midem çok kötü ağrıyor sancı yapıyor sürekli geğirtiyor dün akşam yediğim bir yemeğin tadı geliyor sürekli nasıl geçer bilen yaşayan var mı bu durumu? Mide ağrısı nasıl geçer?mide ağrısı nasıl geçer?
Mide Ağrısı Neden Olur? Birçok durum mide ağrısına sebebiyet verebilir. En basitinden gaz veya mide virüsü buna neden olabilir. Bazıları evde tedaviyle geçer ama bazı nedenler kesinlikle doktor tedavisi gerektirir. Bu sorunlar mide ağrısına neden olur; *Gaz *Mide virüsü *Hazımsızlık *Gastrit *Kas ağrısı *Apandisit *Safra taşı *Karaciğer veya pankreas sorunları *Bağırsak tıkanması
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Sancısı Nasıl Geçer? -Bol bol su içmek gerekiyor. -Birkaç saat boyunca yatmamalı. -Zencefil çayı içilmeli. -Nane şekeri emmek veya nane tüketmek -Sıcak bir banyo yapmak -Sıcak su torbası kullanmak -Muz, pirinç, Elma püresi ve tost tüketmek (yüksek nişastalı oldukları için ishal yapar) -Sigara içmemek -Alkol tüketmemek -Sindirimi zor yiyecekleri tüketmemek (kızartılmış yiyecekler vs) -Tarçın tüketmek -Suyun içine kabartma tozu ve limon suyu ekleyerek tüketmek -Karanfil tüketmek -İncir yemek -Aloe suyu içmek -Civarperçemi tüketmek -Fesleğen yemek -Hindistan cevizi suyu içmek
Eğer bu kullandığın şeylere rağmen mide ağrın hala geçmiyorsa mutlaka doktora gitmelisin.
Mide Ağrısında Hangi Belirtiler Varsa Doktora Gitmeli? Şiddetli Mide Ağrısı Nasıl Geçer? -Baş dönmesi -Kontrol edilemez kusma veya ishal -Kanlı dışkı -Kasıtlı kilo kaybı -Baş dönmesi -Fazla halsizlik -Yutma zorluğu -İdrar yaparken ağrı Şiddetli mide ağrısı devam ediyorsa doktor tedavisine başlanmalı
Churchill telaffuzu çörçil şeklindedir. ben çok severim ayrıca mideni de rahatlatacak kapasitede bir içecek ve tadı da harika :) yapılışı da çok kolay, maden sodasının içine biraz tuz koyup limonun suyunu damlatmadan direk limon parçalarını içine atarsan daha hoş bir tat oluyor.. güzelce karıştır ve Afiyet olsun
Sindirim problemi olabilir. Gaviscon diye bisey var surup mu ne olarak geciyo bilmiyorum ama sakinlestiren bisey doktora soylesende verirler eczanede de recetesiz veriyorlar galiba, cok rahatlatiyor. Deneyebilirsin.
mide ağrısına ılık su ve elma sirkesi damlatarak 1 kaşık da bal ilave edilirse bayağı etkisi oluyor, dün inanılmaz ağrım vardı dolaşırken bir kaç tavsiye daha gördüm, tıkla: mide ağrısını geçirmek için bunlar da etkili bayağı
Kesin çözüm: Bir su bardağı su kaynat. İçine 4 tatlı kaşığı kuru kekik dök. Kapat bardağın ağzını 3 dk demlensin. Sonra büyük yudumlarla iç. Bana dua edeceksin. Geçmiş olsun
Görümcemin kayınpederimin daha doğrusu eşimin ailesinin komple mide sorunu var. Görümcem bir tane işyerinde bir tane evde bir tane çantasında sürekli Gaviscon taşıyor.
Bir bardak suya bir çay kaşığı karbonatı ekleyip karıştırın bir kaç dakika sonra ağrınız geçecektir. Çiğ sebze yediğimde genelde ben de mide ağrısı yaşadığım için karbonatı yanımdan eksik etmem. Geçmiç olsun
En İyi Cevaplar