B12 in 220 çıkmış sanırım bu değer normal sınırlar içerisinde zaten. O yüzden doktora danışmadan kullanmanı tavsiye etmem.
Şöyle ki bahsettiğin yakınmalar birçok hastalıkta görülebilir. Başka bir vitamin eksikliğin de olabilir. Öyle değilse bu veya bunun gibi alacağın birçok vitamin/mineral boşa gidecektir.-depolananlar hariç diyeyim ki onların da boşa gitme ihtimali var-
Sen bu yakınmalarla doktora gidersen gerekli tetkikler yapılarak sana doğru teşhisle daha güzel yardımcı olmaları mümkün 🙃
ha ben bunu duydum iyi geliyor dersen deneme/yanılma yöntemi; serbest sen bilirsin.
Ne de olsa bir yanda en az 10 sene okumuş doktor diğer yanda komşu hatçe teyze var seçim senin
Unutkanlik gitsin diye yazdilar bana ama kullanamadim yan etilerinden korkyorum bir sürü yan etkisi varmiş 🙍hala kullanamadim bende duruyor bu ilaç sen kullandin mi sivilce falan cikti mi acaba?
1 aydır bir kutusunu 1 sabah 1 akşam şeklinde aldim. Kutu bitince bir başka kutu alıp onuda günde 1 defa kullanmam söyledi. etkisi oldumu olmadimi hiç hissetmedim. Bilmiyorum 🤔
Ben anlattim dedim iste ders çalişirken aklim tutmiyor unutyorum ben interneten baktim belki bende B12 eksikli var acaba bana kan tahlili yaparmisiniz yani ne gerekiyorsa hangi ilaçsa siz yadim dedim ben anlamam bu işlerde siz doktorsunuz daha iyi bilirsiniz o da bana dirk Bu ilaçtan bir kutu yazdi ne kan tahlili aldi nede bir se yapti
Kullandım ama söylediğin tarzdaki şikayetlerim yoktu ama ilaç bittiğinde ki kan testinde b12 seviyem üst sınıra yaklaşık çıktı baya yükseltmişti. Doktorun verdiyse faydası olur herhalde.
Sağlık ocağında yaptırdığım tahlildeki referans değerleri şöyle : 126,6 - 505 arası normal değer olarak gözüküyor. İlaç kullanmadan önce benim b12 değerim 190'mış. İlaç sonrası 494 çıkmış.
Referans aralığı değişiyor sanırım her yere göre benim tahlil kağıdında 134 ile 590 yazıyor. Neyse kullanalım bakalım Şubata randevum var ne çıkıcak acep
b ve d vitamin eksikliginfen kaynaklı yorgunluk vs vs vardi takviye edince gecti benexil hap ve devit damla ile benexol hap igrenc kokuyo içemiyorum diye popoya vurilan igneden almıştım daha sonra hafta 1 vuruluyo
En İyi Cevaplar