Artık her insanda mutlaka bir akıllı saat veya en azından akıllı bileklik bulunuyor, çocuklar arasında dahi popüler ve "gerekli" görülüyor. Peki bu kadar teknolojik ve akıllı saatlerin sürekli bileğimizde olması, uykudayken, banyodayken bile çıkarmıyor oluşumuz bir sağlık sorununa yol açmıyor mı? Uzun süre bilgisayar kullanımına bağlı olarak karpal tünel görülebilirken bu teknolojik cihazları çıkarmadan üstümüzde taşımamızın bir sonucu olmalı bence, siz ne düşünüyorsunuz? Böyle bir sorun yaşadınız mı?akıllı bileklikler
Akıllı bileklik ve akıllı saatlerin kullanımına bağlı herhangi bir sağlık sorunu yaşadınız mı?
Normal hayatta hiç bir işe yaramıyorlar çünkü eksikleri çok fazla.
Kalp atışını Adımlarımızı Merdiven inip çıkmamızı
Ölçebiliyorlar
Ama bunu telefonda yapıyor eskiden 10 liraya satılan pedometre cihazlarıda.
Anlık kan şekeri Anlık tansiyon Anlık kalp atışı Daha bir çok özelliği ölçmesi sarjının uzun gitmesi ve doktorla anlık eş güdümlü olmalı. Yani doktor kalp atışın farklı bana bir uğra veya şu ilacı al demeli. Bileklik ise kullanıcıyı yönlendirmeli yavaş yürü kalp atışın yükseldi ya da dur bir dinlen su iç tansiyonun çıkıyor demeli. Bana raporlaması inan hiç bir anlam ifade etmiyor çünkü 3 gün önceki kalp atışım veya 1 hafta önceki hiç bir işime yaramıyor. Kalp demişken ekg grafiği bile çekebilmeliler.
Samsungun telefonları gibi kandaki oksijenden stress seviyesi mutluluk durumu daha bir çok şeyide ölçmeli ama bu saatler şu an oyuncaktan öteye inan geçemiyor.
Ben sağlıklı bulmuyorum, gece yatarken cep telefonu dahil benden uzakta olmalı, ayrıca bu akıllı saatler sadece gösteriş amaçlı kullanılıyor, nabız ölmesi için üst ekranı alt bileğe çevirip sensör tene temas etmelidir, her neyse, akıllı saati bu yüzden kullanmıyorum ve bir nebze uyku kalitem artsın istiyorum
Ben Kalori ve aktivite takibi için kullanıyorum. Şu ana kadar ni sorun yaşamadım. Ama cep telefonları wi-fi cihazları elektro-manyetik dalga yayıyor. Ama ınsanlara olam zararları henüz kesin tespit edilemedi. Ama ben en azından yatarken wi-fi cihazından uzak durmaya çalışıyorum telefonu da uçak moduna alıyorum yastığımın altına koyduğum için. saati bişey yapmıyorum çünkü uykuda nabzımı takip ediyorum
En İyi Cevaplar