Bazen vücut geliştiren erkeklerde, Bazense aniden kilo alan ya da hamilelik sürecinde aniden deri gerilmesiyle çatlak problemi yaşayan kadınlar bu durumdan oldukça şikayetçi! Bazı zamanlarda da ani kilo kaybı da deri çatlaklarına neden olabiliyor. Lazer tedavisiyle dışarıdan sedef gibi parıldamasını engelleyip %50 bir azaltma yakalayabilmek sonucunda bilindik bir tedavisi yok Derin çatlakların görüntüsünü lazer dahi kapatamıyor Ben sizlere kendi test ettiğim ve çok olumlu sonuçlar aldığım çatlak savar serüvenimden bahsedeceğim. Hani çocukken olur ya, düşeriz, düştüğümüz yerde bir yara açılır, sonra kabuk bağlar, bir süre sonra o kabuk atar ve alttan gelen deri pembemsi olur, bir süre daha sonra kendi rengine döner. Benim önereceğim taktik böyle bir şey TCA peeling asit! Çatlaklarıma sabırla 5 seans TCA peeling yaptım ve şimdi hiçbir eser kalmadı. Çatlaklatım ani boy atma sebebiyle dizimde ve dizimin arkasındaydı. İlk önce %35 kullandım, 1 buçuk dakika beklettim. Yıkayıp 3 gün nemlendirdim. 4. gün soyulma gecikti, soyulmayacak herhalde korkusuyla nemlendirmeyi bıraktım 5 gün soyuldu. İlk gözlemlerime göre, derim çok sıkılaşmış ve dıştan dokununca pürüssüz bir hal almıştı Daha öncesinde çatlaklarıma dokununca tırtıl varmış gibi hissediyordum. Görünürde çatlaklar hâlâ mevcuttu. 2. deneyimim de %50 kullandım Kullandığım bölge su topladı ve çok derin bir soyulma yaşadım. Ama sonucunda çatlakların görüntüsü bayağı hafifledi. 3. de tekrar %35 kullandım, tekrar su toplamasından korktuğum için, çatlaklarımın ilk haline göre 3. seans halinde bayağı bir fark vardı, götüntüsü çok hafiflemişti yırtıksız derimle aynı görüntüye ulaşmasına ramak kalmış gibiydi, hafif karanlık ortamlarda hiç fark edilmiyordu Tekrar %50 kullandım bu sefer su toplama olmadı, bayağı soyuldu ve tek bir eksi yönü tca yaptığım bölgem diğer bölgelerime göre bembeyaz oldu, cilt rengim çok açıldı. 4. seansın sonunda derin bir çatlak hariç hepsi yok oldu. Onu da %70 ile sonsuzluğa uğurladım -Yazı sınırı bitti
Kızlar çabuk buraya, çatlaklara kesin çözüm! Kimin deri yırtılması problemi var?
Ne olduğunu pek anlayamadım nerden alabiliriz? Benim göbek bölgemde çok fazla var ani kilo artışından dolayı işe yarar mı
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İlk öncelikle TCA peeling hakkında iyice bilgi edinmen, kontrollü bir şekilde yapman gerekir. Tca dediğimiz şey bir asit ve deriyi soyuyor. Dikkatsiz kullanırsan, fazla bekletirsen derinde yanık oluşabilir. İlk kullanımda %20, sonra %30 sonra %50 sonra %70 yapabilirsin ama 1 dakikadan fazla kesinlikle bekletmemeli, 1 dakika dolunca soğuk suyla yıkamalısın. Cildine 3 gün nemlendiri vs sürmelisin, 4. 5. güne doğru soyulma başlıyor. Soyulduktan sonra 1 hafta cildine e vitamini, sarı kantoron yağı vs sür sonra tekrar yap. Bu sefer yüzdelik dilimi arttırabilirsin ama dakikayı asla. Asla fazla bekletme. Doa kimya sitesinden alabilirsin. Sen yine de internetten kullanımı hakkında iyice bilgi topla, beni net anlamamış olabilirsin. Sivilce lekeleri, cilt çukurları, güneş lekeleri vs için de kullanılır. Fakat yüz bölgesine %30 dan fazla kullanmanı önermem. İlk kullanışta, düşük dozla başla.
ben de vücut yaptım ondan vardı ancak sebepsiz yere de sürekli çatlayıp durdu geçmesini istemiyorum takmıyorum bile artık
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben şort falan giyerken kapatıcı kullanmama rağmen yine de belli oluyordu ve çok rahatsız oluyordum 😃 bu tca peeling işi çok meşakatli bir süreç, doğru düzgün yürüyemedim bile, ama sonuç güzel oldu.
Bu çok sık mı oluyor ben de spora gidiyorum neye dikkat etmem gerekir?
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Cildini nemlendirmelisin, ani gelişim olmamalı, vücudunu fazla hırpalamamalısın, ağırlık antrenmanı kadar vücudu dinlendirmeye, kasları dinlendirmeye de özen göstermelisin, yani bir bölgeyi iki gün üst üste çalıştırma. Bir gün çalıştır ertesi gün farklı bölgeleri çalıştır bir sonraki gün dinlendirdiğin bölgeyi. Takviyelerden ziyade (protein tozu amino asit vb) beslenmene ağırlık vermelisin, fitness ile ilgilenen erkekler bu sorunla çok karşılaşıyor, dikkat et derim. Yağ oranın yüksekse yağ oranını düşürmekten ziyade kaslarını geliştirmeye yönelik antrenman ve beslenme düzeni edinme. Kardiyo ya da yer vermelisin. Tabi ki ağırlığı kesinlikle ama kesinlikle ihmal etmemelisin. En altın kural cildi nemli tutmak. Bunun için doğal nem kaynakları daha faydalı ve cilde yararlı olabilir. Zeytin yağı vb vb. 3 günde 1 nemlendirsen yeterli, duş alırken kuru ciltler için olan duş jellerini tercih et, nemli olanları, sakın derini kurutacak jeller kullanma.
İki günde bir gitmek yerine her gün git ama her gün aynı bölgeleri çalıştırma. Bir gün kol, göğüs, mide, sırt diğer gün alt karın, bacak, kalça, alt bacak, iç bacak, arka bacak, diz üstü vb yaparsan antrenman daha kolay olur, 1 günde tüm vücudu birden mi çalıştırıyorsun?
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
3
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
merhaba sınavdan dolayı çok kilo aldım ve geri verdim koltuk altım göğüs ve göbeğimde derin yırtıklar var şuanki durum ne derin çatlakta en son yüzde 70 mi denedin
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Selam, yorumu daha yeni gördum. Asla %70 ile başlama. Derini yakarsın.. İlk etapta %10 ile başla, soymazsa %15 Ve çatlaklari vakumla morartma işlemi var. Onu da öneririm. Çok etki ediyor
Merhabalar acaba marka olarak hangisini kullandınız malum piyasadakilere çok güvenilmiyor cevaplarsanız sevinirim
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
İlk etapta %10 ile başla, soymazsa %15 Ve çatlaklari vakumla morartma işlemi var. Onu da öneririm. Çok etki ediyor Doa kimya'dan satın aldım. Gayet kaliteli.
Yani bu kadar basit olsa millet ahlanip vahlanir miydi? Cozumu varsa catlagin o cozume servet oder insanlar. Hani oncesi sonrasi? Kendi fotografimi koymam diyorsun da hic inandirici degi.
Tca Türkiye de bilinen bir yöntem değil. Yurt dışında bir çok deri probleminiçin çok sık kullanılır. Ufak bir araştırma yapsan Tca ile bu problemden kurtulduğunu belirten insanlara rastlayabilirsin. Benim başlama sebebim de o insanlar oldu. Genelde yabancı kaynaklardan bilgi edindim ama Türkçe kaynaklara da az da olsa rastladım. Fotoğraf koymam demiyorum kesinlikle, insanlarla paylaşacağım aklıma gelmedi o nedenle öncesine dair bir fotoğraf yok elimde. Bu paylaşımı yapmamın sebebi birilerine faydasının dokunması ümidi. TCA peeling bir kimyasal asittir. Deriyi soyar.
Bu konuyla ilgili daha once kadinlarkulübünde bir baslik okumustum. Once ve sonrasi foto da vardı ama baska deneyen biri ise yaramadi hatta bos yere tahris etti dedi. Inanasim gelmiyor acikcasi. Benim de bircok yerimde hatta senin gibi diz arkasi kisminda da var ama bilmiyorum yani. Mankenler bile catlaklarla geziyor. O ki cozumu var bu kadar insan neden bunu uygulamiyor? Oyle mucizevi bir sey olsaydi coktan populerlik kazanirdi.
İlk kullanışta işe yaramaz, bir çok sahte tca satan siteler var, ben de etkili oldu ve yemin ederim kurtuldum. Ve derim inanılmaz güzelleşti, dokununca pürüssüz. Derimdeki ölü tabakaları atmak için %20 lik bir tca ile tüm bacaklarıma yapıp pürussüz bir doku elde etmeye çalışıcam bu sefer. Bunu doktor kontrolünde yapanlar da var. 1 dakikadan fazla bekletilmemeli, tabii ki 1 dakikadan fazla bekletilirse tahriş edebilir asit bu.
En İyi Cevaplar