Arkadaşlar birkaç aydır kalçamın sağ kısmında kahverengi tuhaf lekeler var. Yani sanki aylarca yıkanmazsın da kir, leke yapar ya öyle bir görüntü var ve sonuçta kirden olmadığını falan da biliyorum. Vücudumun başka bir yerinde herhangi bir leke olmasa da o lekeler bazen endişelendiriyor beni. Daha önce başına gelmiş olan veya herhangi bir bilgisi olan var mı aranızda? Doktora git biz doktor muyuz vs diye ahkam kesmeyin boşa çünkü önümüzdeki cumartesi günü zaten gideceğim doktora ancak yine de belki bilgisi olan vardır diye sormak istedim. Neden olabilir veya nasıl geçer bilginiz var mı? Kahverengi cilt lekeleri neden çıkıyor olabilir? Kahverengi cilt lekeleri nasıl geçer?Kahverengi cilt lekeleri nasıl geçer?
Selamlar :) Sağlıklı bir cilt için elimizden geleni yapsak da her zaman istediğimiz gibi bir cilde sahip olamıyoruz. Bunun önündeki en büyük engel ise cilt lekeleri. Cilt lekelerinden şikayetçi olmayan kadın yoktur. En kötüleri de kahverengi cilt lekeleri. En çok da bu lekelerin neden oluştuğu merak konusu. Yüzümüzde oluşan cilt lekeleri genelde güneş ışınlarından kaynaklanıyor. Ancak vücudumuzda çok da güneşe maruz kalmayan bölgelerimizde oluşan kahverengi lekelerin sebebini merak ediyoruz.
Kahverengi cilt lekeleri neden oluşur?
Kahverengi cilt lekeleri neden oluşur?
Deriye renk veren hücrenin adı melonosittir. Farklı sebeple bağlı olarak bu hücrenin cilt üzerinde artması ve birikmesi sonucunda cilt üzerinde kahverengi lekeler meydana gelir. Kahverengi cilt lekelerinin oluşmasına birçok farklı sebep etkili aslında.
Kahverengi cilt lekeleri çeşitli hastalıkların habercisi olabilir. Örneğin karaciğer hastalıkları. Bu sebeple bu lekelere karaciğer lekesi de denmektedir.
Troid hastalıkları da kahverengi lekelerin oluşma sebeplerindendir.
Hamilelik dönemlerinde de ciltte bu tarz lekelerin oluşması normal karşılanır.
Ayrıca bazı ilaçların kullanılması da bu lekelerin oluşmasını tetikler. Örneğin doğum kontrol hapları gibi hormonlar üzerinde etkili olan ilaçlar...
Yaş ilerledikçe de ciltte kahverengi lekelere rastlanır. Bunun sebebi herhangi bir hastalık değil yaşın ilerlemesidir.
Kullanılan bazı kozmetik ürünler cildinize iyi gelmeyebilir ve leke oluşmasına sebep olabilir.
Ciltte kahverengi leke olarak adlandırdığımız problemler aslında kahverengi cilt mantarı da olabilir. Aşırı terleme sorunu yaşayanlarda, vücut sıkan kıyafetle giyenlerde ve bağışıklık sistemi düşük olanlarda vücut mantarı görünebilir. Bu lekelerin mantar mı yoksa leke mi olduğunu anlamak için bir uzmana danışmakta fayda var.
Kahverengi cilt lekeleri nasıl geçer?
kahverengi cilt lekeleri nasıl geçer?
Kahverengi cilt lekeleri için doğal yöntemler de mevcut tıbbi yöntemler de. Tıbbı yöntemler için tabi ki bir uzmandan yardım almalısınız. Eğer Cildinizde sebebini bilmediğiniz lekeler çıkıyorsa tahlil yaptırıp bir hastalıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmenizde fayda var. Eğer bir hastalıktan kaynaklanıyorsa en doğru tedaviyi doktorunuz uygulayacaktır.
Cilt lekeleri için birçok estetik tedavi de mevcuttur. Örneğin karbon peeling, kimyasal peeling, dermapen, mezoterapi, PRP, lazer gibi tedaviler cilt lekeleri üzerinde oldukça etkilidir. Bu işlemleri yapan birçok cilt uzmanları mevcut.
Sıradan kahverengi cilt lekelerinden kurtulmak için doğal yöntemler de mevcut. Örneğin içerisinde C ve E vitamini bulunan ürünler kullanmak. Veya direkt olarak vitamin uygulamak. Eczanelerde saf C ve E vitaminleri satılmakta. Bunları karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bol miktarda C vitamini içerdiği için cildinize limon suyu sürmek de lekelere iyi gelecektir.
Azelaik asit, retinol, hidrokinon gibi maddeler cilt lekelerine çok iyi gelir. İçerisinde bu maddelerin olduğu kremler kullanmalısınız.
Cilt lekelerine en iyi gelen doğal maddelerden biri de pirinç. pirinç asla kadınlarının güzel sırrıdır. Birçok cilt bakım ürününün üretiminde pirinç kullanılır. Pirinci haşladıktan sonra lapa haline getirip maske olarak uygulayabilirsiniz. Ya da çiğ pirinci suyun içinde beklettikten sonra suyunu süzüp pamuk yardımıyla cildinize uygulayıp bir süre beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Yoğurt maskesi, zerdeçal maskesi, kil maskesi gibi doğal maskeler de cilt lekeleri için oldukça etkili. Yoğurt maskesini pirinç unu ile karıştırarak, zerdeçalı ise süt ile karıştırarak hazırladıktan sonra maske olarak kullanabilirsiniz. Kil maskesini de aktardan saf kil satın aldıktan sonra içme suyu ile karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Bu maskelerden birini haftada 1 veya 2 kez uygulayabilirsiniz.
Umarım kahverengi cilt lekelerine ne iyi gelir? sorusuna cevap verebilmişimdir.
Kahverengi cilt lekeleri için krem önerileri!
kahverengi cilt lekeleri
Madeleb Krem.
W-lab Beyazlatıcı Krem.
Madecassol Krem ve E vitamini karışımı. (İkisini de eczanelerden temin edebilirsiniz.)
En sık karın, sırt ve kalça gibi güneş görmeyen yerlerde rastlanılan çok sayıda ve farklı büyüklükte görülen lekeler; kırmızı, açık kahverengi ve üzeri hafif kepekli şekildedir. Yama tarzı deri döküntüleri görülmektedir. Genellikle kaşıntısız ya da hafif kaşıntılıdır. Mantar hastalığı, Alerjik cilt döküntüleri, sedef hastalığı, ekzema ile görünüş olarak karışabilir. Ancak bu tür tanılara yönelik tedaviler deri lenfomasında tedavi edici etkinlik göstermez. Bu özellikleri nedeniyle dermatologlar tarafından tanı konulabilir.
Tedavisi mümkün
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
bunu az önce internetten bende okumuştum. Umarım böyle birşey değildir.
Cilt lekelerinin sebebi her zaman güneş değildır. Hormonal değişiklikler ve gebelik de buna sebep olabilir. Gebelikten önce de oluşmuş olabilir tabii, vücut kendini hazırlıyor oluyor. Hamilelik öncesi folik asit aldıysan o da sebep olmuş olabilir.
Pozitif düşün annem :) Geçmiş olsun.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hamilelikte kullanmadım ama hamilelik öncesi 2 3 kere folik asit içtim ondan mıdır ki ay ne biliyim ne olur ne olmaz diye insan düşünüyor işte :D
Merhaba. Aslinda sırf bu baslik icin uyeo ldum ancak exper 2seviyeisnde olmadıgım icin ozel mesaj atarak soramadim.
Bende de benzer bir leke çıktı kalçam da ( bende kalca yazıyorum cunku...) kir gibi duruyor ve yay şeklinde 4 cm 5 cm kadar. Sonucunda ne cıktı ya da doktora gitiniz mi gecti mi bana ozel mesaj atarsanız bu konuda sevinirim ya da nasıl bir tedavi yaptınız.
Tesekkurler.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Valla üşendim ve gitmedim doktora lekece hala duruyor :D
tahrişten falan olmuş olabilir. Benimde apış aramda olmuştu. Yazın sıcağında terden o bölge sürtünmeden dolayı tahriş olmuştu.şu an o bölge siyah duruyor.
yanlış hatırlamıyorsam hamilelikten önce çıkmıştı canım bu lekeler. Belki de aynı tarihlere mi denk geldi hatırlamıyorum ama birkaç aydır var yani. aman öyle bir lekeyse can kurban alt tarafı totoda çıkmış derim yeter ki önemli bir problem olmasın.
ben var mı vücudunda? yeni yeni benler önce kızarıklık sonra leke oluyor ve öyle kalıyor
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
vücudumda ben yoktur pek. belki 2 3 tane falan ancak tabi gördüğüm kısımlarında :D hani ben olacak kadar bir leke değil bu çünkü yaklaşık bir elim kadar falan boyutu var lekenin.
kahverengi dediğim gibi kir gibi duruyor ama kir değil sonuçta kir olsa illaki banyoda çıkardı ki öyle bir kir oluşmaması için heralde aylarca yıkanmamam gerek sfgds haftaya cumartesi günü gidicem inşallah doktora bakalım o ne diyecek.
Bende de aynı sorun var ve daha kötü bütün kollarım artık yüzümde de çıkmaya başladı gitmediğim yapmadığım birşey kalmadı çare arıyorum banada yardımcı olun lütfen 😔😔😔
bence ondan sanki.. daha once olmadı ise.. ufak bır ıhtımal karacıgerden kaynaklı olabılır, onun ıcınde bolca antıoksıdan ıceren seyler tuketin, bebegede faydası olur:)
En İyi Cevaplar