İyi geceler KS ailem <3 evet hala uyumadım uyanığım :D Eminim benim gibi uyanık olan KScanlar vardır :) neyse şimdi gelelim sorumuza, biri esneyince sizde esniyor musunuz? Sizce esnemek bulaşıcı mı? peki nedeni ne olabilir sizce?resmine bakınca bile insanın esneyesi geliyo :)
Nedenini bilemem ama biri esneyince esneyesim gelmiyor öyle sıkılınca esniyorum sadece. Sanırım bu vücuttaki istek yani eğer sen bir insana odaklanmış öylece bakıyorsan o sırada işin yok boş boş duruyor ve sıkılıyorsundur, baktığın kişi de bir şekilde esnediğinde sen de sıkıldığını hatırlayıp esnemeye başlıyorsun olabilir bence..
İnsan beyninde bulunan o lanetli ayna nöronları sayesinde hepimiz birer koyunuz, elalem için yaşıyoruz elalemi taklit etmeye bayılıyoruz. Gülmek gibi esnemek de bulaşıcı, ''onda var bende niye yok'' demek de bulaşıcı..
Karşındaki insan mutluysa, sürekli gülüyorsa, enerjikse ne kadar somurtabilirsin? Mutlaka etkilenirsin. Doğal olarak karşındaki insan uykuluysa da etkilenirsin. Yani esnemek bulaşıcıdır.
Bulaşıcı değil, "empati" göstergesidir. Esneyen birini gören herkes esnemez. Esneyen birini gören veya esneme sesi duyan birinin derhal esnemesi, onun empatik bir kişilik olduğunu gösterir.
Esnemenin temel sebebi; vücutta fazla karbondioksit birikmesi. Bu yüzden bulaşıcı oldugunu düşğnmüyorum. Sadece psikolojik olarak seni uyku moduna sokabiliyor ( :
En İyi Cevaplar