göbeğimde omuzlarımda kalçamda çatlaklar var ve bakıyorum da gün geçtikçe artıyo başka bir yerim çatlıyo napıcam ben çok kötü hissediyorum saçımı başımı yolmak istiyorum şu an aynı sorun olan yazsın
Cevabın nedir?
Çatlak sorununun ana nedeni ani kilo alıp verme, şok diyetler, cilt kuruluğu, E vitamini eksikliği, akut dermatit, hormon ilaçları kullanımı, kistler ve damar genişlemesidir.
Excipial lipo vücudu nemlendirmek için kullanılabilir. Bol su tüketimi, kilo kontrolünün sağlanması, lifli ve zeytinyağlı gıda yönelimi yeni çatlak oluşumunu önlemektedir. Yeni oluşan çatlaklar kırmızı, pembe ve mor renklerde olabilir. Beyazlaşan çatlaklar kalıcıdır ve etkin bir tedavisi henüz yoktur dermaroller yöntemiyle henüz oluşmaya başlayan çatlaklar %50 başarılı sonuçlar vererek tedavi edilebilir. Kakao yağı, fındık yağı, bebe yağı ve doğal argan yağının düzenli kullanımı da yeni oluşan çatlaklar üzerine uygulandığında çatlak görümünü giderecektir. Piyasada satılan lierac, babe ve mustela markaları çatlak tedavisinde kullanılan en kaliteli tedavi kremleridir.
Sıcak ve aşırı soğuk su cilt çatlaklarını arttırabilir. Hücre yenileyici kremlerin kullanımı şarttır. Madecassol ve bepanthol krem hücre yenileyici kremler arasında 1 numaradır...05 Yorumla
Soran+1 yılçooook sağol ama burda birkaç arkadaş çatlaklarının tamamen geçtiğini yazmış ben de umutlanmıştım
- +1 yıl
Rica ederim. Bunlar hangi yöntemlermiş çok merak ettim :) konu hakkında birçok doktorla görüştüm ki en yakın arkadaşım plastik cerrahtır Norveç'te eğitim görmüştür. Kendisinde bile aynı sorun var ve beyazlayan çatlakların henüz alternatif tıpta %100 tedavisi yoktur demiştir. Cilt bir kağıda benzer eline aldığın bir yaprağı buruşturarak top haline getir sonra eski haline dönüştürmeye çalış bakalım ne kadar başarılı olabileceksin? Bu mümkün değil çünkü vücut çatlakları öyle hemen oluşmuyor. Ergenlikteki boy uzaması sebebi dışında vücut dengeni bozmaman için sana binlerce kere şans veriyor. Ameliyat izleri, derin kesikler, bulaşıcı hastalıklardaki skar ve doku yaralanmaları, çatlaklar hatta iltihaplı sivilceler bile vücutta kalıcı olabiliyorlar..
Soran+1 yılçok teşekkür ederim bilgiler için keşke ergenlik çağıma geri dönseydim belki bir nebze engelleyebilirdim ama insan düşünemiyo bile işte
- +1 yıl
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu!.. Maalesef o yaşlarda çatlağın ne olduğunu çok az kişi biliyor. Bilenlerde uğraşmak istemiyor çünkü tedavileri süreklilik ve istikrar gerektiriyor. Aynı kremleri 1-2 yıl boyunca günde mutlaka 2 kere kullanmak işe yarıyor. Bu da haliyle yorucu bir süreç ve maddi açıdan oldukça külfetli olabiliyor. Özellikle spordan ve kilo vermeden önce yağları/kremleri kullanmak gerekiyor. Bu da aklında bulunsun ki ileride diyete ya da spora başlarsan yeni çatlak oluşumlarının bu şekilde kısmen önüne geçebilirsin..
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 650 cevap paylaştı. Nedenini bulman gerek, hızlı kilo alma verme gibi nedenin yoksa muhakkak hormonlarını kontrol et çatlaklara sebeb olan nedenlerden en önemli faktörlerden biridir
04 Yorumla
Soran+1 yılhormonel sıkıntılarım var zaten doğum kontrol kullanıyorum ama bu sebepten oluyosa ne yapmam gerek
- +1 yıl
O hormonları düzene sokmak ilk adım, onun mümkün oldukça oturması en önemlisi. Sonrasında destek için Cildin esnekliğini gerek egsersiz/spor gerek bakım ile desteklemek.
Sadece nemlendirmek yetersiz kalır bu anlattığın durumda tahminen, dermatolojik kremler var Dr sorabilirsin ya da kendin araştırıp alabilirsin, ayrıca bol masaj ile Cildin kan dolaşımını hızlandır.
Soran+1 yılteşekkür ederim hepsini uygulicam
+1 yılErgenlikte hızlı büyüme, hormonlar ve doğum kontrol hapı kullanmak bunun en büyük nedenleridirler.
Çatlakların oluşmaya başladığı an müdahale edilmesi iyi olur, aksi takdirde o çatlaklardan kurtulmak biraz zor.
‘Roller’ tedavisi uygulanabilir, en iyi seçeneklerden birisi budur. Birkaç lazer uygulaması daha var çatlaklardan kurtulmak için, örneğin kırmızı renkli çatlaklar için ‘pulse boya lazer’ var.010 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim bilgiler için şu an yeni oluşmuş olan kırmızı çatlaklarım var onlara lazer dışında ne uygulamamı tavsiye edersin
- +1 yıl
Lokal steroid kremler sürebilirsin yeni oluşmaya başlayan çatlaklara. Önce doktora git, belki o bu kremlerden yazar direkt.
Soran+1 yılçok yardımcı oldunuz bay atomasentinus sağolun:)
- +1 yıl
Övdün mü sövdün mü anlamadım ama rica ederim😀
Soran+1 yılniye söveyim ki yanlış anladınız
- +1 yıl
Bana bunu genelde “yardımcı olamadın” manasında yazıyorlar ya ondan ben de korkar oldum
Soran+1 yılhayır bay atomasentinus yardımcı olmasaydınız direk yardımcı olmadınız yazardım
- +1 yıl
Herkes sizin kadar net değil gizli hanım, rica ederim
Soran+1 yılgizli olmam ne kadar net bir insan olduğumun kanıtı değil mi bay atomasentinus
- +1 yıl
Neden olmasın, gizli hanım
Sen bence erkegin seni begenmez. yatakta uzaklasir diye dusuniyorsun degilmi
01 Yorumla
Soran+1 yılerkekler umrumda değil kendim rahatsız oluyorum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
Sakın bunu stres yapma yoksa stresin de etkisi bunu hızlandırır veya arttırır şu vermiş olduğum görseldeki üründen bulup kullanmaya başla.
10 YorumlaŞok diyet mi yapıyorsun? Genelde ondan kaynaklanır. Hormon düzensizlikleri de yapabilir.
04 Yorumla
Soran+1 yılhayır yapmıyorum ama hormonal problemlerim var d. k kullanıyorum
Soran+1 yılnasıl önüne geçicem peki eğer hormonlardan dolayıysa
Soran+1 yılanladım teşekkür ederim
Hızlı kilo alıp vermekten dolayı. Su az içiyorsun demekki.
011 Yorumla
Soran+1 yılay of ne yapmam gerek hızlı kilo alıp vermek benim elimde olan bişi değil kiii
Soran+1 yılumarım bay proud01
Soran+1 yılay o geçebilen bişey mi ben hiç geçmiyo sanıyordum
Soran+1 yılyaa fena umutlandım çok sağol
Soran+1 yılbu arada tamamen geçen çatlaklarım kırmızı mıydı yoksa beyaz mı?
Soran+1 yılhmm anladım çok sağolun
+1 yılDaha iki gün önce aynaya baka baka ağladım onun yğzünden
019 Yorumla
Soran+1 yılben de şu an ağlıyorum senin hangi bölgelerde?
- +1 yıl
Bacak popo göğüs full. Ve asla kilo almış değilim
Soran+1 yılof zayıf olunca daha da koyuyo benim kasığımdan başlayan çatlaklar nerdeyse göğüsün alt kısmında bitiyo ya düşün çıldırıcam ya
- +1 yıl
Ya ben alışmıştım bir baktım karnımda da çıktı çıkacak, resmen yıkıldım. Kaldı ki benim belim ip ince yağ sıfır
Soran+1 yılya hadi çaresi olsa aslaa umursamam ama benim dertlerimin hiçbirinin çaresi yok dram yani dram
- +1 yıl
Sorma be ne yüzüm yüz, ne cildim cilt ne saçım saç. Sçacam böyşe şansa
Soran+1 yılyaa yerim seni dkdkkdkd
- +1 yıl
Bak pp. ye koyucam fiziğimi bu fiziğe bok gibi cilt üzüyor beni
Soran+1 yılhadi koy bakam ve şimdi sana takip atıyorum haberin olsun
- +1 yıl
Yüzümü kapattım çünkü burada ss alıp kullanıyorlar fotoları
Soran+1 yılevet fiziğin baya iyi işte böyle olunca daha çok koyuyo
- +1 yıl
İşte benim hissettiğimi hisseden biri, çoğu kişi anlamıyor beni
Soran+1 yılo göbeğinin açık olan yerinde var mı yoksa aşşağılarda mı var
- +1 yıl
Göbeğimde hiç yoktu, iki gün önce bir yakından baktım çizgi gibi bişeyler var. Yani kilo alacak olsam pıt pıt oralarda yırtılacak
Soran+1 yıle şu an yok işte boşver takma en kötüsü göbek biliyor musun benim de en fazla oralarda var ve omuz askılı bile giymeye engel 2020 yılındayız hala şunlar bir çözüm yok sıçt*ğımın teknolojisinde
- +1 yıl
Aynen, bir de benim ki önceden belli değildi çünkü yüzüm buğday ten olmasına rağmen bacaklarım falan bembeyaz. Şort mort giysem bile belli olmazdı. Göğsü de de çizgi bile yoktu. Arttıkça artıyor mk illeti
Soran+1 yılbenim şu an yenileri oluşmuş kırmızı kırmızı hala devam ediyo lanetler yakında zebra gibi olucam
- +1 yıl
Şu an kırmızıysa çözümü var, paran varsa hemen git yaptır
Soran+1 yılişte sorun orda ya param yok
Gizli Üye(36-45)+1 yılTatlım takmaa benim göbeğim bel bölgesinin yanları üst bacak iç bacak her yerim doluuuu🤭
05 Yorumla
Soran+1 yılhah belimin yanlarında da var orayı unutmuşum sen nasıl takmıyosun ki çok kötü görünüyolar
Cevap sahibi+1 yılEvet haklısın kötü görünüyor hemde çok kötü. Ama ben yaklaşık 8 ay gibi bir sürede 20 kilo verdim. tahmin edersin ki çatlaklarım ve sarkmam çok oldu. Ama değdi bee. 💪😎
Unutma sen kusurlarınla güzelsin
Soran+1 yılvaaa süpersin benim de 15 kilo vermem gerek ideal kiloma gelmek için bir de o zaman da mı çatlayacağım offf
Cevap sahibi+1 yılBenim zaten vardı çatlaklarım fakat daha fazlalaştı kilolar gidince. Daha fazlam var benimde. olmam gereken kiloya 8 kilo kaldı 💪🤭
Soran+1 yılsüperr
+1 yılboy kilonuz kaç? hızlı kilo alıp vermeye bağlı olabilir bir de evli iseniz doğumla ilgili olabilir
06 Yorumla
Soran+1 yılboyum 1.68 kilom 69 yani baya fazlam var ondan herhalde evli değilim
- +1 yıl
kilo sorununuzdan olabilir çatlakları görebilir miyim?
Soran+1 yılnormal beyaz beyaz çatlak çok sık değil ama
- +1 yıl
görsel olarak örebilmem mümkün mü? degilse de bir doktora göstermenizi tavsiye derim
Soran+1 yılmümkün değil çatlakları daha önce mutlaka görmüş olduğunuzu düşünüyorum
- +1 yıl
Peki geçmiş olsun doktorunuza gidip sorarsınız iyi günler
+1 yılÇatlak derken nasıl bişey
04 Yorumla
Soran+1 yıldünya üzerinde henüz çatlağın adıyla bile tanışmamış insanlar olması üzüyo beni teşekkürler allahım ne şanslı kulların var
- +1 yıl
Piskolojin mi bozuk senin, daha önce hiç kimseden böyle bişey duymadım ilk defa duyuyorum sordum saçmalamana gerek yoktu iyi değilsin sen
Soran+1 yılevet değilim sağol
- +1 yıl
Rica ederim gerçekler bunlar
+1 yılneden oluyor ki onlar
01 Yorumla
Soran+1 yılbir bilsem
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜzülme sen böyle de güzelsindir
06 Yorumla
Soran+1 yılama insanın güzelliğini gölgeliyo
Cevap sahibi+1 yılOlabilir ama çatlak 3 şekilde olur
1. Büyüyorsun ve olgunlaşma aşamasındasın çatlak oluşumuna da engel olamazsın
2. Kilo sorunu yaşıyorsun dur. Kilo alıyorsumdır kilo aldığını fark ettiğinde zayıflayınca çatlak oluşur
3. Hamileysen derin açılır kiloya bağlı yine buna da engel olamazsın
Soran+1 yılilk ikisi uyuyo
Cevap sahibi+1 yılO zmn sabret güzel kardeşim büyüme bitsin sonra çok rahatsız olursan lazer kullan hem kusur değil bu ama kusurların dahi olsa öyle sevsinler seni
Soran+1 yılsağol
Cevap sahibi+1 yılSende
+1 yılKilolu insanlarda olur
017 Yorumla
Soran+1 yılalakası yok 100 kiloluk kadında 1 çatlak bile yok ama bende dolu
- +1 yıl
100kiloluk kadında yok mu. sen görmemiş sin benim seviştiğim her kadında gördüm çatlak. . Hafif catlaklarda kremler belki işe yarar ama büyükse işe yaramaz. Abartma bunları kendin için
Soran+1 yılher kadında mı
- +1 yıl
Kilo alıp veren herkeste var.. kilo yapar kadını erkeği yok ben kilolu biriyim kilo alıp verdim. Geçmedi. Bunlar çok fazla kilolu insanlarda kilo verince çirkin görüntü oluyor diye keser alırlar.. başka yolu yok bendeki çatlakları sen görsen intihar edersin ozaman. Ama belki hayatıma belki 20tane kadın girdin vücut funda çatlak olmayan görmedim
- +1 yıl
Kimi doğum yapar ozaman sahip olur. Kimi kilo alır ya da verir olur. Onlar kusur değil onlaral yaşamayı öğrenn
Soran+1 yılsağol güzel tecrübelerinden bahsettiğin için dkdkkrkr
- +1 yıl
Tek birşeye dikkat. Sağlığına gerisi boş
Soran+1 yılaynen haklısın
- +1 yıl
Yaşın kaç bilmiyorum ama sende büyüdükçe bunları anlarsın. Kızlarda çok takıntısı olanlar oluyor ben her çeşit insan tanıdım. Bir tanesi yüzünden kızarıklık takıntı yüzünden OKB olmuştu benim hayatımı mahvetti. Yani bunlar sorun değil. Dilerim dedimlerimi anlamışsındır ve kendini üzmezsjn.
Soran+1 yılyaa ne şanssızsın jdkdkdknd
- +1 yıl
Şanssızım ama. Bu hayatta aşık olduğum biri var hayatta tek dileğim o kızla evlenmek. Bütün kusurları ile seveceğim insan o
Soran+1 yılkız güzel mi bu kadar aşık olduğuna göre
- +1 yıl
Bana göre güzel 5yildir tamidigim biri. 168 boyunda beyaz tenli yeşil gözlü sarışın kapalı bir kız. Ama kalbi o kadar merhamet li ki. Ben kimsede onu görmedim. Kusur diyorsun. Bir insanı vucundaki yaralarla kimse dislayamaz bence. Misal ben benim tam 9tane ameliyat izim var. Sayısız ca kesiklerim var. Belki 30tane yanık izlerim var. O kızın çatlakları var bacaklarında ameliyat izleri var onunda ama bunlar sevmeye ikili ilişkiler de engel değil.
Soran+1 yılinşallah mutlu olursunuz seven insan kusurları önemsemiyo sanırım benim karşıma hiç çıkmadığı için bilemiyorum tabi
- +1 yıl
İnşallah herkes mutlu olur benim bugün çok canım sıkkın. Sebebi. çok sevdiğim şeylerden vazgeçmek zorunda kalmam. Bugün iki ölüm haberi gördüm çevremde. Bazen diyorum herşey boş. Sen sorunun için cildiyeye git olmadı krem al dene kafan rahat etsin. ama bende var diye düşünme herkesin var kusuru
Soran+1 yılevet ölümü düşününce herşey anlamsız geliyo ama iki dakika sonra tekrar ölümü unutuyosun yine dünyadaki dertleri takıyosun kafaya bilmiyorum hep kompleksli bir insan olduğum için elimde değil neyse her şey için teşekkür ederim iyi geceler
- +1 yıl
Kendini düşün sağlıklı gini düşün yeter
+1 yılBişey olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılbu çok büyük bişi bay kayıpkentinlixx
- +1 yıl
Çokmu görmeden bişey demek Zor ama bir doktora git
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi