Aldığım nefes konuşmama yetmiyor?

Yemekten sonra merdiven çıkarken telefonla konuşurken ve özellikle normal konuşurken nefes nefese oluyorum çoğu zaman. Mesela aldığım bir nefesle en fazla birkaç kelime kullanabiliyorum, bir cümle kurmakta zorlanıyorum. Ayrıca konuşurken boğazım kasılıyor, sanki birisi sıkıyor gibi daralıyor. Sesim de kısık çıkıyor çoğu zaman. Dilimin ucu da değişik bir renkte ve konuşurken hem boğazıma hem dilime sürekli tükürük yapışıyor, konuşmamı çok zorlaştırıyor. Ayrıca dilimin ucundan çıkan harfleri telafuz etmede zorlanıyorum. Mesela "belirliyor" kelimesini söyleyecek olsam l ve r harflerinde dilim kayıp gidiyor saçma sapan bir kelimeye dönüşüyor ve sürekli tükürükleniyor. Ayıca çoğu zaman kalbim sıkışıyor, batma oluyor, yediğim yemekler hep ağzıma geliyor. Panik atak ve reflü var ama reflü mide mi yoksa boğaz reflüsü mü bilmiyorum. Ayrıca sadece reflüye bağlanacak sorunlar gibi durmuyor. Bu sorunları yaşayan veya hastalığın ne olduğunu bilen var mı? Doktora çok kez gittim ama hep bir iki ilaçla geçiyor sorun tam olarak ne bulunmuyor. Bilen birisi yardım edebilir mi rica etsem?
Aldığım nefes konuşmama yetmiyor?