Sakız çiğnemenin sağlık açısından ne gibi yarar ve faydaları vardır?

Aslında pek yararlı bir şey değil. Şekerli olanlar dişleri çürüyor. Ancak yalancı sindirim denilen bir olay var sanırım mideyi yorduğu için daha çok acıkmamızı sağlıyor. Bir tek karbonatlı olanlar diş dostu. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi sakızın da fazlası zarardır illa ki.
Faydası var ama zararı daha çok. Çevre kirliliği, dikkat dapınıklılı vb. Şeyler yapıyor. Avrupanın bazı yerlerinde yasaklanmaya başlandı çevre kirliliği yapıyor diye
Dis yuzeylerini temizler bakteri plakasini dagitir.. tartar olusumunu onler.. sekersiz olanlari tabi..
Diş etlerini kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır aynı zamanda stres alır.
Rica ederim
Cevap
14Cevap
Yemek yedikten sonra dişte kalan artıkları toplama yönünden faydalı birşey fakat kısa süreli çiğnenmeli ve şekersiz olmalı.
Insani sinir etmek harici bir ise yaradığını görmedim. Toplu tasimada ağzı kapalı cignense bile o görüntü benim yerimi değiştirmeme sebep.
İç kulak basıncını dengeleme ve mide rahatsızlığını azaltma gibi güzellikleri var :)
var uçak kalktıktan sonra kulakta bir çınlama olur ya da otobüste sakız o çınlamayı önlüyor :)
Diş doktorum çene kaslarımdaki bir rahatsızlık için vermişti. Günde bir kaç saat
Sakız çiğnemek günah :) midemizi bos yere umutlandiriyo :)
Tükürük bezlerini çalıştırır onun dışında mikrop çiğniyorsun zaten sakız değil o🙄😂
Şahsen sadece dişlerin aralarını güzel temizliyor diye çiğniyorum :)
Mide asidi salgılanıyo bir nevi soda görevi görüyo aslında
Sakız çiğnemeyi çok seviyordum, artık çiğneyemiyorum diş telim var
Rahatlatıyor endişeyi azaltıyor ve aç olunca beni tok hissettiriyor
Şekersiz ise ağız sağlığına yardım eder
Falım stresi azaltır dlskd
yok artık daha da neler bunun faydaları mi varmış
Şişko yüzlüler çiğneyin yanaklarınız erisin. 👻
Sakız çiğneyen Kadın daha güzel oral yapıyor
çenem ağrıyana kadar çiğniyorum
çok çiğnersen çenene zarardır o zaman
Dişleri temizler ve çene kası yapar +1
Çene kaşlarını geliştirir