Abdallara sünnet olan var mı? 11 yaşında olmuştum. sizin nasıl olmuştu?

11 yaşında abdallara kestirmişlerdi. kaçtım falan ama yakalayıp getirdiler ne olduğunu anlayamadan sünnetliği kafama geçirip soymuşlardı. bir anda kirvenin kucağında elim kolum sıkı sıkı bağlanmış bir halde buldum kendimi. ağlıyorum barıyorum ama dinleyen yok tabi. Bacakları acmış kuzu gibi beklerken. Nasıl pipiyi yakalayıp usturayı vurması bir oldu. Gözümde şimşekler çakmıştı acıdan bağıramıyordum artık. 😳 bir ğün bir arkadaşım sünnet fotoğrafımı tesadüf gördü. bakar bakmaz gözleri doldu böyle kızardı bozardı falan. Sanki o anı yaşıyor gibi çocuk. Meğer oda abdallara kestirilmiş hemde 13 yaşında. Gözleri dolu dolu anlatmaya başladı... benzer şeyler dikkatle dinliyordum. abdallar eve gelince buda kaçıyor ama köy-n içinde kovalayıp yakalıyorlar yaka paça sünnet evine. Kaçış yok tabi 🙁 bu kaçınca evde hazırlıklar yapılıyor. Yerlere yastıklar falan koymuşlar büyük sedir yastıkları olurdu o zaman içi saman dolu. bu tepinip kurtulmaya falan çalışırken bir yandan soymuşlar. Yaşı büyük olunca yastığın üzerine oturtmuşlar sanırım arkada kirve elleri bacak arasına sokup kıstırmış. Bacakları falan açmışlar aynı benim gibi usul aynı ben sandalyede oturan kirvenin kucağındaydım. O şekilde bacakları kapatmak eli kolu kurtarmak imkansız aynı benim gibi açıp oturmuş. karşısında sünnetçi usturayla 😧 kaçamadın mı sende.. dedim. Yazık ellerini yumruk yapmış sıkmış böyle nasıl tutuyolardı dedi ama sanki o anı yaşıyor gibi. Senikide çok mu acıdı dedim... tabi ki evett dedi. Bana kızar gibi sanki ben sünnet ettirmiştim ama o anı yaşıyordu. Çook agladık çok dedi. Hep kaçardım bu sefer kaçarken yakalandım dedi hala hayıflanıyordu. Kurtulmaya çok çalışıp ağlamış ama sünnetçi dinler mi artık. Benim gibi çükü yakalamasıyla kesip attı demişti 😭çığlığı basıyor tabi kesilince ne kadar acıdığını tahmin edebiliyordum. 😳✂️ O anı yaşamıştım çünkü. Herkesin içinde elin kolun bağlanmış zorla çükü kesiyorlar resmen trawma utanç korku çaresizce beklemek. Ve o müthiş acı pipinin kesilmesiyle asla unutulmuyor. Eskiden öleydi köylere gelirlerdi sünnetlik çocuğu olan alır eve götürür kestirir. Hatta tek tek gelip sorarlardı sünnetlimisin diye. Sünnet olmadıysan hadi bize evini göster. Sorar anlaşırlarsa yandın hemen yakala tut. Keserlerdi pipiyi 😧
Abdallara sünnet olan var mı? 11 yaşında olmuştum. sizin nasıl olmuştu?