Diyete başladım kendimce ama pilavı çok seviyorum, ne yapsam ki? Diyetlerde ya bulgur pilavı oluyor ya da hiç pilav olmuyor ama ben pilav ve salata olmadan akşam yemeğini yedim demem. Acaba pilav kaç kalori, yanında salata yesem pilavın kalorisi çok mu artar?pilav kaç kalori
Pilav kaç kalori, yanında salata yesem pilavın kalorisi çok mu artar?
100-150 Gr pilav sana kilo aldırmaz, zeytinyağı ile yaparsın benim de çok tükettiğin bir gıda ama glisemik endeksi yüksek olduğundan dolayı kanına hızlı karışır. Burada devreye metabolizma giriyor; hızlı ise rahatlıkla tüketebilirsin, değilse de tüketirsin, atıyorum 150 Gr değil de 100 Gr ya da alternatif olarak bulgura yönelirsin ki bu en iyisidir kanına yavaş karışır ama bunların yanına tavuk eklersen hem seni tok tutar hemde sağlıklı bir şekilde kaş kaybını hafifleterek kilo verebilirsin.
Pirinç glisemik endeksi yüksektir, bu yüzden diyette önerilmez. Bulgur ise tam tersidir. Ancak normal porsiyonun yarısı kadar bir pilav idare edebilir.
Bizim klasik usül pilavın 100 gramı 360 kaloridir. Pilavın kalorisi kullanılan pirince, yağa, şehriye, garnitür veya et-tavuk varlığına göre değişmektedir. Ayrıca pilavın kalorisini pirincin çiğ hali ile değil pişmiş hali ile hesaplayıp değerlendirmek gerekir. Çektiği su miktarına göre tuz ve baharat alabileceği için bu ekler de kendi başına kalori almaya ve su tutmaya neden olmaktadır. Bu sebeple 100 gram pilavın kalorisi 360 kaloridir ve bu, küçük bir kase pilava denk gelmektedir.
Eğer öğünleri doğru dengelersen sorun olmaz. Kahvaltı da ekmek tüketmediğin takdirde, öğle yemeğinde sulu bir yemekle yanına 4-5 kaşık pilav ve salata gayet doyurucu olur.
Demek istediğim bir dolu tabak pilav yerine, yarım dolu tabak pilav ve yarım dolu tabak sulu yemek yemendi. Böylece hem çok karbonhidrat almıyorsun hem de çok az bir pilavla doymuş oluyorsun.
Hmm ben farklı anladım, pardon. Ben bu şekilde çoğu zaman istediğimi yiyerek kilo verdim. Pirinç yeme diyenler saçmalıyorlar bence. Haftada bir ya da iki gün yenebilir. Dediğin gibi de olur.
Pilav başlı başına zaten kilo aldırıyor, kilo almak icin yanında ekstra bir şey yemene gerek yok. Bence pilav hiç yeme. Salata çorba ve bir ana yemekle doyur karnını. Pilav, ekmek, hamur işi her türlü şeyden uzak dur.
Bir kaşık pilav 35 Gr falan geliyor. Bulgur bir kaşık 30 kalori falan. Bir kaşık pirinc pilavı 20 Gr 35 kalori falan diye hesaplıyorum ben. İki üç kaşık maksimum 4 kaşık yiyebilirsin.( ****diyetisyen falan değilim. Kendim öyle yapıyorum)
Ne salatası olduğuna bağlı. Anam babam çoban salataysa yağsız yiyerek 30 kaloriye getirebilirsiniz. Pilavın kasesi en az 300 kaloriden başlıyordu sanırım.
Pilavdan pilava değişir o. Kimi yağlı olur kimi yagsiz. 😂 çok istiyosan illa en fazla 2 kaşık ye ekmek yerine. Mutsuz diyet olmaz insan sevdiği seyleri yemeli ama az yemeli
Kalori önemli senin için insülün nişasta karbonhidrat aldan daha iyimi ve zayıflamaknistiyorsan salata yeşillik turşu yoğurdu ihmal etme dengelenmesi gerek
yememelisin çünkü ben yiyince ertesi gün kilo almış oluyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ayyhh kilo alcam beğenmicekler beni bilmem ne kendiniz olun sağlıklı olun ama zayıflicam diye de kendinizi tripten tribe sokmayın çok da kalorisi olmaz idealdir
En İyi Cevaplar