Geçmiş olsun. Arpacık olabilir. Arpacık için. Göz kapağında Arpacık gelişimi, ılık pansumanın iyi geldiği durumlara tipik bir örnektir. arpacık oluşumunda göz kapağı içinde iltihabi bir doku oluşmuştur. Ilık pansuman hem bu bölgedeki kan dolaşımını arttırarak yara iyileşmesini hızlandırır, hem de gözeneklerin genişlemesine yardımcı olarak gözlerde yaşanan kaşınma, şişme, enfeksiyon gibi durumlarda en çok uygulanan yöntemlerden birinin çay veya çeşitli bitkiler ile pansuman yapmak. "Ilık pansuman göz Ağrısını azalttığı, kas spazmlarını giderdiği, kan dolaşımını artırıp yara iyileştirmesini hızlandırabildiği için bazı durumlarda gerçekten yararlı kabul edilebilir. Göz kapağında Arpacık gelişimi, ılık pansumanın iyi geldiği durumlara tipik bir örnektir. arpacık oluşumunda göz kapağı içinde iltihabi bir doku oluşmuştur. Ilık pansuman hem bu bölgedeki kan dolaşımını arttırarak yara iyileşmesini hızlandırır, hem de gözeneklerin genişlemesine yardımcı olarak apse dokusunun boşalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca aktif enfeksiyon geçtikten sonra geride kalan (şalazyon adı verilen) kalıntı dokuların da kaybolmasına yardımcı olmktadırmendil, havlu veya Kağıt peçete mikrodalga fırında ısıtılabilir veya kaynamış ve ılıtılmış temiz Su ile ıslatıldıktan sonra suyu sıkılarak pansumana hazır hale getirilmelidir. Arpacık üzerine belli periyotlarla sıcak kompres uygulayabilirsiniz. Sıcak kompres iltihabı arpacığın içinden atar ve göz daha çabuk iyileşir. Gözdeki arpacık için patatesi yıkayıp yuvarlak olarak kesin. Arpacığın üzerine koyun. Patates arpacığın iyileşmesini hızlandıracaktır.
Göz kapağı bezlerinde oluşan ve yaygın görülen bir enfeksiyon, göz kapaklarının uç kısmında bulunan meibomian bezlerinin tutulumuyla oluşur iltihaplı bir cilt hastalığıdır. Kişisel hijyenin yanı sıra göz ve çevresinin hijyenine dikkat edilmesi durumunda yaklaşık bir hafta içinde iyileşir geçmiş olsun...
Arpacık oluşmuş gözünde. Uyku düzenini sağla bol bol dinlen akşamları. Makyajını sil geç saate bırakma. Gözlerini temiz tuttuğun sürece birkaç güne geçer. Eğer 7 gün içerisinde buna rağmen geçmiyorsa uzman göz doktoruna gözükmeni tavsiye ederim ay gız.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnternetten baktım baya arpacık daha büyük ve uzun vadede iyileşiyor, uyku düzenim leş gibi ondan olabilir diye düşünüyorum üçüncü kez çıkıyor ve kendi kendine iki gün içinde yok oluyor
Bendede aynısı var. 2 yıl once doktora gittim. Doktorun ne dediğini hatırlamıyorum ama cımbızla çekip almıştı. Bi cımbızı kolonya ile falan temizleyin ve cımbızla tutup alın. Ben alıştım. Her ayda 1 çıkıyor. Almakta cok eğlenceli