Milyonlarca anne akıllarda tek soru "en iyi bebek bezi hangisi?" Aslında bebek bezleri çocuğa göre değişebiliyor. Kimisi çocukta pişik yapmazken diğerinde pişik yapabiliyor. Bu yüzden deneyip almak lazım. Ben yine birkaç tane en iyi bebek bezi ve genellikle pişik yapmayan bebek bezlerini önereceğim.
Pişik yapmayan bebek bezleri;
1- Prima bebek bezi
pişik yapmayan bebek bezi
Prima bebek bezi tamamen cilt dostu, sızdırma yapmıyor.
İnce yapısı ile bebeğin hareketlerini kısıtlamıyor.
Sıvı derecesi teknolojisiyle bebeğine pişik yapmıyor ve gece boyu rahat uyumasını sağlıyor.
Islaklık göstergesi olduğu için bez dolduğu zaman sıvı maviye dönerek haber veriyor.
Mikro tanecikleri sayesinde ıslaklığı hapsederek 12 saat boyunca kuruluk sağlıyor.
2- Molfix bebek bezi
Molfix bebek bezi
İncelik ve ultra emicilik özellikleriyle ideal ürünlerden. Primadan sonra en iyi bebek bezi diyebiliriz.
Göbek bağı oyuntusu ve esnek yan bantları ile kızarıklık yapmıyor.
Çift katlı sızdırmayan elastik bariyerlerinin yeşil emici bir bölgesi var bunun sayesinde sızdırma yapmıyor.
Air-soft teknolojisiyle yumuşaklık veriyor hem de nefes alma özelliği sayesinde pişik yapmıyor. Fiyatı primaya göre daha uygun.
3- Sleepy bebek bezi
sleepy bebek bezi
Saf suyla yapılmış olması en önemli özelliklerinden.
Emici tanecikleri, dağılmalara karşı yatay ve dikey olarak tamamen kumaş yapı ile sarılmış. Tanecikler bir araya toplanmıyor, bebek hareketlerini kısıtlamıyor.
Yağlı kalmasını sağlayan losyonlu yüzeyi sayesinde pişik, alerji ve tahrişlere karşı koruma sağlıyor. Fiyatı da uygun.
4- Canbebe bebek bezi
canbebe bebek bezi
Geniş emici tabaka ve daha fazla emici tanecik özelliği bulunan Flexfit teknolojisiyle geliştirilmiş bebek bezi. Böylelikle gece ve gündüz boyunca uzun süreli koruma sağlıyor.
Ön ve arka bariyer kilitleri var bu yüzden sızdırma yapmıyor.
Islaklık göstergesi sayesinde çiş takibini yapabilirsin. Ve pişik yapmıyor.
5- Evy Baby Bebek Bezi
evy baby bebek bezi
Flexdry özelliği sayesinde kuruluk sağlıyor.
Boydan boya emici bölgesi, , emici kristalleri ve ikili sızdırmazlık kalkanıyla pişiğe karşılı etkili.
Islaklık göstergesi olduğu için çiş takibini kolayca yapabilirsin.
En iyi ve pişik yapmayan bebek bezi bunlar. Ama bebeğin cildine göre değişir. Üstte de dediğim gibi başkasına pişik yapmayan bez senin bebeğinde yapabilir. Bu yüzden deneyip almak lazım.
Bebeklerin ciltleri pamuk gibi olduğu için dış etkenlerden çabucak etkilenebiliyorlar. Bu yüzden kullanılan bebek bezinin doğal malzemelerden üretilmiş olması çok çok önemli. Yoksa tahriş olan ciltleri pişik oluyor ve özellikle gece uykuları olumsuz yönde etkileniyor. Bu yüzden pamuk malzemeden üretilmiş ve emiciliği yüksek bezleri tercih etmelisin. Benim önerebileceğim birkaç marka;
Prima bebek bezi
Sleepy bebek bezi
Molfix bebek bezi
Komili bebek bezi
Canbebe bebek bezi
Evy Baby bebek bezi
A101 Soffıo bebek bezi gerçekten bu konuda gayet iyiler.
Pişik yapmayan bebek bezi
Ha bir de bebek bezini sık değiştirmek de pişiği önler unutma ;)
Bir çocuk ilk olarak hangi marka bebek bezine alışırsa hep o markayı kullanmak ister bir nevi bunu bebeğin kendisi belirler diyebiliriz bunun dışında kaliteli bir marka kullanmak istiyorsanız prima sleepy ya da molfix alabilirsiniz
Bebek bezi seçerken de, kuruluğuna emiciliğine dokusuna inceliğine hava alıp almamasına ve fiyatına dikkat etmek gerekir 💫
Ben molfix kullanıyorum. Memnunum. Eğer çok fazla çişli bırakılırsa ön taraf toplanıyor bezde. Bebek bezi değiştirince pişik yapar genellikle. O yüzden değiştirmem.
Prima premium care kullanabilirsin ama aktif bebekte güzel pişiği geçince aktif bebekle devam edersen sorun olmaz sanırım sürekli bez değiştirmekte pişik yapar.
Prima kullanmaya başlayın ve değiştirmemeye özen gösterin
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu konuda en çok bilgi sahibi olan kişi kesinlikle Benim :) rakip tanımam, Prima en iyisi, pişik tesadüfen olmuştur diye düşünüyorum. Esnek ve emici Canbebe nin emiciliği çok yüksek fakat hiç esnek değil, molfix esnek ince ama emici değil, huggies emicilik ideal ama esneklik konusunda prima ya rakip bile olmaz. Sleepy emici kalın esnek değil Evy baby ve diğerleri de hiç esnek değil üstelik pişik sorunu bitmiyor. Bir kez daha prima deneyin premium care deneyebilirsiniz. O olmazsa sleepy olabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
A101 bezi aldım en küçük paketini hiç memnun kalmadık tahriş etti. Sleepy marka aldık oda çok kötü çıktı büyük tuvaleti kuruyup çocuğun poposuna yapıştı yarım saatte değiştirdiğimiz halde. Primaya devam yani. Islak mendildede johnson ve sleepy denedik onlarda kötü çıktı prima en iyisi
Her bebeğin çıkdı farklılık gösterse de 3 bez markası bu konuda başarılı. Prima, Komili ve Huggies. Özellikle ankette bile Komiliyi görmemek beni şaşırttı. Komili kendinden zeytinyağlı olduğundan pişiğe karşı çok etkili.
Kesinlikle prima ikizlerime sürekli bu markayı kullandım çok da memnunum bebekler en değerli varlıklarımız bence en iyisi olmalı ve çok fazla pişik problemi yaşamadık..
Kızım bebekken prima pahalı geldiğinde canbebe denemiştik mahvetti çocuğu. O yüzden primaya geri dönüş yaptık.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kesinlikle molfix. Primanin her çeşidini kullandım taşırdı 12 saat kuruluk hikaye. Sleepy küçükken 1 2 numara iyi de 3 4 geçince top gibi ortada birikiyor
En İyi Cevaplar