Arkadaşlar toplu taşıma otobüsüne sürekli biniyorum. Bulaşır mı, ne yapmam lazım? Eldiven aklıma geliyor doktor eldiveni gibi bir şey taksam deli derler mi?
Bu konuda yabancı kaynaklar dahıl uzman görus ve tavsıyelrınden yola cıkarak kısaca cok net bılgı vermek ısterım.Öncelıkle bu vırusun bulaşma yolunun en buyuk kaynagı elınızı yıkamadan agzınıza yuzunuze gözunuze göturmenız kaynaklı. Eldıven takmak cok gereklı degıl zıra bır eldıvenle dokundunuz ama eldıvenle telofuna akbıle hersye temas oluyor sona telefonu kullanırken yıne temas olacak. Bence toplu tasımada maske takılmasında sorun yok . Ama eldıven gereksız bundan zıyade toplu tasımada mumkunse telefona temas etmeyınız. Bnce cantanızda kucuk su pet sısesınde su ve sıvı sabun karısımı sıvı bulndurum bır yerlere temas olduysa elınızı yıkayıp kollonya ıle bır temızleyın sokak satıcılardan bır sey almamaya bakın yanı ısın özü ellerde elınızı agıznıza ve gözünüzüne görutmeden once mutlaka yıkamalısınız mumkn mertebe acık alanalrda vakıt gecırmeye bakın . Sebze meyva tuketın sıgara ıcenler bence bıraksın. Bırd egenc arkadaşlar çok rısk altında degıl normal grıp gıbı atlatıyorlarmıs cokda kafaya takmayın takıntı anlamında sadece bıraz daha dıkkat etmek lazım
Boncuk medyadaki Haberlere bakarak Panik yapma Korkulacak bir şey yok Sen sadece temizliğine dikkat et eldiven bir maskedir Bunlar soytarılık seni korumaz hasta olanı korur Bunlar Dediğim gibi sadece ama sadece temizliğine dikkat et yediklerine dikkat et bağırsakların sağlık olursa yani yediklerin sağlıklı olursa hiçbir şey olmaz korkma
Toplu taşıma kullanıp virüse bulaşmayan insan yoktur bence 👍 Enfekte olur musun? Onu bilemem birde hangi virüsü kastettin? Koronavirüsü kastettiysen büyük ihtimalle oda affetmez bulaşır. Eline bulaştığı zaman ellerini dezenfektan ile temizlersen sorun olmaz. Ama ağzına gözüne sürersen işte o zaman sorun olabilir.
Eldiveni bilmiyorum istersen tak ama maskeyi kesinlikle tak, iyi bir önlem almış olursun. Dezenfekte ilaçlarından kullan. Yanında sürekli bir paket ıslak mendil olsun, toplu taşımada falan ellerini silersin eğer için rahat etmezse.
Eyyyyy bilime kulak asmayan magazin sever kardeşlerim!.. O ağzına taktığın maske, koca delikli toz maskesiyse virüs her yerinden girer. Ağzına taktığın maskeye elini sürdüğün an çöpe atmalısın. Ayrıca sğrekli nemlenen maske virüsler için harika bir uprak yeri olacaktır. Eldivenler bir süre sonra geçirgen hale gelir. Elin nemlenecek ve geçirgen hale gelecek. Dolayısıyla virüsler hücum edecek. Ayrıca, o ekdiveni de ağzına, yüzğne sürme. Haa ben maske, eldiven taktım, artık rahatım diye bir şey yok. Biraz bilim insanlarını dinleyin. Şu şekilciliği bırakın artıkkkkkkkkkkk
Toplu taşımaya binerken ve çıkarken elini dezenfekte et. Kolonya dezenfektan vs kullanabilirsin. Bir yere temas etme. Temas edersen elini yüzünden gözünden uzak tut. Her zaman elini yüzünü güzelce yıka. Kıyafetlerini günlük olarak değiştir. Kişisel havlu kullan. Bu şekilde bir sorun olmaz. Tedbirli davranınca
Unicef'in açıklamasına göre her 12 dk'da bir dezenfekte edilirse eller korona riski engellenebilirmiş. Ayrıca toplu taşıma da özellikle ayakta gidiyorsan olabildiğince tutunmamaya çalış tabi bu imkansız ama en azından başka birşeyle tut o demirleri falan
Doktor eldiveni ve maske. Maskeyi çıkartırkende kulak arkasından çıkartacaksın. Eldivenleri de çıkartırken dikkatli olmalısın. Mümkün oldukça cebinde antiseptik solüsyon sprey bulundur. Mümkün oldukça ellerini yüzüne değdirme. Günlük kıyafet değiştir, bir süre nakit kullanma.
Nedense herkes başkasını bulaştırıcı olarak görüyor bu virüs bazılarını etkilemiyor mesela bulaştığını anlamıyorlar bulaşmış olabilir ve bulaştırıcı olabilirsin haberin olmayabilir.
Çok ince naylondan tek kullanımlık eldivenler var pastaneler kullanıyor. Otobüsten inince çöpe atarsınız hemen. önemli olan el temasını kesmek ve ve günlük maske kullanmak. Virüs direkt solunum yolundan bulaşıyor..
virüs her yer de bence bulasır ama birazdaha dikkatli olmamız lazim tabi kisi kendinden sorumlu bence dahe temiz titiz olmaliyiz corona gelmeden önce de sonrada
Ya bırak deliyi meliyi kim ne derse desin. Şu anda virüsün nereden ne şekilde bulaştığı belli mi tam olarak? Belli değil! Bulaşabilir Allah göstermesin. Dikkatli olmak gerekir...
Temas ile bulaşıcı olduğu için her daim elleri dezenfekte etmek gerekir yahut eldiven maskeyi hastalanan kişinin takması gerekir hasta olmayan birinin takması şart değil çünkü maskeyi kullandıkça maskede bakteri ürediğinden sağlıklı olmuyor sonuçta hava yoluyla bulaşan virüs değil. Dışardayken elinizi yüzünüze götürmeyiniz.
peki 10 yaşındaki çocuk midesi delinip açlıktan acı çekerek hunharca olüyor? tanrı niye o çocuğu oldürüyor simdi diyeceksin ki cennet var tanrı onu cennetine alacak yani dünyada en büyük bok olan açlığı çekecek kumların üstünde kotü koku ile kemikleri eriyip giderek olücek ve varlığı sadece kimin yazdığı belli olmayan bir kuran da yazan cennete girecek deme onu kuslar bille yutmaz 😅 ha bide senin mantığın ile hareket edersek ben virüs olucam çünkü ateistim hep tanrıya karsı çıkıyorum 😅
haklısın ya gerçekler bu ülkede her zaman tenezzül edilmedi hep bu bahane ile kaçtılar sorgulamadilar o yüzden simdi kişi başı günlük bir velet 50 lira vergi veriyor haklısın
Toplu taşıma araçları ilaçlanıp siliniyor. Rahat ol bir şey olmaz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
hala maske maske diyorlar hay allahım ya.. bakın arkadaşlar maskeleri enfekte olan kişi ve o enfekte olan kişinin yakınları, ona bakanlar vs takmalı ki bize geçmesin tükürük, öksürük, hapşırık yoluyla.. biz maske taksak da bir işe yaramaz çünkü virüs yere iniyor hava da olmuyor.
Eldiven maske tak kimin ne dediği önemli değil sağlığından. Takamiyorsan muhakkak eldiven tak ve ellerini en kısa sürede yıka. Bu süre içinde ellerini yüzüne değdirme özellikle ağız burun göz kulak. ama maske muhakkak takmalisin
Evden sadece canım sıkıldığın da çıkıyorum o da pek mümkün olmuyor kdlwas
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bulaşır tabiki iç içe hele ki tıklım tiklimsa bög onun bunun nefesi öksürüğü hele ki gripse bittin sen mayısa kadar evden çıkma kimseyle görüşme virüs var diyorlar sen gidip yapışıyorsn tedavisi daha bulunmadı eve bile gelemezsn
insallah bulaşır ölumden niye korkuyorsunuz ki yok limon kulanin yok maske takin falan varsa gelmişise vaden topluda olsa tekde olsa gelir arkadasim korkma