Bu aralar ciddi bir baş ağrısı, başta zonklama hissi yaşıyorum. Başım ağrıdığı sırada tansiyonumu ölçünce normal değerlerimin üstünde çıkıyor hep. Ama yüksek tansiyon için doktora gitmedim henüz, ilaç kullanmayı da hiç sevmiyorum. Acaba tansiyonu düşürmek için bitkisel yollar önerebilir misiniz? Tansiyonu ne düşürür bitkisel olarak?tansiyonu ne düşürür bitkisel
Tansiyonu düşürmek için bitkisel yollar biliyor musunuz?
Geçmiş olsun. Tansiyon yükseldiğinde ortaya çıkan belirtiler şu şekildedir, Kafa bulanıklığı, Baş ağrısı Görme bozukluğu Burun kanaması Mide bulantısı, Kusma Bu belirtiler özellikle baş ağrısı ile beraber geliyorsa muhakkak bir doktora başvurmalı, sağlık açısından vücudun tansiyon dengesi takip edilmelidir.
Doktor kontrolünde olmasa bile evinizde tansiyonunuzu ölçtüğünüzde sürekli yüksek çıkıyorsa ilk olarak bir doktora başvurarak sorunun neden kaynaklandığını ve hayati tehlike için ne kadar risk oluşturduğu ya da normal tansiyonunuzun kaç olması gerektiği muhakkak araştırılmalı ve doktora sorulmalıdır. Yüksek tansiyonu kontrol altına almak için neler yapmak gerekir? - Bol bol su içmeniz aynı zamanda da lif içeren gıdalardan bolca tüketmeniz gerekmektedir. - Günde en az yarım saat düzenli egzersiz yapmanız gerekmektedir. - Yemeklerde mümkün olduğunca tuz kullanmamalı günlük sodyum ihtiyacını en aza düşürmelisiniz. - Stresle baş etmeyi öğrenmeli, strese neden olan faktörleri hayatınızdan uzaklaştırmalısınız. - Fazla kilolardan kurtulmalı, sağlıklı kilo oranına kavuşmalısınız.
Öncelikle sana burada bitkisel tavsiyeler vermeyi çok isterdim ama sana maalesef bunu veremeyeceğim. Daha ciddi bir şeyden bahsedeceğim.
Alternatif tıp nelere yol açabilir?
Alternatil tıp doğru kullanıldığında gerçekten altın değerinde bir şey ancak maalesef bilinçli kullanamıyoruz. Şikeyetlerimizi ortadan kaldıracağız diye hastalığımızın ilerlemesine göz yumuyoruz. Yüksek tansiyon öyle benim bir kere tansiyonum yükseldi, limon yiyeyim geçsin diyemeyeceğimiz kadar hassas bir konu. Tansiyon vücudun geri kalanının iyi çalışması için sürekli dengede tutulması gereken bir şey.
Hipotansiyon sonuçları
Ve maalesef bu bitkisel çözümler bunu sağlamıyor, sadece geçici etkiler yaratıyor. Tedavi edilmeyen hipertansiyon ilerde beyin kanaması, inme, kalp yetmezliği, kalp krizi gibi çok çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. O yüzden bence işin özü hiçbir şekilde geciktirmeden bir doktora başvurman. İlaç kullanman gerekiyorsa kullanırsın. Sonuçta hepsi bizim sağlığımız için☘️
Tansiyonu düşürmek için bitkisel yollar olarak şunları önerebilirim:
1) Sarımsak 2) Soğan 3) Nar 4) Yaban mersini 5) Lahana 6) Balık veya balık yağı Saydığım 6 bitkisel yöntemi tansiyonu düşürmek için kullanabilirsin. Tansiyonu düşüreceğim diye abartmamanı, kararında kullanmanı öneririm. Sarımsak, soğan gibi fazla tüketilince mideyi rahatsız edebilen ürünleri tok karna ve günde 1 kez kullanman daha iyi olur. Ayrıca, nar ve yaban mersinini taze olarak, balık-balık yağını direkt olarak tüketebilirsin.
Tansiyonu düşürmek için bitkisel yollar var olsa da bu yolların uzman doktorlar tarafından sadece öneri olarak değerlendirildiği ve tıbbı bir yöntemden sayılmadığını belirtmeliyim.
Annem ve babam da hipertansiyon hastası olduğundan bazen ilaçların da bir etkisi olmadığında ya sirkeli su içiyorlar ya da sarımsak tüketiyorlar. Limonlu su da işe yarıyormuş sanırım.
Kısa vadede etkisi olmaz belki ama değerleriniz düzene girsin istiyorsanız bir gece öncesinden bir bardak suya ıslattığınız 2 ceviz de işinizi görür. Geçmiş olsun. ☺
En İyi Cevaplar