Gözde Uçuşan Cisimlerin Tedavisi?

Merhaba, 23 yaşındayım. 3 yıl önce başladı bu olay ve giderek arttı. şu an yaklaşık 15 taneye yakın gözümde uçuşan cisimler var. Şekilleri weiss halkası, örümcek ve nokta şeklinde opak.
şu an ki görüşüm.
şu an ki görüşüm.
BU YAZIDA DENEDİKLERİMİ VE YENİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İSTEYECEĞİM...
İlk senemde cerrahpaşa tıp fakültesine gittiğimde 1 tane nokta şeklindeydi gözümde uçuşan cisimler. Doktor bunu gördü ama çok küçük olduğunu zamanla gözümün alışacağını ve görmiceğimi söyledi. (Doktor biraz ünvanının hakkını verseydi onların şeffaflar için olduğunu opaklar için olmadığını bilirdi). Sonrasında doğal tedavilerin işe yarıcağını düşünerek ananas yedim bir süre. Sonuç tabiki de olumsuz. Arkadaşlar bizim yaşlarımızdaki insanlarda retina dekolmanı olmaz. Retina da yırtık bile olsa kanamaya sebep olmaz. Göz sıvımız vitreus de oluşan uçuşan cisimler 2 şey olabilir. Bunlar dekolmana bağlı göz sıvımıza akan kanlar (%0.0001) veya kolejen lifleri (%99.9999). Göz sıvımız doğduğumuzda %100jeldir. Giderek sıvılaşır. Buna vitreus dejenerasyonu denir.
Birbirine yaklaşan kolejen lifleri görünür hale gelir. Göz kapalı bir kara kutudur. Herhangi bir cerrahi müdahale olmadan göz içine giremezsiniz. Antibiyotik içmeniz meyve yemeniz gözünüzün içindeki sıvıya etki etmez. Daha sonrasında araştırmaya devam ettim. Orta yaş ve yaşlılarda vitreus dejenerasyonu gözün orta kısmında meydana geliyormuş. Bizim gibi genç hastalarda premascular bursa denilen gözün arka kısmında oluşuyor yaşlıların aksine. İki tedavisi var FOV (Floaters only vitrectomy) ve vitreolysis (lazerle tedavi) Doktora gittim çünkü pskolojim bozulmuş odaklanma problemi çeken sınavlarda soru çözemeyen birine dönmüş işten ayrılmıştım geceleri yaşıyor gündüzleri uyuyor parlak ekranlara bakamıyordum. (Bu hikayenin sonuna geldiğinizde de durumum hala aynı umuda kapılmayın:) Dipnot : Türkiye de ve dünya da FOV yapçak doktor varsa bu yaşta birine o doktor akıl hastasıdır uzak durun. Neyse lazer tedavisi umuduyla gittim. Doktor yarık lambayla gözüme baktı ve bir şey göremediğini söyledi. Varsa bile çok küçük göremedim dedi. Atış yapsak bile lazerle boşa atış yaparım ne sen mutlu olursun ne ben dedi. (Konuyu dağıtık anlatıyorum kb yın lazer tedavisi onları yok etmez sadece onları daha küçük parçalara ayırır görüş alanınızdan uzaklaştırılır) İşte yine bu yaş grubu için (20-33) bu cisimler cok kucuk ve gorme noktasina yakin oldugu icin doktorlar tarafindan genelde farkedilmez/gormezden gelinir ama sizin icin bunlar cok buyuktur gozunuz kapaliyken bile onlari gorursunuz. Bunla yaşa dedi gonderdi. Bizim muhendis durur mu? Lunaparka gittim dönen oyuncaklara bindim. Belki merkez kac kuvveti onlari kenarlara gonderir de gormem diye. Sonrasinda serbest dusus ve yuksek gravity e maruz biraktim kendimi. Fakat goz sivisiyla onlar ayni yogunlukta oldugu icin bir kac saniyeligine gitse bile eski pozisyonuna geri donuyorlar serefsizler. Arastirmaya devam ettim. Amerika da Dr Scott Geller denilen bir adamla tanistim. Tedavi edebildigini iddaa ediyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu cisimlerin yarık lamba ile görülemediğini doktorunuzun sizi goldmann lens ile incelemesini talep edin görücektir diyor. şu an çaresizim. Önümüzdeki günlerde prof dr Tayfun Baybek e gidecegim ve bu talepte bulunacagim. Son olarak bir kizin bir hocaya gittigini hocanin kiza okunmus bir sifali su verdigini ictigi 1 hafta suresince gormedigini birakinca tekrar gordugunu falan soylemis.(Pek inanmadim..) İlerde konuyu guncellerim. Fikirlerinize acigim.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar bugün başka bir profun yanından geldim. Gördü ama tedavi edemem lazerle dedi. Vitrex adında bir ilaç yazdı. Gözdeki lifleri eritiyomuş dediğine göre. 3 ay boyunca akşam yemeğinden yarım saat önce bir kapsül iç büyük oranda onları eriticek dedi. Deneyip sonuçları paylaşırım.
Gözde Uçuşan Cisimlerin Tedavisi?