Arkadaslar dun organ bagisi yaptim ama dusundukce pismanlik duydum psikolojim bozuldu uyuyamiyorm. Bugun hastaneye gittim ve vazgectm kaydimi sistemden silin dedim tamam dediler iptal oldugunu soylediler ama elimde buna dair bir belge yok 7 gun icersinde teline mesaj gelir dediler. Daha once boyle bir sey yasayan var mi iptal olmus mudur :( ?
Cevabın nedir?
sana fikir veren ya da neden vazgeçtiğini söyleyen insnalarla dalga geçip konuşuyorsun hiç hoş değiL vazgeçmiş olabilirsin bu senin kararın insanlar neden vazgeçtiğini merak ediyor sende insanları hem tersliyor hem dalga geçiyorsun. sen istemediğin sürece kimse senin organlarına dokunmaz bu kadar aklına dert olduysa git bidaha sor burdaki insanlara laf yetiştireceğine.Türk insanının ne yazıkki bir türlü önemini anlayamayacağı bir kavramdır organ bağışı.sırf "mahşer günü organlarımız eksik diriliriz" diye organ bağışına karşı çıkan insanlar var. sanırım kainat yaratabilen bir varlığın, mahşer gününde bir böbrek daha yaratabileceğinden şüpheleniyorlar ki senden onlardan birisin bizden sana diyecek tek şey Allah uzun ömür versin ve birgün umarım bir organ kaybetmez ve yana yakıla organ aramassın :)
11 Yorumla
Soran+1 yılarkadasım bir git işine bak ya işinz gücünüz yok mu sizin sana mı kaldı lan benm bana emanet edilmiş bir seyin yorumu yapmak vermiyorum kime ne git arastr bakalm kuranda böyle bir hukum var mı organlar bize emanet bizm değil bir baskasna verme hakkımız yok ben bunu bu işin uzmanlarınla görüsüp bu kararı aldım sen rahat ol simdi hiç bilgin olmadıgı bu konuda yorum yapma hakkını elnden alıyorm belli ki toysun buyu gel bebişim
En İyi Cevaplar
Herkesin kararına saygım var evet organlar alınırken beyin ölümü gerçekleşse bile makinaya bağlı olarak alıyolar bir insanın tam ölmesi için
Beyninin durması
Kalbin durması
Nefesin kesilmesi
Etkiye tepki vermemesi gerek
Yoksa tam anlamıyla bir organdaki hücreler öldüyse işe yaramaz naparsan yap10 Yorumla
Bence yanlis karar vermissin ama neyse senin bilecegin is bu. Ayrica soyle bise var; Sen organlarini bagislamis olsanda vefat ettikten sonra ailen izin vermezse yine de alinmiyor organlarin. Senin bagislamanin tek basina yeterli degil zaten. Organ bagiscisi olan kisilerin ailelerini de ikna etmesi gerek maalesef.
023 Yorumla- +1 yıl
Bununla ilgili yazili bir hukum ilmasa da ulkemizdeki uygulama bu sekilde. Ailenizin onayi olmadan alinmiyor organlariniz. Ayrica organ bagisi yapan kisinin naasi gayet duzgun bir sekilde teslim ediliyor. Otopsi ile karistirmayin bu durumu. O kadarini dusunuyor organi alan kisiler...
Soran+1 yılHepsini biliyorum hepsni arastrdm kardesim ama istemiyorm din avisindan da kuran da boyle bir hukum yok cesedime eziyet edilmesini istemiyorm
Soran+1 yılbazı din adamları bu sekilde düşünmüyor onları dinlesen asla böyle demezdin
- +1 yıl
islamiyetin genel mantigini anlamis sindirmis olsan bu kadar net konusamazdin. Beyin olumunun ne oldugunu iyi arastirmani oneririm. Beyin olumu gerceklesen biri zaten yasamiyor! solunum ve dolasim destegiyle sadece kaninin oksijenlenmesi ve kan dolasiminin devami saglanabiliyor. Bu durumdaki bir insanin tum organlari da belli bir sure sonra buna da cevap vermiyor ve organlari da oluyor. Bu noktaya gelmeyen insan zaten olu kabul edilmeyip devam ediliyor destege. Organlari olmeye baslamis bir insana bu destegi vermekte anlamsiz. Ancak o zaman bilinen tabirle fisi cekiliyor.
Ve o organlar artik istesenizde kullanilamaz durumda oluyor. Kendi kendinize dini ve tibbi yorumlayip burada da insanlarin kafasini karistirmaya calisiyorsunuz.
Soran+1 yılDini yonu hala tartisiliyor her din adaminin her alimin bu konuda farkli bir yorumu var kuranda kesin hukmu olmayan bir seye gunah veya sevap diyemezsnz ancak yolundan gittiginz mubarek alimlerin dusuncesini benimseyebilirsiniz bu da yola gore dini dusunceye mantignza gore degisir herkesin bir dusuncesi vardir ben burada gelipte gunah kimse bagis yapmasn demedm yapana da Allah kabul etsn kardesm dedim bu benim gorusum ve herkeste saygi gostermek zorunda sana gore yanlistir bna gore dogru bu konuda hic kimse bnmle munakasaya girmesn ben gerekli ayetleri gerekli alimleri dinledm cok sukur ki yanlisi dogruyu ayrt edebilecek iradem var isin tibbi boyutuna gelirsekte gidin bir devlet hastanesine bagis yapmak istediginizi soyleyn size bir form gosterecek ve uzernde 22 civarnda bolum var kol bacak ciger bagirsaklar yuz sacli deri hepsi bna dahil istegin dogrultusunda hepsni bagislayabilirsn dogrudur bazilarrinin alimi su an yoktr ama sz ölunceye kadr gelisebilir bu duzen
Soran+1 yılBu arada sayfanin basinda en iyi cevap secenegne yaptigm yorumu daha dogrusu bu konuda bilgisi olan bir alimin dusuncesini bir oku derim
- +1 yıl
Beyin olumu gerceklesti bahanesiyle insanlarin olume terkedilerek organlarinin alindigini soyleyen bir alimden bahsediyorsunuz... kusura bakmayin ama isin icinde olmadan gormeden etmeden bunu iddia eden kisinin ilminden suphe ederim! Soylenen herseye inandigimiz icin ulke olarak bu durumdayiz... Yillardir hastanelerde calisiyorum ve emin olun organ bagisi konusu belkide suistimal edilemeyecek tek konu. Nedeni de su;
- +1 yıl
Organ bagisi bekleyenler tibbi gerekliliklerine gore siraya konulur ve kim olursaniz olun bu sira degistirilmez.Siraniz gelmeden o organi almaniz imkansizdir. Organ mafyasi denilen sey bu yuzden var hala... insanlar yurt disindan kacak yollarla halletmeye calisiyor. Ve olmek uzere olan hastanin doktoru kimin organ bagisi listesinde ilk sirada oldugunu bilmez bile. Kendi babasi bile olsa listenin basina alamaz. bir dusunsun bakalim gorusunu paylastiginiz alim kisi o doktor neden o hastayi oldursun?
Soran+1 yılÖlum gercektr herkesin nefes sayisi belli hic kimse ne bir an erken nede bir an gec ölmez. Bu kaderdir. Fakat ölumun ne sekilde olacagi kisiye ve amellere baglidir. Organimi verecegm insan zten yasayacaksa benim organm sadece bir vesile olabilir ama vakit gelmissi benim bagistan vazgecmem onun ölumunun sadece bahanesidir.
- +1 yıl
Olume bahane olmak kendi adima kaldirilabilir bir yuk degil. Dedigin gibi birinin birkac gun bile olsa daha fazlayacagina vesile olabilme ihtimali bile yeterli bence. Bende boyle dusunuyorum... Evet kolay degil bu karari verebilmek ama benim inancima gore de olumden sonra arkanda iyi biseler birakabilmek gerek. Organ bagisida bunlardan sadece biri benim icin.
Soran+1 yılPeki o zmn söyle bisi sorayim sana öldukten sonra bedenmzi kabirde yilanlar bir takim hayvanlar yiyo kabir azabi diye bisey var beden ruh bunu hissediyo cunku aslinda ruh ölumsuzdur hisseder peki oranlarini kesip bicerken o aciyi nden hissetmesin?
- +1 yıl
Kabir azabi denen seyin.bahsettigin hibi bise olmadigina inaniyorum. Yani etinin kemiginin yenmesi gibi... Ruhani bir azap bence. Yani uattigin yerin dar gelmesi diyebilirim mecazi anlamda. Su da var;vesetlerimizin toprak olmasinin.medeni zaten curumesi. Bu curumeye de bakteriler neden oluyor. Yani senin mantiginla cesedimizi yiyorlar. Bu da senin bakis acinla hepimizin kabir azabi cekecegimiz anlamina geliyor.
Soran+1 yılHayir sadece gunahkar ameli kotu insanlarin cesetlerini vahsi hayvanlar yer bunu arastr istersen bi. Ameli guzel insanlarin bu deneylede goruldu mezari aciladiginda naasinin hic bozulmamis bir sekilde ayni ilk gunku gibi orda durdugu da gozlemlendi
Soran+1 yılYanlis biliyorsn kardesim ameli guzel insanlarin bedeni kabirde tertemiz bir butun olarak kalir hic bir hayvan zarar vermez arastirabilirsn
Soran+1 yılKafama gore konusmuyorum arastrdim bildigim bir konu arastr oyle fikrini soyle
- +1 yıl
Bosna da falan binlerce kisinin kemikleri cikti toplu mezarlardan... yakin tarihten ornek olarak. Hepsi mi kotuydu hepsi mi cehennemlikti o insanlarin? Arastirmakla kalmadim sadece merak etme, adli tipta da calistim. Mezardan cikarilarak getirilen gordugum ceset sayisi hayli fazla. Ve hic biri senin.dedigin gibi degildi. Senin bakis acinla hepsi de kotu insanlarmis demekkki... Yalan.soyluyosun demiyorum sana, kaynagin yanlis diyorum.
Soran+1 yılOlabilir bilmiyorm ben boyle okudum duydum
- +1 yıl
Gerginlik yaratmaya veya ukalalik yapmaya calismiyorum. Yanlis algilama lutfen. Sadece fikrine karsilik kendi bildiklerimi aktarmaya calisiyorum.Senin bakis acinda neler soylenmis arastirmaya calisacagim. Sadece benim bildigim kadariyla dini acidan ve bilimsel olarak pek mumkun olmadigini dusunuyorum sadece kotu insanlarin bedeninin curudugunun. Tekrar farkli sekillerde arastirmaya calisicam firsat bulunca.
- Sağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAferim yerinde karar.
01 Yorumla
Soran+1 yıl“Bir insanın öldükten sonrası için organlarını bağışlamasının caiz olduğuna dair muasır ulemanın görüşü vardır. Yaşayan bir insan ise ‘bedeninden parça veremez.’ şeklinde bir görüş ağırlıklıdır. “organlar beyin ölümü gerçekleşince, daha organlar çalışır halde iken anestezi ile alınıyor, dinimizde de beyin ölümü gerçekleşince mi ölmüş hükmüne varılıyor? Dünyada beyin ölümü gerçekleşti denilip hayata dönen vakalar var, ölüye saygı dinimizde var, yıkarken bile su sıcaklığı hayattaki insanların ki ile aynı olmasına dikkat ediliyor, henüz tam olarak ölmemiş bir insanın organları nasıl alınır? Bu beden bize emanetken bize ait olmayan organlarımızla nasıl bağış olur? Hem kişi buna razı olmasa bile ailesi buna karar verebiliyor, çok gerekli olmadığı halde sırf başka sebeplerle henüz tam ölmemiş insanın organları kesiliyor, yüzü koyun gibi yüzülüyor, buna cevaz var mı? "
Herseyi cok bilen arkadaslar gelsin bunu da aciklasinlar..
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
15Cevap
+1 yılniye korkuyorsun ki? sen yaşarken almayacaklar sonuçta.yani zaten artık dünya üstünde bedenen varolmayacaksın, gideceksin. aksine sevabın olurdu birkaç insana yardım etmiş, hayat vermiş olurdun. niye böyle yaptın :((
16 Yorumla
Soran+1 yılKkolaysa git sen bagisla
- +1 yıl
bağışlarım. bağışlayacağım da. yani ben öldükten sonra kalbin, ciğerin, dalağın, böbreğin bana ne faydası var. ihtiyacı olanlar nasiplensin. birkaç hayat kurtulsun sayemde. kuru kuru gitmekle olmaz öyle.
Soran+1 yılBagisla oyle gel bna
- +1 yıl
Arkadaş korkacak birşey yok ki sanki sen canlıyken alacaklar organlarını. neyinden korkuyorsun, onu anlamadım :/
Soran+1 yıltamam kardesim sen bagisla ondan sonra gel senle bir cay icerz tm mi
- +1 yıl
ne ruhsuz, vicdansız kadınsın ayol. senin sevabından bile hayır gelmez kimseye zaten iyi yapmışsın. duygusuz.
organ bağışı yapmak güzel bişey düşün allah korusun ogünü göstermesin farzet trafık kazazı geçirdin ve hayata gözlerini yumdun ve o organlarınla başkasına hayat verebilirsin orda çürüyüp gidene kadar başkaları senin organlarınla hayata kavuşur benim görüşüm bu
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam arkadasm o senin gorusun ii guzel.. Benm sordugum soru hakkinda bir fikrin var mi iptal nasl gerceklesiyor biliyor musun?
+1 yılMadem pişman olucaktın neden bağış yaptın..neden iyi düşünmedin? Ordaki insanlara umut verip geri çevirmek çok büyük bişey..Organ bağışı yapmakta, bu sorumluluğu üstlenmekte büyük bişey..Ya hiç yapmıcaktın ya da pişman olmucaktın.
01 Yorumla
Soran+1 yılİibmisin sen kime umut vermisim sanki gel yatn ölcem ben bobregi al iyiles dedm de vazgectm biraz mantikli konus ya
Bir cesedin nasıl olmayacak onu anlamadım. İçini doldurup öyle gömüyorlar zaten. Hadi onu da geçtim ailen sen öldükten sonra cesedinle mi teselli olacak? Komik...
03 Yorumla
Soran+1 yılSacmalama be kimin annesi babasi dayanabilir evladinin kolunun bacaginin kesilmesine senin evladn var mi bilmiyorm da bir dusun ondan sonra gel yorum yaz
Soran+1 yılİi yapmissn kardesim Allah kabul etsin ben almiyayim
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılNeden pişman oldğuunu merak ettim o kadar güzel birşey yapmışken?
26 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojim kaldirmiyo kimin ailesi dayanabilir buna basimdan gerisini bagisladm bir cesedm bile olmayacak hayir hayir kesinlikle istemiyorm
- +1 yıl
Tercih meselesi. Ben tüm organlarımı bağışladım. Allah korusun ama birgün diyaliz hastası olur da sana birilerinin böbrek bağışlamasını vs beklersen o zaman anlarsın organ bağışının önemini. Benimle beraber çürüyeceğine başkalarıyla beraber yaşasın organlarım.
Soran+1 yılHerkes yazildigi kadar yasar benim organm kimsenin hayatni uzatmaz
- +1 yıl
Kimsenin hayatını uzatmaz ancak birilerine vesile olur. Bunu bilmiyor olmana üzüldüm. O kişinin ömrü bellidir ama Allah birilerini vesile kılmıştır ömrü için yaşaması için. O zaman nede olsa senin de ömrün belli yazıldığı kadar yaşayacaksın doktora falan hiç gitme.
Soran+1 yılSanane kardesim organ benim hayat benim bna emanet din acisindanda ne oldugu belli değil hala tartisiliyo farkettiysen soruda organlarimi bagislamali miyim sizce? Gibi bir soru sormadm iptal ettm islem nasil gerceklesiyo diye sordm sacma sapan yorum yapma benim cnmi sıkma
- +1 yıl
Terbiyeni takın öncelikle. Bir soru sormuşsun bende neden yaptığını sordum ve açıklama getirdim. Kimse seninle aynı fikirlerde olmak zorunda değil. Kimin saçma sapan yorumlar yaptığı gayet ortada. Hem cahilsin hemde ukala. Keşke ölseniz cidden.
bir baskasina umut olmak kadar guzel bisey var mi? Keske iptal etmeseydin, belki de sayende bir baska insan hayatta kalacakti
01 Yorumla
Soran+1 yılÖlum gercektr herkesin nefes sayisi belli hic kimse ne bir an erken nede bir an gec ölmez. Bu kaderdir. Fakat ölumun ne sekilde olacagi kisiye ve amellere baglidir. Organimi verecegm insan zten yasayacaksa benim organm sadece bir vesile olabilir ama vakit gelmissi benim bagistan vazgecmem onun ölumunun sadece bahanesidir.
+1 yılSıra İl Adı Bağışçı Sayısı
1 İZMİR 10.174
2 İSTANBUL 8.904
3 ADANA 4.982
4 MANİSA 3.374
5 Ankara 2.898
6 SAMSUN 2.727
7 BALIKESİR 1.856
8 GİRESUN 1.678
9 DİYARBAKIR1.521
10 BURDUR 1.503
11 KONYA 1.42310 Yorumla
+1 yılÇok güzel ve anlamli bisey yapmissin neden Vazgeçtin ki?
11 Yorumla
Soran+1 yılKardesim bn sadece birine umut olabilmek icin tamamen bir insanin kurtulmadi icin yaptm bnu vicdanm rahat etmedi gittim yaptm hemsire saydi bnde imzaladm basimdan gerisini bagisladm eve gelip mantikli dusununce anladm dusun öldun annen baban cesedinin kolunun bacagnin kesilmesine dayanabilirmi evlisn cocugin esin dayanabilir mi ben asla dayanamam ve bnun gunah sevap oldugu kesin birsey değil ceset kabir azabni hissediyo ve sci cekiyo ya bu aciyi da duyarsan?
+1 yılkeske iptal etmeseydin sen ölünce zaten mezarda organların çüriycek belki senin kalbinle veya organlarınla yeni bir hayat kurtulucak
01 Yorumla
Soran+1 yılÇururse curusun istemiyorm
bende bugün verdim ama vazgeçtim nerden iptal olcak e devletten iptal ettirsem olurmu
00 Yorumla
+1 yılBencil ! Senin ihtiyaçın olduğunu düşün aynı kararı veriyorsan bilmiyorum yani aklın dan şüphe ederim.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKesip sadece başını vermeyecekler ailene öldüğünde merak etme..:D sağlıklı "iç" organların alınacaktı sadece.bide kornea alınırdı ki zaten onun için senin iznine bile gerek yok.
017 Yorumla
Soran+1 yılArkadasm konu hakkinda hic bir bilgin yok yorum bari yapma yuzun sacin dahil kolun bacagn ve ic organlarn hepsi aliniyo nerde yasiyosn sen git arastr
Cevap sahibi+1 yılDoktorum canım merak etme..;) bence sen pek araştırmamışsın. Türkiyede hangi transplantasyonlar yapılabiliyomuş sen onu bir araştır bakalm..
Soran+1 yılKardesim 18 tane bolumu isaretledim hemsire saydi yuz sacli deri kol bacak soluk borusu bile dahil hepsi
Cevap sahibi+1 yılBen sana soruyorum canım ülkemizde hangi trasnplantasyonlar yapılıyomuş biliyomusun? :)
Soran+1 yılBilmiyorum ama yapilmasa gelipte oraya yazmazlar herhalde dmi
Cevap sahibi+1 yılAhah..:D hıhı evet..
Soran+1 yılKimin ne zmn olecegi belli değil belki ben olene kadar turkiyedede bazi seyler gelisecek su an olmasa bile o zmn alinabilecek. Sonucta alinabilecek organlar belli ve bnden izin isteniyo ben onayladm.. Madem doktorsnuz soyleyn bakalm bunun iptali nasil gerceklesir bna belge verilmedi
Cevap sahibi+1 yılİptal ettirmek isteyen birini ilk defa görüyorum kusura bakmayın.
Soran+1 yılSen doktor olup olmadgndan emin misn
Cevap sahibi+1 yılBağış işlemleriyle ben ilgilenmiyorm kusura bakma..:D
Soran+1 yılBu konu hakkinda saglik personeline mutlaka seminerler oluyo kardesim bilmen gerekir
Soran+1 yılbir doktor arkadasndan bilgi alabilirmisin peki?
Cevap sahibi+1 yılMutlaka..:D yavrucum tıp senin sandığın gibi bişi diil..kardeşimli falan da konuşma benmle..
Cevap sahibi+1 yılAraştır mevzuata bak ya biz prosedürü nerden bilelim..
Soran+1 yılYa bir yuru git gozunu seveyim senle muhatap olamiycam soru hakkinda fikrin yoksa bna yorum yapma bak isine
Cevap sahibi+1 yılAptal aptal yazmışsın yok şunu alıyolar bir kafanı bırakıyolar falan filan diye.. Sana burada transplantasyon prensiplerini anlatamycam. Senin gibiler vermesin zaten oyuncak mı bu sonra vazgeçtim diyip iptal ediyosun.
Soran+1 yılyiyosa git sen ver
Gizli Üye(25-29)+1 yılHala aktif misin vazgeçebildin mi geçtiysen nasıl yaptın?
00 YorumlaNiye iptal ettin ve niye aferin diyeni en iyi seçtin?
00 Yorumla
+1 yılBen tüm organlarımı bağışladım :) bakalım kimde yaşayacaz :D
00 Yorumla
+1 yıliptali olmuyor panpam seni yemişler
03 Yorumla
Soran+1 yılSaglik bakanliginin resmi sitesnden aldim bu bilgiyi vazgecme hakkinz var yaziyo
- +1 yıl
link atsana
Soran+1 yılSitede yeniyim linki yollamiyo maalesef
+1 yılen az benim kadar egoistsiniz, size talibim
00 Yorumlasatılan mal geri alınmaz :D
00 Yorumlaneden pişman oldun
11 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojim bozuldu dusunmek bile delirmeye sebep uyuyamiyorm
+1 yılneden vazgeçtinki
02 Yorumla
Soran+1 yılİstemiyorm bundan ala nedn mi olur bu organlar bna emanet ben hata yaptm insallah iptal olm str
- +1 yıl
düşüncene saygım var ama bir organ insana nasıl emanet olabilirdi öldükten sonra gerimi alacak onu senden çürüyüp gidecek çürüyeceğine ihtiyaç sahipi birine verilse o organ bir hayat kurtarırsın eminimki o kişide seni hiç unutmayacaktır ve hep anacaktır böylelikle sende hayatta kalmış olursun organ bağışı yapmıyorsan kan bağışı yapmıyorsan onu yap
- Sağlık konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılvazgeçmesen iyiymiş
00 Yorumla mantıklı karar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok korkutucu bende vazgeçtim
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen kardesim peki sana bir belge verildi mi ya da mesaj geldi mi?
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih