Yutkunma sorunu yaşıyorum. Tükürük bile bazen zor yutuyorum. Böyle balgam gibi akıntı da var. Acaba yutkunma sorunu neden olur, bilginiz var mı?yutkunma sorunu
Yutkunma sorunu; beslenmeye, mevsimsel veya diğer nedenli alerjilere, enfeksiyona, çeşitli hastalıklara ve yabancı cisimlere bağlı olarak gelişebilen bir durumdur. Yutkunma sorununun nedeni doktor muayenesi ile teşhis edilmelidir ve gerekli tedavi yöntemi gerçekleştirilmelidir.
Yutkunma sorunu ciddi mi yoksa değil mi diye şu belirtilerin de varlığını kendinde teyit etmende fayda görüyorum:
- boğazında sıkışma hissi, - ses tellerinde acı veya ses kısıklığı, - yutkunmaya çalışırken öksürük tutması, - midenin ekşimesi, yanması veya bulanması, - yemek yerken veya su içerken boğazda tıkanma hissi, - geniz akıntısı gibi sürekli boğazdan sıvı geçiş hissi ile beraber ağızdan da sıvı gelmesi gibi belirtiler yutkunma sorununa eşlik ediyorsa, zaman kaybetmeden doktora gitmeni öneririm.
Yutma sorununun neden kaynaklandığının bilinmesi lazım ki nasıl geçilebileceği bilinsin. Burada yapman gereken ilk şey, eğer imkanın varsa en yakın sağlık ocağına veya acile görünmen olacaktır. Dersen ki "ben anında gidemem", o zaman ağız ve boğazı yakmayacak sıcaklıktaki içecekleri tüketebilirsin. Bu içeceklerin şekerden, tane ve pütürlerden, asitten arınmış olmasına özen göstermeni öneririm.
En İyi Cevaplar