Arkadaşlar dün tetanoz aşısı oldum iş için mecburi, ancak dün o kadar bir şeyim yoktu, bugün uyandığımda kolumun ağrısı ve sancısından yatakta dönemedim bile. Ateş basması da yapıyor bu şey. Başka bunları yaşayan oldu mu yoksa kadın iğneyi falan mı acaba kötü batırdı? Tetanoz aşısının yan etkileri neler? Canım yanıyor diyorum.tetanoz aşısı
Tetanoz aşısı tetanoz ile savaşabilen en iyi yöntemdir. Tetanoz aşısının diğer aşılardan daha etkili olması ve yan etkilerinin belirginlik göstermesi de doktorlar tarafından normal karşılanmakla beraber anında müdahale edilebilmektedir.
Peki tetanoz aşısının yan etkileri nelerdir?
- ateş - eklem ağrıları - kas ağrıları veya spazmı - bulantı veya kusma - halsizlik/yorgunluk - soğuk algınlığına benzer bir hastalık hissiyatı - en sık görülen yan etki de: aşının uygulandığı bölgede şişlik, kızarıklık, ateş ve kaşıntıdır.
Tetanoz aşısının yan etkileri geçici olmakla beraber yaşam kalitesini tehlikeye attığını düşündüğünüz anda en yakın hastaneye gitmenizi tavsiye ederim.
Vücutta tetanoz mikrobu kasları hedef alır ve şiddetli kas kasılması ile ölüme götürür
Tetanoz aşısı zayıflatılmış teteanoz mikrobudur. Bu zayıflatılmış tetanoz mikrobu kasa enjekte edilir ve o kas ağrıları zayıflatılmış tetanoz mikrobunun vücuda verdiği zararların göstergesidir.
Tetanoz mikrobu zayıflatılmış olarak kasa verilince bu sefer vücut bağışıklık sistemi bu zayıf mikropla savaşa girer ve meşgul olur. Bağışıklık sistemi meşgul oldugu için kişide baş ağrısı ve ateş oluşur çünkü bağışıklık meşguldür. Bu savaştan bağışılık sistemi galip olarak ayrılır ve vücut 3 ya da 4 gün sonra eski haline döner :) geçmiş olsun
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok iyi aydınlandım çok teşekkür ederim anlatım biçiminiz harika
Geçmiş olsun. Genel bariz yan etki özellikleri şöyledir. Aşının uygulandığı bölgede şişlik, kızarıklık, ateş ve kaşıntıdır. Geçici bir durumdur genelde.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
normal bazı insanlara dokunuyor işte hala değişmedi aşı formları sene oldu 2020 biz daha ım uygulamayla doz almak zorundayız saçma sapan işler işte
1
6 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
ne iş yapıyorsun ki aşıyı şart koşuyorlar
Cevap sahibi
+1 yıl
oda ayrı bir saçmalık zaten
Soran
+1 yıl
Yorumun için teşekkür ederim tekstil işi benim ki makastan igneden hastalık olur diyeymiş
En İyi Cevaplar