İlk belirtileri yüksek ateş ve geçmeyen öksürük..14 gün inkibasyon süresi var fakat normal soğuk algınlığından daha farklı daha ağır bir süreç bu.Ölümlerin sebebi ise akcigerlerde iltihap ve su toplanmasina neden oluyor yani Pnomoni (zatürre)..
Lütfen artık şu korana meselesini gündeme getirmeyin, iyice paranoya olmaya başladım sabah boğazım ağrıyor diye içmediğim bitki ilacı kalmadı. Insanlar korkuyor😞🙄
Hayır.. Bende hayvansever ve evinde besleyen birisi olarak arastirdim.. Bizler bağışıklık bile kazanmış olabiliriz onlar sayesinde. Doc. Dr. Oytun Erbaş net şekilde ifade ediyor bunu.. Merak etmeyin.. Yani minik dostların varlığı bizler için risk değil şans :)
Ama bizim bir kedimiz var hasta olmustu igne yaptılar götürdük yine hasta oluyor gibi. bu yüzden merak ettim. hayir virus olmasi değil de artik iyilesseydi yazık ölecek diye korkmaya basladim bu yüzden sorayim dedim
Kediniz dışarıdaki kediler ile temas halindemi? Eğer öyleyse birbirlerinin salya ya da diski tamasindan hastalık kapabilirler.. Evde ise herhangi bir FIP gibi fcov gibi durum imkansız.. Sorunu nedir? Veteriner size nasıl bilgi verdi?
Aslinda sokak kedisi ama kucuklugunden beri bizbakiyoruz bahcede. veteriner cigerlerini usuttugunu söyledi. antibiyotik iğne yaptı iki kere götürdük iyiydi. ama birkac gundur yine burnu akıyor. bu sabah yas mama verdim yemedi. halsiz gibi geldi bana
Kedi nezlesi gribi gibi duruyor viral bir enfeksiyon tarzında. . Veteriner değilim yanlış anlamayın sadece hayvanseverim ve bu konular ile ilgiliyim.. Evde beslenmiş olsaydi sadece iyileşme şansı artardi fakat dışarıda olduğu sürece değişik enfeksiyonlara açık. . Sevdiği mamalardan verin su kabinı temiz tutmaya çalışın.. Arada kontrol edin karnında şişme şiddetli istahsizlik kusma olursa tekrar veterinere götürün derim..