastalıkları için IQ 120 üstü çocuklar 6 yıl tıp üstüne 6 yıl da uzmanlık okuyor. 12 + 6 + 6 = 24 Yıl. Ömürlerinin 24 yılını bu kızcağızın sorularına cevap vermek için harcıyorlar :) Yani senin eğitim seviyen veya bilgi birikimin bu kızcağızın sorununu çözmeyeceği gibi hiç bir işe de yaramaz. Sonuç = Tıbbi konularla ilgili kimseden akıl almamak gerekir. Aksi halde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan aptalların yanlış yönlendirmeleri sebebiyle üzülürsün. (Örnek = Dişinin bu halde olması çene kemiğin ile ilgili ise, belkide çene cerrahisi/çenesinin kırılması ve düzeltilerek tekrar çeneye kaynatılması ile ancak düzelebilir ki böyle bir operasyonda kaç ayda iyileşeceği, kaç ay sadece sıvı ile beslenmen gerektiği ya da nekadar süre konuşamayacağın veya ne güçlüklerle, risklerle karşı karşıya kalabileceğine dair uzman doktor değilsen hiç bir fikrin dahi olamaz.) Terbiyesiz.
Tıbbi konularla ilgili lütfen konun uzmanı doktora danış. Başka da kimsenin fikrine başvurma kardeş. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanların Aptal lıkları seni beklenti içine sokar. Bu sebeple yanlış şeyler yapmaya cesaret bulursun kendinde. Lütfen doktora danış.
Tel birtek oraya uygulanmaz üst dişlerinde de problemler görüyorum. Tel tedavisinin komple uygulanması gerekiyor. Alt tarafın çözümü de var. Tüm bu sorunların için dişçiye gitmen doktordan bilgi alman gerek. Geçmiş olsun.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki o fazlaliklar hakkında bir bilgin var mı teşekkürler bu arada
Hayır, tek ve ya bir kaç tane dişe tel uygulanmıyor.. Alt ve üst olmak üzere tamamen bir diş teli tedavisine ihtiyacın var. Tel tedavisi bittikten sonra dişlerinin sırası simetri bir konumda düz olacaktır. Bu durum bile dişlerinin ve ağzının harika gözükmesine yetecekken, üstüne alt tarafta gösterdiğin dişlere ya da ona benzer tüm dişlere kaplama ve ya dolgu yaptırarak çok güzel dişlere sahip olabilirsin. İyi geceler.
Dişlerinde fazlalık yok, aşınmış, kırılmış onlar. Görünüş ve ya ağız içi sağlığından yana rahatsız oluyorsan kaplama ya da dolgu yaptırmalısın. Yani biliyorum diyorsun ki şöyle kesip düz yapsalar falan ama öyle olacağını sanmıyorum.
Vallahi benimde bir çoğu düzensiz. Bende dis teli için randevu aldım neredeyse 5 yıl olacak hala randevu sırası gelmedi bana 😂 ama iyi haber şu kendiliğinden düzeldi. Bir uygulama falan yapmadım sadece düzenli fırçaladım ama kesin olarak ondan dolayı düzeldi diyemem umarım seninde düzelir geçmişolsun☺
evet çözümü var fakat şu an detaylı bilgi veremeyeceğim dişçiye görünebilirsin tedavisi de o kadar ağır değil kanal falan değil tel takarlar fazla dişleri çekerler üst üste binmişse