doktora gittim röntgen cekti, muayene etti. hicbir seyin yok dedi.
dizimi bükünce kirt diye ses cikiyor, normalde agrimiyor ama bazen de zorlayinca, mesela bükünce, merdiven cikinca, arabaya inip binerken agriyor.
aksilik doktora gittigim gün kirt sesi de yoktu hic.
var mi ayni durumda olan?
dizimi bükünce kirt diye ses cikiyor, normalde agrimiyor ama bazen de zorlayinca, mesela bükünce, merdiven cikinca, arabaya inip binerken agriyor.
aksilik doktora gittigim gün kirt sesi de yoktu hic.
var mi ayni durumda olan?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Tıp dilinde osteoartrit olarak adlandırılan daha çok 60 yaş üzeri insanlarda sık görülen kadın karakterize bir rahatsızlıktır kireçlenme. Gençken kırılan özellikle eklem bölgeleri bu yaşlarda osteoartritin o eklemde gelişme ihtimali çok yüksektir.(Sağ ayak eklemimde gençken oluşan kırık bana 60 yaşlarda merhaba diyecektir.)
Artan yaş, eklemin çok kullanılması (hor kullanılması) belki de kadın karakterize olmasının nedenlerinden biri olabilir. Genetik faktörler, obezite (ekleme binen yük söz konusu) gibi durumlar da diğer nedenleridir.
Eklemlerde kıkırdak adı verilen materyal kemiğin ucunun diğer kemik ile sürtünmesini önlemek adına bir tampon bölge gibidir. Kireçlenmedeki durum bu kıkırdak bölgenin aşınmasıdır. Bu yıpranma ağrıya neden olur. Yıpranma sonucunda eklemlerde şişme, hareket kısıtlığı gibi sorunlara yol açar.
Kireçlenmede vücudun farklı bölümlerinde ortaya çıkan bazı belirtiler şunlardır:
-Kalça: Kasık bölgesi veya kalçada, bazen de diz veya uylukta ağrı hissedilir.
-Dizler: Diz hareket ettirilirken "gıcırdama" sesi veya "kazıma" hissi oluşur.
-Parmaklar: Eklem kenarında kemik çıkıntı, parmaklarda şişme, hassasiyet ve kızarıklık görülebilir. Baş parmak taban ekleminde ağrı olabilir.
-Ayaklar: Ayak baş parmağının tabanındaki büyük eklemde ağrı ve hassasiyet hissedilir. Ayak bilekleri veya ayak parmaklarında şişlik olabilir.
Kireçlenme Tedavisi
Derecesine göre cerrahi, ilaç tedavisi veya fizik tedavi tercihler arasındadır. Maalesef tam bir tedavisi yoktur. Ama bu, sizi ağrılı bir sürecin beklediği anlamına gelmez.
Hayat tarzınızı tamamen değiştirerek bu ağrıları en az hissedeceğiniz düzeye indirip yaşam kalitenizi yükseltmeniz mümkündür. Kireçlenmenin en doğal iyileşme süreci; kilolarımızdan kurtulmak, yeterince egzersiz yapmak, ağrı sertlik gibi belirtileri yönetmektir.
Sizin için kireçlenme olabilme ihtimali pek düşük görünüyor. Hayatınıza egzersiz katmanızı öneriyorum.