Instagram: aisjosef
Abilerim, ablalarım selamlar. Ben daha 14 yaşında ergen sayabileceğiniz bir veletim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki kimse psikolojisini bununla bozmasın, bu dünyada sizin de yaşadığınız gibi körler de yaşıyor. Bana henüz 11 yaşındayken kafama top çarptı ve uçuşan cisimler olmuşmaya başladı (sene 2017) yabi sadece uçuşan cisimler vardı ve ben buna zamanla alıştım ve hiç bi önemi kalmadı benim için gayette mutluydum. Daha sonra sene 2019 oldu ve ben ailem ile tatile ismir bölgesine gittim. Daha ilk denize girmemde dalgayla beraber kafamı sert bir şekilde çarptım ve 2. darbeyi de almış oldum. Daha sonra gözümü açmaz olayım! Uçuşan cisimler artmıştı ve bu cisimciklerin yanında şeffaf olmayan yani renkli belli bi hareketle dolanan noktacıklar da oluşmuştu! Sakın normal uçuşan cisimlerle karıştırmayın bu daha farklıydı ve şaffaf değili ayrıca gözümün her tarafında 30 40 taneydi, bununla bitse yine iyiydi. Gözümde parazitlenme de başlamıştı, evet tahmin ettiğiniz böyle geceleyin kamerada video çekerken karıncalanmaya başlar ya görüntü işte aynı o şekilde bütün her yeri öylr görüyordum. Artık kafaya çok takmaya başlamıştım ve öğrenciydim derslerde hiç bir şey göremiyordum (hemen heyecanlanmayın hala öyleyim) psikolojim tamamen bozulmuştu ve depresyona girdim, böylece psikolojik tramva yaşadım (intiharı çok düşündüm). Ancak bir gün bana öyle bi cesaret geldi ki bununla savaşmaya başladım. (Unutmayın körler hiç göremiyor) Caddebostan veni vidi'de bir profösre gittim. Bana şu an ameliyatlık için
çok erken olduğunu ve yapmaya gerek olmadığını söyledi, bununla beraber vitrex verdi. Şimdi yeni kullanmaya başladım, gelişme olursa editleyeceğim. Eminim ki sizin uçuşan cisimlerinizden çok daha vahim bir durum benimki, ama ben savaşıyorum teknoloji ile yakın bir zamanda çözümü bulunacak (halihazırda var zaten) Kimse moralini bozmasın, sürekli gözlük falan da takmayın bunu ne kadar takarsanız o kadar depresyona yaklaşırsınız. Unutamazsınız evet ama böyle yaşamayı bilin onları dostunuz olaraj görün. Sonuçta şu anda yaşıyorsunuz ve size verilmiş değerli bi hayat var. Bunu iyi değerlendirin ve eğlenmenize bakın, önemsemeyin. İnstagram adresim paragrafın başında, iletişime geçmek isteyen yazsın...96 Yorumla- 11 ay
Arkadaşlar bu gözde siyah nokta bulut sorunu bende bir aydır var gün geçtikçe çoğalıyor doktorlar bir çare bulamadı. Sağ olsun annem bir damla limon suyu damlatmamı istedi. bir saat önce limon damlattım ve şu an gözümdeki lekelerin %60'ı gitti akşam olsun bir damla daha damlatacağım. Biraz sızı yapıyor ama sonra geçiyor. Herkese tavsiye ediyorum hatta forumlarda YouTube vb yerlerde Paylaşim yaparsanız çok kişi kurtulur
En İyi Cevaplar
Bende iki hafta önce çıktı bir tane bir anda hiçbir problem yok diyor doktorlar alışırsın diyip gönderiyorlar... vitrex kullanımına başladım ve colormatik gözlük kullanmak
Durumunda kaldım... biraz araştırdım psikolojik olarak çok yorulan depresyona girenler var, kısacası önemsiz gibi gören göz doktorları hastaları psikiyatri ye gönderiyor aslında... Bir gerçekte şu bu konudan muzdarip çok kişi var ve en çok da genç bu kişiler yanı mevcut tedavilerin uygulanmadığı kişiler... Burda Araştırmacıların ve firmaların bu duruma önem vermemesi de var çünkü bu konudaki genel sıkıntıya çok vakıf değiller yeni yeni insanlar icin katlanılması çok zor bir rahatsızlık olduğunu görüyorlar... Adamlar hastalık olarak görmediği için çok daha para gelecek problemleri çözmeye uğraşıyorlar... Yoksa bu teknoloji ve imkanlarla kesin çözüm sunabilecek genç hastalarada çare olabilecek bir çözüm sunmamaları çok ilginç... kimyahsal olarak ilaç firmaları cihaz olarak Alcon ve zeiss gibi firmalardan tık yok şaka gibi... bence bu konudaki mağdur topluluğu internette iyi olan arkadaşlar uluslararası olarak bir araya toplasın ciddi baskı yapabilir bence.. Çözümü olacaktır mutlaka dermansız dert vermez Allah.. en kısa zamanda çözümünün sunulması dileğiyle inşallah14 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar ayni durumdan psikolojim bozuldu Şu an durumunuz nedir yardimci olmanızı rica ediyorum
- +1 yıl
Düzelme var mı?
- +1 yıl
@İtachi_uchiha Sende bu lekelerden ne kadar var kardeşim. Benimde bugün çok psikolojim bozuldu.
Aynı sorun bende de var yıllardır. Doktorun acıklaması gözde biriken kan pıhtılarıynış bunlar bir ilaç verdi 3 ayda %80 oranında düzelir dedi ama ben almadım hayırlısı artık
07 Yorumla
Soran+1 yılGöze herhangibir damar girişi çıkışı yok. Boşuna denerdin..
- +1 yıl
yapay göz yaşı damlası ve göz antibiyotiği verip 400 tl alıp gönderen doktorlar da var.. göz kapalı devre.. tek şansın var, kan hücreleri göz sıvısından çıkıp dağılıp korneaya yapışması, korneadan emilip kılcal damarlardan kirli kan olarak kan dolaşımına katılması.. doktor kan pıhtısı dediyse gözünde kılcal damar çatlaması ve kanaması olmuş.. ağlamak, sinirlenmek, heyecanlanmak, korkmak gibi kendini zorlalamaman gerek kan basıncına göre tekrar kanama olabilir..
- +1 yıl
Ne alaka
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu bende de var ya 2-3 hafta önce ortaya çıktı test yaptirdim nörolojiye gittim bisey yok göz doktoruna da pazartesi gidicem bir geldi ve bidaha gitmiyo gerçekten. Gündüz disari çıkmak iskence oluyo gözlerimi kisarak dolaşıyorum okulum da bu hafta baslicak devam ederse sınavlarda falan nolucak bilmiyorum :((
09 Yorumla
Soran+1 yılBunun icin tek yapmamiz gereken sabırla beklemek gibi duruyor. Farklı uyruklardan oluşan bir grup bilim insanı şu an mikro robotlar üzerinde çalışıyorlar. Bu robotlar içinde enzim ilaç vs taşıyabiliyorlar. Makalelerini sürekli takip ediyorum. Robotları göz içine enjekte ettikten sonra istedikleri konuma göturebiliyorlar. şu an için yapılan çalışmalar sadece domuz gözlerinde. Belki 10 yıl sonra bir tedavisi çıkar. Ama her halükarda bu 10 yıl bize düşük kaliteli yaşam sunar.
Soran+1 yılBuna inanmamın sebebi enzimatik vitreus denilen bir tedavinin olması. Doktora gittikten sonra dönüş yaparsan sevinirim. Onlari göremezse lutfen doktorundan bir de goldmann lens ile incelemesini ısrarla iste.
Cevap sahibi+1 yılDönüş yaparım teşekkürler yalniz olmadigini bilmek guzel arastiriyorum devam eden şekilde pek kimse de yok çünkü.
Soran+1 yılGittin mi
- +1 yıl
Evet gittim gözümün arkasindaki hücrelerin metobolizmasi yavaslamis gozde bunu farkedince bunlar cikiyomus göz damlasi verdi 2 hafta sonra kontrole gidicem
- +1 yıl
@Mathildamelie geçmiş olsun öncelikle. aynı sorun bendede var ilaç olarak ne verildi size?
- +1 yıl
Merhabalar son durum nedir acaba hala ayni sıkıntıları yasiyor musunuz. Ben cok zorlanıyorum psikolojik olarak bittim yardimci olursanız çok sevinirim
- +1 yıl
Merhaba. Doktora gittiniz mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Selam, 6 yıldır ben de aynı sorundan müzdaribim. Ve (babam da dahil) çevremde kimse bana inanmıyor. gösteriyorum, yalan bu psikolojik bu başka birşey değil diyorlar.
Onlar öyle dedikçe ben tükeniyorum. Birsuru doktora gittim, bununla yaşa dediler, fazla yoktu, arttı arttı arttı.. şimdi kalıp halindeler, sanki kirpiğim arkasına kaçmış ve bütün kirpikler odaya dolanmış gibi, sonra opak şekilde yuvarlaklar, bazen saydam, hiç geçmeyen flaş ışıkları
Bugün sevgilimle buluştum hayvan gibi mutsuz döndüm eve, güneş vardı çünkü. Bak benim gündüzüm asla olmadı, dışarı çıkamıyorum güneşli yerde duramıyorum, eskiden gözlükle hallolurdu şimdi güneş gözlüğü bile etkilemiyo, asla geçmiyorlar, dersimiz dışarıda işlenecekti ve çok fazla güneş vardı ve gitmek istememiştim, girmemek için bahane dediler, bilerek beni güneşli yerlere cikariyorlardi, çok kavga ettim psikolojim iyice bozulmuş durumda, ders yapamıyorum çünkü gözümün önüne gelip görmemi engelliyor, kendim gibi birilerini bulmaya ihtiyacım vardı, az önce babama yazdıklarını okuttum ve babam senin sanal bi oyun olduğunu, bunların gerçek olmadığını, hatta o hesabı başkası gibi ben açmışım ve babama göstermek için böyle oyun oynamişim öyle diyor :') 7mayks cumartesi günü çok fazla telefona baktım , sonrasında sağ gözümün önüne birşey indi, su yeşili iki gün sonra geçti, baktılar baktılar birşey bulamadılar,
Şimdi hem güneşe baktığımda onları goeiyorum hemde putur pütür mavi kırmızı küçük noktalar, napicam ben lütfen yardımcı ol:') gerçi bizim kendimize hayrim yok ama, 1 yıl olmuş bu şeyi Atalı, belki görürsün sana kullanıcı adımı vericem belki dertleşmek istersen beklerim ins: eeetipuf
Tek bir kisiyi takip eden bir hesap, yazarsın bana görürsen, ben de bir doktor buldum İstanbul'da 5 tane Oscar almış retina konusunda
Birbirimize yardımcı olabilirsek ne mutlu bana, veya sonunda bana inanan biri çıkarsa..13 Yorumla- +1 yıl
Sadece sen yaşamıyorsun bu sorunu emin ol... Psikolojik falan değil gözün arkasındaki sıvının bozulmasıyla ilgili. Güneşe bakma, güneş gözlüğü kullan ve bol su iç. Yeşillik ye. Doktora da git vitrex iyi gelebilir yukarda arkadaşın kullandığı hap. Sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin
- 1 yıl
Merhaba sen ne yapıyorsun nasıl yaşıyorsun bu allahın cezası şeylerle ben çok tükendim.
Arkadaşlar ben de sivrisinek den küçük bir tane vardı ancak gözümü kahattığımda ben takip ettikçe yukarı aşağı ne yana bakarsam oraya gidiyordu önemsemedim çünkü gözüm açıkken görünmüyordu neyse iki ay önce gözümde ışık çakması olunca doktora muayene oldum Retina da yırtık yok dedi ve bana AP... to adlı damla verdi ve büyük ışık çakması geçti şimdi kenarda sadece karanlık yere girersem oluyor üç doktora muayene oldum retina sağlam dediler sinek uçuşmasına gelince bende biraz çoğalır gibi oldu doktora sordum korkacak durum yok dedi ben bazı takviyeler kullandım sinek ortadan kayboldu iki takviye kullandım ilki değil de sanırım ikinci kullandığım iyi geldi adı "MAQUIDRY" Maqui Berry meyvesi kapsül 30 lu 60 mg takviye Dünyanın en güçlü antioksidanı diyorlar Yalnızca meyvesi Şili de var bir de ocuvite Max ilk kullandığım bu firmada Maqui Berry ekstresi ilave etmiş içeriğine bilgi amaçlı paylaştım Doktor muayenesi ilk önceliğiniz olsun çünkü retina yırtılması böyle sorunlar yarattığı için önce muayene olun derim ben bu arada 60 yaşındayım ışık çakması yaşlanmaya bağlı vitreus Jeli bozulması ile oluyormuş şimdi ise takviye kolajen sipariş verdim vitreus Jeli ne faydalı olabilir diyor bazı doktorlar
00 YorumlaBen de 15 yaşındayım. Bana stresten olduğunu düşünüyorum. Yaz tatili bittikten sonra çok stresli bir olay yaşadım ve anlamadığım bir şekilde bu uçuşan şeyleri görmeye başladım. Ve o kadar fazlalar ki anlatamam. Birisi kocaman bir kurtçuk şeklinde, diğeri bir sürü noktalar şeklinde, bir diğeri örümcek ağı şeklinde. Aileme bu durumu anlatıp birçok kez doktora gittik ancak retinan normal herkes de oluyor diyip gönderdiler. Sadece uçuşan şeyler de olsa iyi. Araştırırsınız belki özellikle akşamları artan visual snow denen bir şey ve genelde gökyüzüne bakınca oluşan mavi alan entopik fenomeni denen bir şey var. Şu an depresyondayım ve hiç iyi durumda değilim. Hani stresli bir durumda olduğunuzda ne yaparsınız? Dışarı çıkarsınız, yürüyüş yaparsınız. İşte ben bunlar yüzünden yapamıyorum. 4-5 ay öncesine kadar ne kadar mutlu ve net görebildiğimi hatırlıyorum. Şimdi ise depresyonda, her gün ağlayan ve bunun hiç bir zaman düzelmiyeceğini bildiğim için yaşama hevesi gitmiş birisiyim. Birçok kez intiharı düşündüğüm zamanlar oluyor ancak ailem üzülmesin diye cesaret edemiyorum. Bundan sonra hayatımın nasıl gideceğini hiç bilmiyorum. Her şey üst üste bindi. Eğer bu yazıyı okuyorsanız ve hiç böyle bir durumunuz yoksa bırakın telefonu ve hayatı yaşamaya çalışın. Ne olursa olsun hiç bir zaman uzun uzun streslenmeyin.
01 Yorumla- 1 ay
Düzeldiniz mi bende aynı durumu yaşıyorum
+1 yılmerhaba,22 yaşındayım. yaklaşık üç yıldır sol gözümde uçuşan cisimler var. Birçok özel ve devlet hastanesine gittim bazıları sarı leke hastalığı dedi, bazıları katarakt var dedi. hepsi sol gözüme lens takıp baktılar doktorlar çok uzun uğraşlar sonucunda gözümdeki cisimleri görüyorlar. Vitrex öneriyorlar ama vitrex ilacını biraz araştırdım gıda, c vitamini takviyesi falan filan içinmiş çaresizce içiyorum belki düzelir diye. İlk başlarda takıntı etmiştim gündüz araç falan kullanırken, beyaz kağıda odaklanırken zorluk çekiyordum (çıldırıyordum). Lisede bir kavgada sol gözüme darbe almıştım ondan olabilir diye düşünüyorum ama olmayadabilir. Artık alıştım bununla yaşıyorum doktorlar kör olmazsın dediler belki iyileşir belki iyileşmez ne zaman iyileşeceği belli olmaz dediler. benim gibi gören çok kişi var bu hastalığın tedavisi yok dört beş ayda bir kontrole gidiyorum kötüye gitmemesi için. Ama inanıyorum bir gün tamamen unuttuğumda o uçuşan cisimler birden kaybolucak. instagramdan ekleyin tartışalım @ss. samet
01 YorumlaMerhaba arkadaşlar. 27 yaşındayım. Aynı sorun bende de var yaklaşık 4 yıldır önce 1 nokta şle başladıkar ve şu an siyah ve saydamlar ile birlikte yaklaşık 30 adet uçuşan yılana benzeyen ve bulutumsu yuvarlak uzun kıl şeklinde cisimler var. Bende çok doktor gezdim hepsi de gözün içindeki sıvı zamanla kıvamını kaybediyor ve bu bu kolojen lifler meydana geliyor geçmez zamanla alışcaksın, yapcak bişey yok diyip gönderdiler. Ancak vitreolyzis diye lazer yöntemlü bir tedavi varmış olmak istiyorum ama tedirginim. En son gittiğim doktor önermemişti ve bana vitrex diye bir ilaç verdi sizin bahsettiğiniz bende de var aynı sorun 6 ay kullandım geçirmedi ama siyah olanları rengini soldurdu herkeste farklı bir faydası oluyormuş kullan son durumuna göre bakarız tedavi seçeneklerine dedi bende bir umut aldım yaklaşık 5 ay falan kullandım ancak h bir faydasını göremedim. Bı korona dan dolayı doktorun yanına da gidemedim. Gittiğim zaman güncel haberleri veririm. Sizinde çevrenizde vitreolizis tedavisi olan var mı varsa biraz bahsedebilirmi?
14 Yorumla- 1 yıl
@Suhedahan lan yapmadın öyle bişey değil mi
- 1 yıl
+1 yılMerhaba, aynı problem bende de var. yaklaşır 5 aydır gözümün saat 11 yönünde bir siyah nokta görüyorum. normal olarak çalışırken veya etrafa bakarken oda ışığında pek belli olmuyor, farkedemiyorum. ama ne zaman aydınlık bir yere geçsem ya da kitap okumaya başlasam, gözümün hareketine göre sürekli yer değiştiriyor. çıldırıyorum. koronavirüs nedeniyle aylardır doktora gidemedim. bugün sonunda gidebildim ve bana Vitrex adında bir ilaç önerdi doktor. içeriği daha çok gıda takviyesi gibi. yukarda bir arkadaş ilacın ne işe yaradığını çok güzel anlatmış. @urantasin ama içeriğinin tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. deneyimlerimi paylaşacağım.
13 Yorumla- +1 yıl
ben 2 ay kadar kullandım ve kullandığım dönem sanki azalmıştı. ya da plasebo etkisi tam bilemiyorum ama devam etmedim. en yakın zamanda tekrar başlamayı düşünüyorum.
- +1 yıl
@Renksizgunce 2 ayda iyi geldiğini hissettiysen zaten 6 ay kullanılması tavsiye ediliyor devam etseydin keşke. Sabırlı ve inançlı olmak lazım ya bundan kurtulmak için
Vitrex, doktorun bana söylediği, göz sıvısının jel kıvamını azaltıp, kanamadan dolayı göz sıvısına karışmış ve rastgele yüzen kan hücrelerinin dibe çökmesini sağlarmış.. zaten yaşlandıkça sıvı yoğunluğu azalıyormuş.. dibe çöken kan hücreleri hem ortalarda yüzüp görüşü engellemekten çıkar hem de gözün iç duvarına yapışıp uzun zaman içerisinde kılcal damarlarca emilmesine de yol açabilirmiş.. vitriosis lazer ise parçacıkları buhar kıvamına getirmesi büyük leke yerine bulanık göz sıvısı demek.. puslu görmek demek.. yapılabilmesi için atışlarda mercek gibi başka yerlere zarar vermeyecek doğrultularda olması gerekli.. her açıdan lazer atışı yapılamıyor.. bir de sormayı unuttum, viterx'ten sonra göz sıvısı eski kıvamına ulaşır mı? ulaşacağını sanmam.. vitrex'in yan etkileri de belli değil, 6 ay boyunca kullanmak, bedene o kadar kimyasal yüklemek ayrıca sakat..
11 Yorumla- +1 yıl
Vitrex fayda goren var mı acaba
Merhaba arkadaşlar, küçüklüğümden beri bu durum oluyor saydam uçuşan solucan gibi minik şeyler gözlerim hareket ettikçe onlar da ediyor bir sene içinde iki kez doktora gittim retinam büyütülerek muayene edildi bir sorun yok. Vitrex vitamin önerdi doktor aslında beynim bazen uyum sağlıyor ama anksiyete ve panik gibi durumlarının varsa siz takinca artıyor veya göze daha çok batmaya başlıyor ama doktorlar tarmin edici cevap maalesef vermiyor telaşa kapılmamak ile birlikte eğer retina muayenesi olduysaniz ve temizse bunla yaşamaya alışmak gerekiyor sanırım:(
00 YorumlaBende de bu sorun 4 yıldır var. Uçuşan şeffaf noktalar var ve bir de karıncalanma gibi görüş alanımın her yerinde hareket eden küçük şeyler var. Görmemde problem yok ama sanırım uzak için miyop ya da astigmat başlangıcı var ama astigmat ya da miyop son zamanlarda oluşan bir şey.
Katipliği de kazandım ve aöf üniversite okuyorum işimin ve okulumun tehlikeye girmesini istemiyorum bu yaşım 21. Körlüğe sebep olur mu diye de korkuyorum ailem de hiç bilmiyor...
Doktora gitsem fayda eder mi napmalıyım sizce?00 YorumlaArkadaşlar bu gözde siyah nokta bulut sorunu bende bir aydır var gün geçtikçe çoğalıyor doktorlar bir çare bulamadı. Sağ olsun annem bir damla limon suyu damlatmamı istedi. bir saat önce limon damlattım ve şu an gözümdeki lekelerin %60'ı gitti akşam olsun bir damla daha damlatacağım. Biraz sızı yapıyor ama sonra geçiyor. Herkese tavsiye ediyorum hatta forumlarda YouTube vb yerlerde Paylaşim yaparsanız çok kişi kurtulur
00 YorumlaBemde de var 10 gündür. Ayni zamanda gozde batmada var doktora gittim tuzu bırak ve güneş gözlüğü olmadan dışarı çıkma dedi. Onun disinda kanlanma var gözünde dedi baska bir sey yokmus ikinci bir görüş icin tekrar gidicem doktora. Merak ettigim şey şu gozde batma ile bu ipliksi goruntunun baglantisi var mıdır? Yasayanlar varsa yazabilir mi?
05 Yorumla- +1 yıl
Göz batmasıyla bunun hiç alakası yok. Göz batması alerjik olabilir ya da gözünde kuruma olabilir. Bu uçuşan cisimler gözün arka kısmındaki sıvının bozulmasıyla oluşuyor ve doğumdan ölüme yenilenmiyor. riskli bi durumu yok hatta hastalık olarak bile kabul görmüyor maalesef. ama psikolojik olarak kötü etkiliyor.
- +1 yıl
@Erdemalpp Sende ne zamandır var bu sorun bende yaşıyorum bu durumu.
- +1 yıl
@Erdemalpp Çok mu görüyorsun kaç tane var
- +1 yıl
Merhaba. Doktora gittiniz mi?
+1 yılMerhabalar 23 yaşındayım diyerek forum açan arkadas en son 1 yil once paylasim yapmissiniz suanki durumunuz ile ilgili bilgi paylaşabilir misiniz. Cok zor durumdayım yardima bilgi almaya ihtiyacım var sizinle aynı durumu yaşıyorum lütfen yardımcı olun
02 Yorumla- +1 yıl
ben 2 ay kadar kullandım ve kullandığım dönem sanki azalmıştı. ya da plasebo etkisi tam bilemiyorum ama devam etmedim. en yakın zamanda tekrar başlamayı düşünüyorum.
- +1 yıl
@Renksizgunce ilactan mı bahsediyorsunuz?
20 yaşındayım bende de var
Ananas böğürtlen ve yaban mersini almayı düşünüyordum vitrex işe yaradı mı. Lütfen konuşalım02 Yorumla- +1 yıl
@Erdemalpp erdem dostum vitrex işe yarıyor mu yoksa aldatmaca mı?
Hocam verilen ilaç işe yaradı mı? Ben de 4 profa gittim hicbiri bir sey diyemedi ayrıca bu ilacıda vermediler. Gidip kendim alacağım işe yarıyorsa. Sınav yılım bu yıl ve psikolojimin içine etti 1 aydır ders calışamıyorum düzenli olarak.
10 Yorumlahocam geçmiş olsun. bende 1-2 aydır bu sorun çıktı sol gözümde biraz büyük yılancıklar bütünü gibi sağa sola hareket ediyor. onun harici sağ gözümdede uzun kıl gibi olanlar mevcut ve artık aşırı rahatsız oluyorum. vitrex'den fayda gördünüz mü?
00 Yorumla
+1 yılBende de var. 5 ay önce görmüştüm ilk, dikkatimi çekmişti. Ara ara nadiren oluyordu ama önemsemedim. 2 haftadir daha da arttı gibi. 2 göz doktoruna gittim retina yırtığı yok, miyopum. Vitrex'i aldım bugün. Fayda gördünüz mü ?
02 Yorumla- +1 yıl
Kullandın mi vitrexi
Gizli üye hala devam ediyomu bu lekeler cozumunu buldunuzmu vitrex işe yaradımı whiteway71@hotmail. com lütfen donus yap hastalık ve ciddi bişi beklıorum
01 Yorumla- +1 yıl
Sizde çok mu var
Gizli Üye(30-35)+1 yılgüncelleme gelmedi, son durum nedir? geçmiş olsun, yazı için teşekkürler
00 Yorumla
+1 yılMerhaba vitrex ile ilgili sonuc aldiniz mi goruntuler ne durumda bende de birkac gun once cikti cok yorgun bir donemimde en son 6 yil once cikmisti son gelismeleri paylasirsaniz sevinirim
01 Yorumla- +1 yıl
6 yıl önce geri geçtimi?
herkes sormus vitrex ise yaradimi diye, hocam 6 ay kullandım hic birbise yaramıyor vitrex vitaminden baska bir şey değil hatta artti gibi sanki
00 YorumlaHocam vitrex kullanımı sonrası düzelme oldu mu? Bende de var çok sıkıntılıyım vitrex kullansam işe yarar mı?
00 YorumlaVitrex in yararını gördünüz mü? Vitreus dejenerasyonu için ne yaptınız? Iyi oldunuz mu?
10 Yorumla
+1 yılVitrex faydası oldumu acaba bende bugun aldim 20 gundur rahatsizim.
00 YorumlaDoktorun son verdiği vitrexe devam ediyor musun kardeşim?
06 Yorumla- +1 yıl
İyi gunler sizde mi bu sorunu yasiyorsunuz.
- +1 yıl
@hohofofototo Malesef evet
- +1 yıl
Ne zamandan beri
- +1 yıl
@hohofofototo 4 ay
- +1 yıl
Vitrexle alakali yorumunuz nedir
+1 yıl7 senedir bende de ayni sikinti var.. doktorun söylediği ilac Vitrex faydali oldu mu?
00 Yorumlason durum nedir şu an aynı şeyleri yaşıyorum
00 Yorumla
+1 yılİlaci kullandiniz mi sonuc ne oldu
00 Yorumla
+1 yılüfürükcüye gitde gözüne okuyup tükürsün :Ddd
04 Yorumla
Soran+1 yılGülüyorsun ama bilimin saglayamadigi tedaviyi belki de din saglar kim bilir...
- +1 yıl
komik şeyler bilimden ötesi yalan
- +1 yıl
benimde oluyordu göz tansiyonu ile beraber hiç bir yere gitmedim aileme bile söylemedim zamanla geçti fazla oyun oynuyordum bir ara pc gözlerimi sqdiydi
- +1 yıl
Nasıl geçti?
Durumun nasıl
13 Yorumla
Soran+1 yılİşini icra etmekte zorlanan bilgisayarı en düşük parlaklıkta kullanan gözleri bozuk olmadiğı halde aydınlik ortamda kolormatik gözlük kullanan biriyim desem durumumu özetler sanırım.
- +1 yıl
Aynı problemler bende de var. Bunu yazdığını gmrünce üye olup yazmak istedim. belki birbirimize bir faydamız dokunur. Ben de karanlığa kapattım kendimi sırf bunları görmeyim diye. Ama hata etmişim. Kendi kendime gözlerimi hassaslaştırdım. Şimdi zorluyorum kendimi ışıkta durmak için. Eskiden evde en düşük ışıkta zor dururken şimdi alıştım. Sana da tavsiyem kendini kapatma, zorla biraz.
+1 yılAyni sorun bende var kardesim allah sifa versin
00 YorumlaVitrex işe yaradı mı
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler