Arkadaşlar ben dün acile gittim karnımda çok şişlik var ve kabızlık var doktor röntgen istedi ben anlamadım anlayan varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim
Burda ne demek isteniyor şuradaki siyahlık ne demek?
Benim 8 yıldır karnımın sağ tarafı sağ boşlukta ağrı oluyor tüm hastanelere gittim endoskopi kolonoskopi yaptırdım hiçbir şeyin yok diyip gönderdiler acile gittiğimde ise röntgen çekiyorlar ve aynı senin röntgen gibi sağ tarafta siyah duman oluyor doktor gaz diyor gönderiyor yenilerde ise bi doktor sende fmf var dedi ama fmf olduğunu düşünmüyorum hala çözüm bulamadım ağrı esnasında ne içerek ağrıyı giderebilir 8 sene boyunca her ay iğne vurdurdum hala vurdurmak zorunda kalıyorum
Bir kişinin vücudunda gaz tahliye edilmezse oluşan fazla hava nedeniyle organların duvarlarında bir gerilime meydana gelir.
Organların gerilmesine neden olan gaz, bazı komplikasyonları da beraberinde getirir. Özellikle karın şişliği halinde en fazla nefes darlığı, kontrolsüz şekilde gaz çıkarma ve karın ağrısı şeklinde bazı durumlar gözlemlenir.
Şişkinlik oluşmaması için öcelikle yuttuğumuz havayı azaltmalıyız. Yemekleri yavaş yemek çok önemli, hızlı yediğimizde çok hava yutulması kaçınılmazdır. Önemli bir nokta da yemek yerken konuşmamaktır, konuştukça hava yutulur. Zencefil Çayı
Ne kadar çok seviyor olsanız da baharatlı ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalı, olabildiğince az yağlı ve baharatlı yemekleri tercih etmelisiniz. Eğer geceleri uyumadan hemen önce ya da uyuduktan sonra uyanıp yemek yeme alışkanlığınız varsa bu alışkanlığınızı bırakmalısınız. Yemek yerken çok konuşmamayı tercih etmeli, böylece ağzınızdan bol bol hava girmesini engellemelisiniz. Sindirim enzimlerinin salgılanmasına yardımcı olduğundan maden suyu içerek de karın şişliğinden kurtulabilirsiniz. Fazla kilolar mideye baskı yaptığından eğer fazla kilonuz varsa bir beslenme uzmanı ya da diyetisyenin yardımıyla kilo verebilirsiniz. Son olarak, zaten biliyorsunuz ama biz tekrar etmiş olalım, zararlı alışkanlıklarınızı sadece karın şişliği için değil genel sağlığınız için tamamen terk etmelisiniz.
İrritabl bağırsak sendromu (IBS), kalın bağırsağı etkileyen yaygın bir hastalıktır. Belirtiler ve semptomlar arasında kramp, karın ağrısı, şişkinlik, gaz ve diyare veya kabızlık veya her ikisi de bulunur.
Hastalık belirtileri :
– İshal (genellikle şiddetli ishal atakları olarak tarif edilir) – Karın ağrılar veya kramplar, genellikle karın alt yarısında, yemeklerden sonra kötüleşir ve bağırsak hareketinden sonra daha iyi hissedilir. – Aşırı gazve şişkinlik – İshal veya kabızlık – bazen ishal ve kabızlık dönüşümleri – Dışkıda mukus – Normalden daha sert veya gevşek dışkı – Dışarı çıkmış göbek gibi belirtiler olabilir.
Hayır bir kere gittim zaten bu günlerde kontrole gidecem büyük ihtimalle endoskopi yapıcaklar geçen sefer doktor söyledi karnındaki aşırı şişkinlikten dolayı acile gittim doktor röntgen istedi
Umarım bir sıkıntı yoktur.. Endoskopi mi Dedi Yoksa kolonoskopi mi dedi? Bu arada soruna cinsel görüş yapanlara eksi puan verip siteyede sikayet ediyorum 👍