Bugün ofis tipi diş beyazlatma işlemi yaptırdım. Öncesinde çok fazla yazı okudum, diş beyazlatma deneyimi paylaşan kişileri okudum derken karar verdim ve bugün ilk seansı geçirdim.
Öncelikle ilki 20, ikincisi 15 dakika kadar süren iki set şeklinde yapıldı. Diş etini koruyucu mavi bir bant çekti ve sonrasında ilacı sürüp, ışın altında bekledim. Dişlerimde tek tek şimşekler çaktı, çok yoğun şekilde kamaşma oldu. Bir sağdan bir soldan derken baya zorlandım açıkçası. Sonrasında 20 dk sonunda temizledi ve birkaç dakika dinlendikten sonra - ki ağız aparatı takıldığı için hareketsiz durman lazım bir şeyi de ısırıyorsun böylece dilin de hareket etmiyor. Ağız kemiklerin ağrıyor- ikinci kez ilacı sürdü ve gene beklemeye başladım.
Bu sefer ağrı biraz azaldı gibi ya da alıştım bilmiyorum, 15 dk sonunda çok huylandım ve keselim artık dedim.
Başlarken, diş rengine bakıyor elindeki karteladan, m1 m2 m3 tonları ve hepsinin de 3'er alt tonu var.Buna benzer bir şey düşünebilirsiniz. Bulduğum bu fotoğrafta bütün dişler sarı gibi ama doktorumun kartelasındakiler bu kadar değildi. Belki çekim ışığındandır bilmiyorum. Benimki en ortadaki m3 tonu idi; seans bittiğinde m2-2 oldu. Yani soldan üçüncüye kadar açıldı. Daha 2 seansım daha olacak. Ayrıca 15 gün kadar açılmaya devam edeceğini söyledi doktorum. Yani beklenen 2. gruptan 1. renge dönmesi. Bu da ortalama 2 ton (alt tonları ile birlikte 5 ton) demek oluyor ki gayet yeterli.
Acıyor mu, şu an aşırı sızlamam var. Özelikle ön dişlerim sürekli kamaşık halde; arada da sızı vuruyor. Ağrı kesici al dedi ama evde bulamadım. Umarım yarına bir şeyim kalmaz. Çok kolay bir şey değilmiş onu kesin söyleyebilirim. Çok sızlamam var ama pişman da değilim açıkçası.
Bu kadar anlattım çünkü detaylı anlatan yazılar pek göremedim internette. Belki merak ediyorsunuzdur diye yazmak istedim. 2020 ofis tipi diş beyazlatma fiyatı 1500 TL civarı.
Not: Eğer diş taşı sorununuz varsa önce onu temizliyorlar. Benim yoktu direkt başladık.
Umarım işe yaramıştır. Yaptırmak isteyen var mıydı?
Ofis tipi diş beyazlatma yaptırdım, aranızda yaptırmayı düşünen var mı?
Hayatımda hiç diş doktoruna gitmedim deyim yerindeyse diş doktoru ofisi nasıl bir yer onu bile bilmem çok şükür 😎 Hepsi orijinal benim dişlerimin çürük yok sırma gibi dişler... Bazen günde 1 bazen günde 2 kere fırçalıyorum başka bir şey yapmıyorum... Dişim haliyle sarı ama sapsarı değil bembeyaz da değil ortalama sarılıkta... Bende beyazlatma düşünüyorum ama korkum şu; Acaba diş beyazlatma sürecinde bu seanslarda dişe bir zarar geliyor mu inceliyor mu? Orijinallikten çıkıyor mu diş? Bembeyaz görünecek diye afedersiniz dişimin anasını ağlatmayalım? Demem o ki bilginiz varsa size zahmet bilgi verir misiniz? Şimdiden teşekkürler ☺️
bir zararı yok dişe. konuştuğum tüm doktorlar öyle söyledi. Çok kolay değil, sızlatıyor dün mesela neredeyse dayanamayacak gibi oldum 40. dakikaya doğru. ama bugün hiçbir şeyim kalmadı ve dişlerim baya açıldı ben tatmin oldum. 2 seansım daha var onların sonucuna da bakacağım.
Bu arada yapan yere göre değişir ben memnunum iyi ki diyorum.
Teşekkürler bilgilendirme için ☺️ Bende diş taşı da vardır şimdi hiç temizletmedim bile valla 🙄😂😂 sizi takip etmek istiyorum en son dişinizin hali ile ilk hâli arasındaki fark diye soru sorarsanız ya da bence gibi bir şey görmek isterim ya da takip etme beni derseniz özelden öncesi sonrası gibi fotoğraf atarsanız sevinirim ☺️ Hangisini yapayım?
Abla bitince fotoğrafını atmayı düşünüyor musun? Atarsan çok iyi olur yani benimkilerde beyaz ama diş macunuyla bir yere kadar beyazlatma işlemini bende yaptırmak istiyorum. Canlı örneği sensin şu an😁
Sana hayırlı olsun, güle güle kullan. Ben de bir ara düşündüm fakat ne kadar zararlı ne kadar yararlı bilemediğim sen vazgeçtim. Tek bir disim eksik su an, önce onu inplant yaptırmayı düşünüyorum. Belki bu vesile ile beyazlatma işlemini de yaptırırım. Kalıcı mi yoksa belli bir süre sonra dişler eski rengini alıyor mu?
Zararı yok doktor öyle diyor. 1-2 içinde tekrar renklenme olur yeme içme ve fırçalama rutinine bağlı olarak dediler ama o zaman da ev tipi olan var. onunla desteklersin dediler.
Hiçbir zaman eskisi kadar sararmaz, illa daha beyaz olacak ama giderek düşecek dediler. Tabi önce bakımını sağlığını koruman önemli sonra bence yaptırılabilir bir şey. Baya sızladı yalan yok ama azalmaya başladı 3 saat geçti şu an.
1 ay önce yaptırdım diş eti problemim olmadığı için hiç kanamasız ağrısız 3 seansa hiç aralıksız devam edildi ve sonuç mükemmel fakat sigara kullandığım için bir kaç güne birazcık sararma oldu bunun içinde diş macunu önerdi doktor şimdilik iyi yanı bir ağrı falan olmadan atlattım ben
Dis macunu ben de sorayim. Şu an benim de cok guzel ama 2 seansim daha var. Umarim super olur. :) cok sizladi benim dislerim surekli simsekler çakti. Ikinci gittigimde olmaz insallah.
Sacina surdugun peroksit o acan sey :) Hekimler de o malzemeyi susleyip pusleyip kullaniyor ve muthis para kiriyor. Beyazlatma islemi disin koruyucu kismini yipratiyor, hekime de daha cok is cikiyor ;) Peroksit cidden aciyor ve mikrop kirici ozelligi de var ama cok fazla durmamali. Kamasir tabii, kimyasal o kullandigin bant hatta disi sallanan bile duymustum. Bence insan sagligi saka konusu bile yapilmamali ve ozendirilmemeli. Bantlar da var ve iceriginde ne oldugu acikca yaziyor. Yersen (bu durumda kullanirsan) sorumlusu da direkt kendin oluyorsun.
7.00 TL. Istanbul'da :D Dislerime de surmem, sac icin bile zararli. Disin kirilsa bile, hassasligi bir hafta surer en fazla sonra alisirsin beyazlatmada da durum bu; o nedenle aciyi hissetmemen dogal gun gectikce. Verilen paraya degmez ancak umarim ileride dis minenden dolayi daha buyuk masraflar cikmaz diyelim. Dis hekimin de diyecektir peroksit kullandigini. :) Kullandigi isik da mavidir. Dikkat edersen; mavi macunlarda da ayni teknoloji kullanilir. Sozun ozu; ben tercih etmem ve dislerime iyi bakarim gerek de duymam; dis hekimin musteri kazandirirsan belki bir dahaki islem icin indirim verebilir. ;)
:))) indirime ihtiyacım yok teşekkürler önerin için.
Kimyagerim ben, peroksidi anlatıyorsun da o peroksidin aynı etki ile dişe sürülmediğini.... neyse. Uzatmayayım. Sen de kimyager ya da dişçisin sanırım. Olayı 7 TL'ye bağladığına göre daha fazla konuşmanın anlamı yok.
Olayi 7.00 TL.'ye baglamak? :D Yengem dis hekimi ve dediklerini buraya yazsam bu sadece seni daha cok uzer. Genclik doneminde bile arastirmadan bir ise kalkismadim:) Olgunluk doneminde de kalkismam umarim. :) Iyi gunler.
Evet, haklısınız ama dişle alakalı her şey pahalı ben diş teli taktırmıştım bundan 6 sene önce 5 milyar vermiştim. Diş sağlığı çok önemli ve bir o kadar da pahalı.
Mine tabakasını öldürmüstür bu islem. Disin yüzeyine lazer ısınları wurup dıstaki rengi ortadan kaldırıp alt katı ortaya cıkarıyor bu isin uzmanı degilim ama az cok anlasılıyo yapılan islem , mine tabakasını bozduysa bu islem bozulan tabaka bida kendını nasıl yeniliyor topluyor? Burası aklıma takılan? bide gercek diş rengi asla inciler gbi beyaz degil sarı tonlarda , bence hic yaptırmasanız daha iyiydi
mine ile ilgili bir işlem değil. zararlı da değil. dişin içindeki suyun temizlenmesi ile ilgili bir işlem. inci gibi olmasa da normal diş beyazı olması yeterli benmi için.
Wücudumuzun en saglam seyı dislerimizin dısındaki mine tabakasıdır celikten bile daha saglamdır bence disi sarartan seyleri azaltmalı ya da bırakmak daha etkılı bir yol olur mesela cay kahwe sigara icmek disleri oldugundan daha fazla sarartır
Diş beyazlatma işlemi diş minesine zarar verir. Hangi işlem olursa olsun zarar verir ve 2 senede 1 yenilenmelidir. Gerçek işlem ise dişi temizlemektir diş temizlenir doğal rengine ulaşan dişi kullanırsın kirlenince işlemi yeniletirsin ve bu işlemde dişler asla zarar görmez. Diş taşı plak bakteri tartar vs gibi olaylar ise kişilerin adam gibi dişlerini fırçalamaması sonucu oluşur veya en adi ürünler kullanmaları sonucu oluşur. şu an 1 lirayada diş macunu var 40 liraya da yani ürün önemlidir.
Kamaşma ve sızıyı göze alamıyorum, dişlerim hassas çünkü.. 2012 yılında özel bir hastanede 250 tl idi, şimdi senin verdiğin miktarı duyunca keşke yaptırsaydım dedim..
Fiyatı 1500 liraydı 3 ton açıyormuş. Ama seninki beyaz gerek yok dedi. Sigara içen, kahve içip dişlerine bakım yapmayanlar için yapıyorlarmış. Bunu Marmaris Ahu Hetman Hastanesinde söylediler, daha sonra yine Marmaris'te Dentamaris özel diş polikliniğinde söylediler. 20 lik dişler için Hacettepe'de kbb cerrahı olan kuzenime danıştım. İyi bir çene cerrahı varmış randevu aldı gittim. 20 lik dişlerini çekmeye gerek yok çenende yer var ama illa çektirmek istiyorsan çekerim dedi. Yine orada sordum diş beyazlatmayı. Sigara içen ve bakımını düzenli olarak yapmayanlar için yaptıklarını söyledi. Öncelikle jel sürüyorlarmış, özel bir ışık sayesinde dişlerin içerisine o sıvı giriyormuş daha sonra beyazlatıyorlarmış. Senin dişleri 1 ton açabiliriz zaten beyaz dedi. Profesör de havadan konuşmuş olamaz bence.
belki benim öyle olmuştur bilmiyorum. Hani çok aşırı olsa diğer seanslara gitmezdim ama gidicem belki abarttım bilmiyorum. şu an 3 saat geçti biraz daha normal. Kamaşmalarım azaldı.
Hayatım boyunca hiç dişçiye gitmeye ihtiyaç duymadım ya da beyazlatmaya gerek duymadim. Zaten yeterince beyaz ve iyi bakiyorum. Üstelik genetik açıdan şanslıyım.
En İyi Cevaplar