Ben 3 aylık lens alıp kullandım, 140tl verdim ama yıllık almak istiyorum. Yıllık numaralı kontakt lens var mı? Varsa ne kadara alabilirim? Kullandığım lensin markasını değiştirirsem kötü bir şey olur mu (enfeksiyon, kızarıklık vb.)? Bir de birkaç ay çıkarılmayan lensler sağlıklı mı?numaralı kontakt lens
Şöyle ki ben o aylık olan içerisinde 3 tane lens olanı 6 ay kadar kullanabiliyorum. Çünkü lens günlük gözümde 8 saat duruyor en fazla. sadece dışarıda kullandığım için fazla kullanmamış oluyorum ve 1 aylık aslında bana 2 ay gidiyor. Temiz kullandığın sürece bir zararı da yok en azından ben hiç sıkıntı yaşamadım. Kısaca lens kullanma sürene göre de bunu uzatabilirsin
Öncelikle gecmis olsun 8 senedir kullaniyorum astigmat ve miyop derecesiyle. Ben her 6 ayda bir yeni lens aliyorum doktor ölçumlerinden sonra kendim sipariş ediyorum başka yerden 6 aylık 200 liraya geliyo. Ve sakın çıkarılmayan lens alma. doktor tavsiye etse bile alma. allah korusun bir sabah gözünü ameliyatla açabilirler
Doktora gittim şimdi sordum bana göre ağır olduğunu söyledi lensi zaten hiçbir zaman gözümde unutmuyorum ilerde no touch teknolojisi çıktı onun ile çizdirmeyi düşünüyorum.
Teşekkür ederim göz doktoruna gittim sordum ve bana göre ağır olduğunu öğrendim. Bu yüzden yıllık kullanmayacağım. Lens yerine gözlük almayı planlıyorum.
renkli kontakt lens ara ara kullanıyorum fakat numaralilar hakkinda bilgim yok ne söylersem uygun olmaz. aylik kullanman hijyen ve steril açısından kafaya daha iyi yatıyor. zaten 3 aydan 3 aya değiştireceksin hepi topu.
yıllık kontakt lensler bizim ülkemizde satımı diğerlerine nazaran daha az olan bir üründür. ben hiç tasvip etmiyorum, hijyene 1 yıl boyunca bir lenste ne kadar dikkat edebilirsin. hadi elin takıldı yırtıldı, o kadar para çöp olacak. mantıksız bence.
2 haftalık ya da günlük olmalı bence. lens aldığım sitede de yok zaten. onlarda benim gibi düşünüyor olmalılar
En İyi Cevaplar