7 aydır diş tellerim var ve onlara o kadar alıştım ki çıkmalarını istemiyorum desem yeridir. 😂 Lastik kullanımına geçtim geçenlerde, o ne illet bir şeydiiiirrr... Allahım resmen süründürüyor 🤦♀️ Ağzını açamıyor insan ya abartısız söylüyorum yani. Neyse işte yemek yediğim süre boyunca hep ağzımın içinde olur kendileri. Ama buna rağmen diş telli görüntümü de çok seviyorum ve çevremdeki insanlar da çok doğal durduğunu ve çok yakıştığını belirtiyorlar. Tedavim 1 buçuk sene sürecek demişti hekimim ama dişlerime çok iyi baktığım ve hızlı gelişmeler olduğu için de daha erken çıkabilirmiş. Ama ben çıkmasın istiyorum :(
Peki ya siz diş telleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Taktırmak ister miydiniz? Veya taktırdınız mı? Son olarak herkese sağlıklı gülüşler dilerim! 😁
Güncellemeler
+1 yıl
Yemek yemediğim süre boyunca olacaktı, bir yazım yanlışı olmuş. Tekrardan iyi geceler 😂
Diş teli kullandınız mı hiç? Ya da düşünür müydünüz?
Taktirdim. Ve dişlerim düzelmedi o acıyı boşu boşuna çektim. İnsanlar hala dislerimle dalga geçiyor. Özgüvenim kalmadı. Diş telini zaten hiç sevemedim bana da yakismiyordu zaten. Aslında kısaca dişlerimin hiçbir hali bana yakışmıyor.
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ne kadar sürdü tedavin? Hekiminle ilgili bir sorundur belki? Tedaviden sonra damaklık falan da kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Her şeye harfi harfine uymana rağmen mi düzelme olmadı?
Birkaç sene taktım evet herşeyi harfi harfine uyguladım damaklikta taktım ama işe yaramadı. Zaten benim dişlerim ve kemiklerim aşırı sağlam. Kırılmazlar bile. Yani tel yetmez düzeltmeye. Boşuna umutlandim.
Bende öyle duydum doktorlarda şaşkınlık geçirdi zaten. Benim kemik yapım diğer insanlardan farklıymış. Mesela 10 yaşlarındayken dişlerim yetişkin insan dişleri gibiydi yapı ve sağlamlık olarak. Neyse moralim bozuldu kusura bakmayın daha fazla bu konuda yazamicam iyi geceler diliyorum bol bol mutlu olup gulmeniz dileği ile
Benim 1.5 yıl oldu. 2 kere braket kırdım, lastik tedavisine geçtik ama ara sıra taktım sonra hiç takmadım 😂😂 hoca da anlamadı sanırım bişey demedi ben de takmadım, takınca sadece i leri söylüyorum. Miribi nisilsin, iğzimdi diş listiği bir kinişimiyirim gibi konuşuyordum 😂
Ben hiç braketlerimi kırmadım ya yasaklar listesine uydum hep 😂 Lastiği ama takmazsan tedavi süresi uzuyormuş ve önemli bir detaymış tedavide. Hekimininin bir şey dememiş olmasına şaşırdım doğrusu 😂
Zaten bu saatten sonra pekte bir faydasını görmem 12 şubatta arkaya tel takılıcak sonra da çıkıcak teller kurtulcam valla 😂 konuşurken ağzım ağrıyordu benim de 😂 bir süre sonra sıkılıcaksın o tellerden merak etme 😂
Deme öyle ya 😂 benden bir parçalar artık onlar, elim ayağım gibiler. Hekimim de zaten ikide bir tedavin beklediğimizden kısa sürede bitecek deyip duruyor. Ayrılmak istemiyorum ama valla ya ahshzhshhxhxhx
Ben de ilk taktıldığında öyle diyordum ne güzel tellerim falan ama ilk ay neydi öyle ya sıvıyla besleniyordum 😂 ekmek ısıramadım delirdim ya ama sonradan alıştım 😂 ama zamanla konuştukça ağzımın içi yara olmaya başladı dişler düzeldikçe de bir özelliği kalmadı. 😂 Çıksın da kurtulam be 😂
Bende hiç yara olmadı biliyor musun 😂 2 3 gün bir şey yiyemedim ama sonra her şeyi yemiştim valla. Üstelik yedinci ayım bitmek üzere. 8 ay oldu desem yeridir, sıkılmadım hala ahwhsjsjxjjx
Bende çok yara oldu penseyle braketlerin sivri yerlerini biraz eğdim batmamaya başladı öyle rahatladım yoksa ağzım delinecekti 😂😂 Çok sevdiysen hiç çıkarmasın hep öyle kalsınlar 😂
En İyi Cevaplar