Ülseratif kolit mi ibs mi?

Öncelikle ne olur eğer bir şeyler biliyorsanız cevap verirmisiniz :)
Yaklaşık 4, 5 ay önce bağırsaklarımda bir sikayet başladı.
İlk zamanlarda sadece makatımdan pembemsi bir mukus geliyordu silince o zamanlar tuvalette cok fazla oturdugum icin hemoroiddir belki diye dusunuyorum:(. Bir kac ay sonra ise stresli bir dönemdeydim ve bağırsaklarım demir ilacinin da etkisiyle altüst olmuştu, su zamanlardaysa aşırı gazım var ve bazen tuvalete girince sadece sarı balgam gibi bir mukus çıkıyor gaz ile birlikte genellikle mideme bazen de katnimin sol ve sağ altina kramp giriyor ancak böyle kıvrandıracak bir kramp değil. Bir sabah ishal olmuştum 3 kere tuvalete ishal ciktiktan sonra da kabiz olmustum? Doktora gittik senin dedigin seyler ile tahlillerin uyusmuyor dedi. kolonoskopi yapmamiz gerek falan dedi ama bir andan da tahlillerim biraz yuksekken simdi normal degere cikmaya basladi kilo da aldim ancak sikayetlerim hafiflemis olsa da hala gecmiyor. doktor ibs veya kolit olabilirsin dedi, makatimdan mukus ile birlikte cok azicik kan da geliyor bazen ( ic hemoroidim var) ve doktor bu kanın hemoroidden gelmedigini dusunuyorum diyor ve kolonoskopi öneriyor , ancak ben kolonoskipi yaptirmaktan cok korkuyorum ve kadin kolonoskopi icin 8000 tl istedi verebilmemin imkani yok. Bana gazimi biraz dindirecegini soyledigi debridat adli ilaci verdi ve yolladi. Ne olur benimle ayni sikayetleri paylasan biri varsa lütfen yazsın ;((((
Biliyorum cok uzun yazdim ama lütfen obsesif kompulsif hastaligim da var o yuzden de ilac kullaniyorum ve su an bu konuya o kadar takıldım ki 😓
Ülseratif kolit mi ibs mi?