Emicilik hızı, sıvıyı içine hapsetme hızı en önemli noktadır bebek bezlerinde. Emiciliği yüksek bezler bebeklerin cildinde pişiğe yol açmaz.
2. Uzun süren kuruluk en iyi bebek bezi sıralamasında zirveye taşır!
Birçok bez markası, sıvıyı içine hapsettiğini ve 12 saate kadar kuruluk sağladığını iddia eder ancak sadece çok az kısmı bunu gerçekleştirebilir.
3. Pişik yapmayan bebek bezi olmanın yolu bezin hava almasından geçer!
Pişiğin nedeni bebek cildinin nemli ve havasız kalmasından ötürüdür. Bu nedenle bezin doğal malzemelerle üretilmesi önemli bir noktadır.
en ucuz bebek bez
4. Yenidoğan bebek bezi özel olmalı!
Yenidoğan bebeklerin özellikle göbek bağı nedeniyle özel bezlere ihtiyaçları oluyor. Göbek bağı oyuntusu olan bezler bu alanda bir adım öndedir.
5. Bebek bezi fiyatları
Elbette çocuklarımız için en iyisini isteriz ancak çoğu şey de gelir ile de orantılı. Bu yüzden fiyat/performans olarak en doğru bezi seçmek doğru olacaktır. Aynı performansı sergileyip daha pahalı ürüne yönelmek ya da ucuz diye günde normal bezden daha çok bez değiştirmek akıllıca bir davranış değildir.
6. Bebek bezleri yorumlarına dikkate alın!
Bir ürün alırken en önemli nokta kullanıcı deneyimleridir. Elbette burada kullanımdan ötürü farklı yorumlar olabilir ancak bir ürün iyi ise çok kötü yorum olmaz. Bu yüzde annelerin genel yorumlarına bakmak sizi en iyi bebek bezine ulaştıracaktır.
En İyi Bebek Bezi Hangisi?
En iyi bebek bezi deyince herkes farklı bir marka söylüyor. Bu da annelerin kullanıcı deneyimiyle alakalı. Bir anne bir marka bezden çok memnunken, diğer anne hiç memnun olmuyor. Bu alanda faaliyet gösteren markalardan en iyi bebek bezi sıralaması derledim.
bebek bezi önerileri
1. Prima Bebek Bezi
i. Prima Yenidoğan Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir? (0-3 Ay)
Hava kanalları sayesinde bebeğin cildi hava alır ve pişikleri önler. Emici kanalları sayesinde de sıvıyı beze eşit şekilde yayar ve bebeğin cildinin kuru kalmasını sağlar.
1. Fiyatı: 62'li paketi 54,16 TL, 100'lü paketi 173,00 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: ABD merkezli P&G (Procter & Gamble) şirketi. 3. Nereden Alabilirim? Prima, BİM, A101, Migros, Şok gibi yaygın marketlerde ve genelde tüm marketlerde bulunabiliyor. 4. Artıları: Hava kanalları sayesinde bebeğin cildinin hava alması, mikro tanecikleri sayesinde sıvıyı içine hapsetmesi sayesinde 12 saate kadar kuruluk sağlaması. 5. Eksileri: Prima bebek bezi fiyatları diğer bezlere göre biraz pahalı olabiliyor.
yenidoğan bebek bezi tavsiye
ii. Prima Premium Care Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir?
Prima'nın, yenidoğanlara özel tasarladığı bir ürünü. Özellikle göbek bağı oyuntusu sayesinde bebek için konforlu bir kullanım sağlıyor.
1. Fiyatı: 56'lı paketi 53,14 TL, 92'li paketi 89,90 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: ABD merkezli P&G (Procter & Gamble) şirketi. 3. Nereden Alabilirim? Prima, BİM, A101, Migros, Şok gibi yaygın marketlerde ve genelde tüm marketlerde bulunabiliyor. 4. Artıları: Islaklık göstergesi sayesinde bezi ne zaman değiştireceğinizi anlıyorsunuz, göbek oyuntusu bebeğinize ekstra konfor sağlar. 5. Eksileri: Diğer bebek bezi markalarına göre fiyatları bir tık pahalı.
en ucuz bebek bez
iii. Prima Premium Özellikleri Nelerdir? (3-12 Ay)
Nefes alan yüzeyi sayesinde bebeğin cildi hava alıyor ve pişik oluşumunu engelliyor.
1. Fiyatı: Bu ürünün birçok numarası olduğu için, fiyatları numaradan numaraya farklılık gösteriyor. Örneğin; 2 numara 88'li paketi 114,90 TL, 3 numara 84'lü paketi 169,90 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: ABD merkezli P&G (Procter & Gamble) şirketi. 3. Nereden Alabilirim? Prima, BİM, A101, Migros, Şok gibi yaygın marketlerde ve genelde tüm marketlerde bulunabiliyor. 4. Artıları: Nefes alan yüzeyi ve ıslaklık göstergesi sayesinde pişiğin önüne geçiyor. 5. Eksileri: Fiyatları, piyasadaki diğer bebek bezlerine göre biraz yüksek.
bebek bezi önerileri
iv. Prima Aktif Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir?
Bu ürün, daha fazla hareket eden bebeklere yönelik bir ürün. Bu yüzden sızdırmazlık ve esnek yan bantlara sahip.
1. Fiyatı: Bu ürünün de bebeğin kilosuna göre birçok numarası bulunuyor. Numaralara göre fiyatları değişkenlik gösteriyor. Örneğin; 3 numara 180'li paketi 133,55 TL, 5 numara 116'lı paketi 138,00 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: ABD merkezli P&G (Procter & Gamble) şirketi. 3. Nereden Alabilirim? Prima, BİM, A101, Migros, Şok gibi yaygın marketlerde ve genelde tüm marketlerde bulunabiliyor. 4. Artıları: 2 kat güçlü sızdırmaz bariyerleri sayesinde sızdırmıyor, esnek yan bantları da bebeğin hareketlerini engellemiyor. 5. Eksileri: Piyasadaki diğer bezlere göre fiyatları daha pahalı.
pişik yapmayan bebek bezi
2. Molfix Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir?
Molfix de bebek bezi denilince ilk akla gelenlerden. Standart bez, külot bez ve Pure and Soft adı altında 3 grup altında bu alanda yer alıyor. Standart bezler adı üzerinde standart özellikler sunarken Pure and Soft bezler doğallıklarıyla öne çıkıyor.
1. Fiyatı: Molfix'in standart bezleri daha uygunken Pure and Soft bezleri biraz daha pahalı. Örneğin; 4 numara standart bez 40'lı 39,90 TL'den satılırken, 4 numara Pure and Soft 30'lusu 39,90 TL'ye satılıyor. 2. Üreticisi: Molfix, Türkiye'de üretiliyor, Hayat Kimya şirketine ait. 3. Nereden Alabilirim? Molfix, A101, BİM, ŞOK ve Migros gibi yaygın marketlerde ve diğer marketlerde kolayca bulunabiliyor. 4. Artıları: Molfix'in hemen hemen her bezinde ıslaklık göstergesi bulunuyor. Nefes alan yapısıyla cildin hava almasını sağlıyor, pişiği önlüyor. Latex, paraben ve BPA gibi kimyasalları içermediği için bebeğin cildi ile dost. 5. Eksileri: Fiyatı ortalamanın üzerinde.
Molfix Bebek Bezi
3. Sleepy Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir?
Sleepy, bebek bezi alanında, standart bez, külot bez ve yaza yönelik mayo bezleri bulunuyor. Diğer markalar gibi standart bezlerde farklı türlere yönelmemiş durumda marka.
1. Fiyatı: Sleepy Natural Bebek Bezi 3 Numara 34'lü fiyatı 30,00 TL, Sleepy Natural Külot Bez 3 Numara 34'lü fiyatı 28,00 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: Eruslu Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait olan marka Türkiye'de üretiliyor. 3. Nereden Alabilirim? ŞOK, BİM, A101 ve Migros gibi yaygın marketlerde bulabileceğiniz gibi markanın internet sitesinden de satın alabilirsiniz. 4. Artıları: Losyonlu yüzeyi sayesinde tahrişleri engelliyor, sıvıyı uzun süre içine hapseden tanecikleri sayesinde pişiği ve sızdırmayı önlüyor. Fiyatı da diğer markalara göre gayet uygun. 5. Eksileri: Bazı kullanıcılar yan bantlarının yaz aylarında pişik yaptığını ifade etmişler.
Sleepy Bebek Bezi
4. Huggies Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir?
Huggies, standart bebek bezi, külot bez, emici gece külodu ve yaza yönelik mayo bebek bezi ürünleri bulunuyor. Beğenilen ve çokça tercih edilen Huggies markası da bu alanda iddialı bir marka.
1. Fiyatı: Huggies'in normal bebek bezlerine ulaşamadım. Gece külodu fiyatları ise; Huggies Drynites gece külodu 3-5 yaş 10 adet 39,90 TL, Huggies Drynites gece külodu 4-7 Yaş 10'lu 39,90 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: ABD merkezli Kimberly-Clark şirketinin ürünü. 3. Nereden Alabilirim? Markanın normal bezini bulamadım. Migros'larda gece külodu ve mayo bebek bezine ürününe ulaşmak mümkün. 4. Artıları: Quick Dry teknolojisi sayesinde sıvıyı içine hapsediyor. Esnek bel bandı sayesinde bebeğin hareketlerini kısıtlamıyor. Fiyat olarak da uygun. Islaklık göstergesi de bulunuyor. 5. Eksileri: Kullanıcılar bezin, diğer bezlere göre daha kalın olduğunu söylüyorlar. Bazı anneler de bezde ıslaklık hissinden şikayetçi.
Huggies Bebek Bezi
5. Canbebe Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir?
Canbebe, bu alanda en az ürüne sahip marka belki de. Sitesinde ürünler kısmında prematüre, yenidoğan ve standart bebek bezi yer alıyor. Köklü ve sevilen markalardan biri Canbebe.
1. Fiyatı: Canbebe 2 beden 52'li paket 36,90 TL, Canbebe 3 beden 45'li paket 36,90 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: Genel merkezleri ABD‘de bulunan Goldman Sachs Capital Partners ve Texas Pacific Group (TPG) tarafından üretiliyor. 3. Nereden Alabilirim? Canbebe de diğer markalar gibi BİM, A101, ŞOK, Migros gibi marketlerde bulunabiliyor. 4. Artıları: Yeni tasarlanan geniş emici tabaka ve daha fazla emici tanecikler sayesinde ekstra kuruluk sağlıyor. Üstelik yeni Flexfit teknolojisi sayesinde eski bezlere göre %21 daha ince. Bu da hareketlerini kısıtlamıyor bebeğin. 5. Eksileri: Sık değiştirilmediğinde içindeki tanecikler, bebeğin cildine yapışabiliyor.
Canbebe Bebek Bezi
6. Komili Bebe Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir?
Komili Bebe bebek bezi de bu alanda çok fazla çeşidi bulunmayan markalardan. Sadece bebeklerin kilolarına göre yenidoğan, mini, midi, maxi ve junior olarak sınıflandırmış ürünlerini.
1. Fiyatı: Komili Bebe bebek bezi 2 beden 42 adet 29,95 TL, Komili Bebe bebek bezi 3 beden 34 Adet 49,00 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: Komili Bebek Bezi Türk malı, Ülker firması tarafından üretiliyor. 3. Nereden Alabilirim? ŞOK, Migros, A101 ve BİM marketlerde ve diğer marketlerde kolayca bulabilirsiniz. 4. Artıları: %100 zeytinyağlı kremli özel emici bölgesi sayesinde cildi tahriş etmiyor. Piyasadaki en uygun bebek bezlerinden. 5. Eksileri: Diğer bezlere göre kalın, sızdırma ve pişik yaptığı da diğer eleştiriler arasında.
Komili Bebe Bebek Bezi
7. Jenny & Willy Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir?
BİM'in özel markası olan Jenny & Willy bebek bezi, fiyatının uygunluğu ile anneleri kendisine çekiyor. Bu nedenle çok da tercih edilen bir marka.
1. Fiyatı: Jenny & Willy 3 numara 50'li paketi 28,50 TL, Jenny & Willy 4 numara 44'lü paketi 28,50 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: BİM'in özel markası olan Jenny & Willy bebek bezi yerli malı ve Turkuaz A.Ş. tarafından üretiliyor. 3. Nereden Alabilirim? Jenny & Willy markası BİM'e özel bir marka ve sadece BİM marketlerde satılıyor. 4. Artıları: Fiyatının uygunluğu en büyük avantajı. Tam bir fiyat/performans ürünü. 5. Eksileri: Bu kısım çok tartışmalı. Bir kısım anne çok memnunken, bir kısım anne hiç beğenmiyor. Sızdırma, pişik ve güçsüz yan bantları en çok şikayet edilen konular.
Jenny & Willy Bebek Bezi
8. Baby Star Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir?
Bir diğer uygun fiyatlı bez markasıdır. Fiyat/performans ürünü olarak niteleyebileceğimiz Baby Star bebek bezi bu nedenle çok tercih edilenler arasında. Ancak ürün bulunamıyor, üretimi durmuş olabilir.
1. Fiyatı: Bulabildiğim tek yerde Baby Star bebek bezi 2 Beden 104 adet 42,75 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: Türk malı olan ürünü Ülker üretiyor. 3. Nereden Alabilirim? Ürünü bulmak zor, sadece N11 sitesinde bulabildim. Ülker ürettiği için ŞOK marketlerde olabilir. 4. Artıları: Yenidoğan'dan yürüme çağına kadar tüm boy bezleri mevcut. Fiyatları uygun. 5. Eksileri: Sızdırma ve pişik konusunda çokça şikayet almış.
Baby Star Bebek Bezi
9. Evy Baby Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir?
Evy Baby bebek bezi de az ama öz ürünlere sahip. Bebek doğduğundan, yürüyene kadar tüm boy ürünlere sahip.
1. Fiyatı: Evy Baby 4 beden 120 adet 89,95 TL, Evy Baby 5 beden 96 Adet 89,95 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: Türk malı olan ürünü Evyap şirketi üretiyor. 3. Nereden Alabilirim? ŞOK, Migros gibi yaygın marketlerde kolayca bulabileceğiniz gibi Evyap Shop sitesinde de bulabilirsiniz. 4. Artıları: Flexdry sistemi sayesinde ekstra kuruluk sağlayarak ıslaklık hissini minimuma indiriyor. Esnek ve yumuşak yan bantları sayesinde bebeklere hareket özgürlüğü sağlıyor. 5. Eksileri: Sızdırma konusunda şikayetler mevcut.
Evy Baby Bebek Bezi
10. Baby me Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir?
Tam bir fiyat/performans ürünü. Kullanıcıların bir çoğu hem fiyatından hem de performansından oldukça memnun.
1. Fiyatı: baby me 3 numara bebek bezi 50 adet 39,90 TL, baby me 4 numara bebek bezi 50 adet 42,90 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: Türk malı olan Baby&Me markasını Ebebek Mağazacılık A.Ş. tarafından üretilmekte. 3. Nereden Alabilirim? Ürünü Ebebek internet sitesinden sipariş edebilirsin. 4. Artıları: Islaklık göstergesi sayesinde ne zaman bezi değiştireceğinizi anlıyorsunuz. Kremli iç yüzeyi ve nefes alan yapısı sayesinde pişiği, tahrişi önlüyor. 5. Eksileri: Sızdırma konusunda şikayetler var ancak genel olarak memnuniyet var.
Baby me Bebek Bezi
11. Uni baby Bebek Bezi Özellikleri Nelerdir?
Bu markanın bebek bezleri artık üretilmiyor. Hiçbir yerde bulunmuyor. Sadece, ıslak havlu, şampuan, yumuşatıcı, bebek yağı gibi bebek bakım ürünleri satıyor.
1. Fiyatı: Uni Baby yenidoğan ıslak pamuk mendil 3'lü 25,90 TL, Uni Baby Sensitive ıslak havlu 5'li 37,02 TL'den satılıyor. 2. Üreticisi: Türk malı olan markanın üretimini Eczacı başı gerçekleştiriyor. 3. Nereden Alabilirim? Bebek bakım ürünlerini Uni baby internet sitesinden bulabilirsiniz. 4. Artıları: Bebek bakım ürünler alkol, paraben, boya, SLS/SLES içermiyor. 5. Eksileri: Herhangi bir olumsuz bir görüş bulunmuyor.
Uni baby ürünleri
Piyasada yer alan diğer önemli bebek bezi markaları:
huggies hızlı emmiyor aşırı yoğun çiş yapıyorsa hemen taşar.. molfix ise ilk başta güzel geliyor fakatdaha sonrasında kreminide kullansan pudrasınıda kullansan pişik yapıyor bir şekilde... prima bana göre en iyisi uzun zamandır da kullanıyorum çok nadir sıkıntı yaşamışlığım vardır ... örnek vermek gerekirse (sayılar temsilidir)100 tane bebek bezinin taş çatlasın 10 ila 20 tanesinde sorun olmuştur 20 tanesinde olduysada 10 tanesi benim hatalı bez bağlamam ile alakalıdır... ama yinede senin kararın...
Prima bebek bezi anneliğimin ilk gününden beri tercih ettiğim bir bez. Genel olarak memnun kaldığım bir ürün. Sızdırma yapmıyor, sıkmıyor ciltte tahrişe sebep oluyor. Geceleri de çok memnun kaldım. Ayrıca bebek bezi değiştirme zamanlamasına dikkat etmek gerekiyor. Eğer uzun süre değiştirmezseniz pişik yapabilir ve sizde bunu bezden kaynaklı sanabilirsiniz. Bu yüzden sık sık çocuğunuzun altını kontrol edin.
ben huggies bebek bezi tanıtımı yapıyordum bir ara huggies iyi bir marka kalite özellikle yenidoğan paketi çok iyi onun dışında prima ve komili çok iyi.. yıkanabilir var mı bilmiyorum ama alıştırma kilotları var şu an bebek mağazasında çalışıyorum alıştırma kilodu da bebek bezi gbi yıkanabilir ama tabi 2 yaşından sonra kullanılır
ben biminkini kullandm çokta memnundum onda beden kalmayınca diğer markaları denedim ama hoşuma gitmedi hemen ortası toplanıyordu ve koku yapıyrdu primaya geçtim o da çok güzel maddi durumuna göre ve bebeğin cildine göre ayarlarsın bazıları kaliteli de olsa pişi allerji yapıyor ilk dönem çok bez değiştirisin zamanla yerine oturur
en iyi bebek bezi pampers. Sonra molfix. Diğerleri idrar sızdırıyor. 6-7 marka denedim bazıları karton gibi berk oluyor. Talk pudrasını da eksik etmezsin. Sağlık ve sıhhatle büyüt inşallah.başka sorun olursa buyura bilirsin. 3çocuk kendimin amcaoğlu baldız torunları hepsinin hastalık ve sağlığında annelerinin yanında oldum.
En iyi bebek bezi Prima ve molfix . Ama ben molfix aldım misal olarak. Hem maddi açıdan daha iyi fiyatı var hem de Türk malı olması bir avantaj. En iyi bebek bezleri markaları sıralaması: ▪Molfix ▪Baby Star ▪Komili ▪Prima ▪Canbebe ▪Sleepy ▪Bambo ▪Seventh Generation ▪Mycey ▪Bebefox ▪Baby&me
Maddi açıdan baya avantajlı ve Türk malı olmasıda seçme için geçerli bir sebep ama o kadar iyi değil, emiciliği Prima'ya nazaran daha düşük ve hızlı değil. Esneklikte ikisi yarışamaz bile. (Bence tabi) :)
merhaba, en iyi bebek bezi sanırım bu soru bana geldi...kendime ait yurtdışındaki bebek bezi fabrikamda yönetici olarak çalışıyorum ve kendi laboratuvarımızda piyasadaki her bezi araştırıyoruz. hangi bezde kaç gr süper emici tanecikler vardır, yeşil renkteki sıvıyı dağıtan hammaddenin kalitesinden tutun, esnek kulakların gerginliğine kadar bir çok analizi yakından takip ederim. bu yüzden her bezin artı ve eksilerini saymak kolay. bazı arkadaşlar prima- molfix falan sızdırma yapmaz demişler. her bez sızdırma yapabilir. bebek bezi piyasasındaki en kaliteli bezler japon bezleridir. fiyatları da çok uçuktur. sızdırma yapar mı, çok nadir de olsa yapar. sızdırmayı etkileyen faktörler annenin (babanın) bezi bağlarken bariyerleri açıp açmamasıyla da doğru orantılıdır.
benim size önerim, yenidoğan ve mini bezlerini prima Premium care alın. midi maxi junior bezlerini ise canbebe, evybaby, molfix alabilirsiniz. sizin için ekonomik bir seçim olacaktır..
bazı arkadaşlar bimin bezini önermiş. evybaby markasını üreten firma bime de ürün üretmektedir. bezin kokusu güzel olmasına rağmen çok ağır.bu sizi rahatsız edebilir. bu evybaby için de geçerlidir. kokusu çok ağırdır.
not: kendi üretimimiz olan markamızı yukarda belirtip reklam yapmadım.
bebek beziyle ilgili sorularınız olursa ya da karşılaştırmamı istediğiniz bezler varsa sorabilirsiniz. çok detaylı bilgi verebilirim.Saygılarımla
8
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
molfix göbek bağı oyuntulu aldım.. türk malı olmasıda bana artı puan kazandırıyor.. peki primayla molfixi kıyaslarmısınız? benm için teşekürler.. bu arada hangi ülkede yaşıyorsunuz?
1 numara (yeni doğan ) almışsınız büyük ihtimalle. prima Premium care almanızı tavsiye ederim. çünkü bebek doğumdan sonra sıvı kaka yapar. bunun için de perforeli iç yüzey çok uygun olacaktır. tam olarak hatırlamıyorum ama molfixte perforeli iç yüzey yoktu ( file gibi ). Premium care ile bebeğin cildi daha kuru ve daha ince kalır.. bu yüzden primayı öneririm.fakat fiyat konusunda daha pahalıdır.
hangi ülkede çalıştığım, hangi markayı ürettiğim ve ürünümüzün hangi markadan kalite açısından daha yüksek ve düşük olduğunu burada belirtemiyorum. bebek bezi piyasasında bilindiğim için bu reklamı yapmaktan kaçınıyorum. özelden yazabilirim bu bilgileri.
tam da ilgi alanım :)) marka vermeyeceğim sna . bilir kişi olarak şunları söyleyebilirim . kız ve erkek çocuğunun idrarı ve idrardan etilenmeleri farklıdır. narin cilt olayı. cocuk bezi sıkı olursa pişik yapar büyük olursa idrarı dış yuzeye taşırır. ben senın yerınde olsam küçük paketlerden alır birkaç firma denerim. unutma anne sütünden normal besinlere dönen cocuklarda sorun yaşanır bunu beze mall etmemelisin :))
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Prima - çok esnek, çok emici, çok pahalı Molfix - az esnek, normal emici, orta pahalı Huggies - az esnek, normal emici, orta pahalı Canbebe - esnek değil, çok emici, normal pahalı Sleppy - esnek, iyi emici, iyi fiyat
Bunlar benim kullandıklarım ve yorumlarım Bana çok esnek gerektiği için prima kullanıyorum Gayette memnunum.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Yeni doganlar için canbebe kremli olani daha iyi sanki. Pisik yapmıyor. Sonraki dönemler icin çok farketmiyor hepsi ayni aslında. Önemli olan altinin temiz kalmasina dikkat edin. En pahali marka bile olsa pişik oluyor. O yüzden çok para vermenize gerek yok temiz olsun alti kafi.
tesekürler aynen sana prima almama konusunda katılıyorm israile gidiyo paralarımız onlarda bebek katilleri neden paramızı kendi ülkemize kazandırmayalım.. ama ben canbebeyide yabancı Bir firmanın diye biliyorum.. molfixle baslıycam sanırım türk malı hayat kimyanın çevremdelilerdende olumlu yorum aldım molfix için.. saygılar
Kardeşim ben bim de satılan jenny willy bebek bezinin üretiminde çalıştım. Bende iki çocuğuma ondan kullandım sıkıntı yaşamadık hiç. Genelde ne ile başlarsan onla devam edilmesi tavsiye edilir. Ama bu işin pîri (uzmanı) Procter Gamble (P%G) firmasının Prima markasıdır.
Oğluma ilk 6 ay prima premium care kullanmıştım. Bence en iyi bebek bezi bu. Ve yine ilk 6 ay unibaby yeni doğan ıslak mendilini kullanmıştım saf su ve pamuk var sadece içeriğinde. Şimdi bez olarak prima aktif bebek kullanıyoruz ıslak mendilde prima ve sleepy kullanıyoruz. Primanın kısırlık yaptığına dair söylentiler var ama aslı yok. Çamur at izi kalsın
Prima ciddi anlamda çok iyi biz yeğenimde kullanıyoruz ama ondan önce ıslak mendile dikkat et her ıslak mendili kullanma çünkü bebişlere alerji yapabiliyor
Bunu deneyeceksin en iyi dediğin de pişik yapabilir cildi hassas olduğu için hangisi yapmazsa en iyisi o... Arkadaş bimden alıyor hala inanılır gibi değil çocuğun poposu muşamba olsa yaraneder derdim huggies bile yaptı bizde diğer markaya gectik
En iyisi mutlak primadir ancak cok pahalıdır arkas insan huggies gelir Yerli mali ve kalite olarak aratmayacak ülkerin -baby star sleepy ve hayat kimyanin -molfix
Hemen hemen hepsini denedim ucuzundan başladım denemeye. Hepsi çişi çıkarttı sürekli oğlumun üstünü değiştirmekten gına gelmişti. En sonunda primayla rahat etmiştim
Biz oğluma molfiks uygun görmüştük diğerleri kaşıntı falan yaptı ama şimdi kılot şeklinde çıkmış eziyeti biz çekmişiz pehhh paraya ve isme aldan ma şekerim
Şimdiki bebekler çok şanslı bizim zamanımızda böyle bezler yokmuş naylon bezler varmış annelerimiz onları bağlar pisletincede elde yikarlarmis hey gidi günler hey cefakar analarimiz ya şimdiki bebelerin popisleri çok şanslı çoook :-)
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
hem bebekler hemde anneler şanslı valla bez yıkama derdi yok :-)
en iyisi bazen bebekde pisikle ryapa biliyor ama bu bebegin hassasiyetine bagli degisiyor tabiki biz bebekken bezmi vardi annem baglardi ah o gunler ah simdi hersey hazir oldu
Bebeklerle ilgili ne cok soru spruluyo burda hayret :D soruya gelince evli olmadigimdan bu seylerden pek anlamiyorum umarim yardimci olacak cvplar gelir
Bence pirima ;) daha önce Molfix kullanmıştım hep pisikti kaç ayrı Dr götürdüm hepsi idrarı asitli dedi en son ki Dr bezi degistir dedi o son oldu bir daha pişik olmadi
Ben bebeğim her bezi kullandım hepsi de pisik yapmadı önemli olan pamuklan silmen altına yaptığında hemen altını değiştir canım arada pisik kremi kullanabilirsin.
Benim yennnngem can bebe kullandı çocuğu mahvetti sonra bim marketlerde pirima satılıyor sanırım 20 tl gibi bişey çok memnunlar tavsiye ederim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şampuan konusunda ne düşünüyorsun peki benimde yakında bebeğim olacak. Benim kafama şampuan vücut yağı falan takılıyor. Hangi marka daha sağlıklı acaba?
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
dalin düşünüyorum ya da johnson's baby ama bez konusu daha önemli gibi geliyo sonuçta sürekli olarak kullanacagı bişey peki sen hangi bezi kullanıcaksın?
bez olarak ben prima düşünüyorum. Birde birkaç yerde okumuştum bebekleri ilk iki üç ay sadece suyla yıkayın yazıyordu. johnsons baby için içinde zararlı maddeler var diyorlar. doktorlar sebamed öneriyormuş.
Huggies güzel ama bence Prima kadar esnek değil. Annem hepsini denedi ama en son Prima kullanmaya devam etti. Halen Prima bağlıyor bana. Bezden kurtulmak güzel birseymi dediginiz gibi bilmiyorum, ben hala kurtula! adim
Taşma sorunu hiç yaşamadım gerçekten çok emici ve hızlı emiyor, aynı zamanda çok esnek olması hareketlerimi kısıtlamıyor uzun süre altımda kalsa bile ıslaklığı hissettirmiyor
En İyi Cevaplar