Merak ettim 90. larda çocukluğumu yaşayan biri olarak çok iyi bilirim Devlet ve Sigorta Hastaneleri tıklım tıklım olurdu sıra size gelecek de bankoya adını yazdırıp numara alacaksın da O zamanları alternatif tıp bilgini hasta bakıcılar vardı ilkokul mezunu tanıdığın olduğunda size ilaç yazdırırdı tabi İnternet bilinmiyordu ki siz hastanenin internet sitesinden veya e devlet den sıra alın yoktu öyle şeyler Şimdi sistem değişse de gitmeye çekinen veya sıra ve randevu beklemek istemeyenler illa vardır ama çok bağnaz ve sağlıklı olmayan yöntem olan ve belkide artık tercih bile edilmeyen Başkasının adına ilaç yazdırma dönemleri var mı hala? :)
Başkasının adına ilaç yazdırmak ne kadar sağlıklı?
Eskiden sıra vardı ama devlet ilacın parasını öderdi, muayene parası denen şey yoktu. Şimdi sözde sigortalıyız ama hem ilaç hem muayene parası ödüyoruz.
aynen kardeşim malesef GSS sistemi ile bir defa sokakdaki dilenciye kadar devlet borç yazdı :) bazıları beyanda bulunmadığı için otomatik men borçlu oldular
yapan da var ama bak benim yaşadığım köyde var malesef :) ben kaç defa uyarıda bulunuyorum beni dinleyen yok bunun yüzünden ağır hastalanan da oldu sonra nedeni ne oldu biliyor musun bana nazar değdi :)
ilaç illa tüketilir sağlık bu tam aksine ilaçları almak sıkıntı bazı reçeteli ilaçlar pahalı bazılarının durumu yok şimdi şöyle önceden ilaç yazdırırlardı hala var mı bilmiyorum ama benim yaşadığım köyde hala var :)
aynen 86 lıyım 90 ların çocukluğunu yaşayan biri olarak hastaneler de çok vaktim geçti o zamanları rahmetli abim böbrek hastasıydı sigorta hastaneleri tıklım tıklım olurdu tanıdığın olursa önden randevu alırdın ya da hastalığın çok önemli değilse ilaç yazdırırdın :)
En İyi Cevaplar