Reflü ve nefes darlığı için doktora acile gittim. Durumumu anlattım. Sabahları kalkınca hep halsiz ve bitkin oluyorum. Doktorda anlattım bunları ve tahlil yaptı. Sonuçlara baktığında kanında enfeksiyon var dedi ilaç yazdı birde serum taktı, gönderdi. İnternetten araştırınca baya kötü birşeymiş. Aranızda anlayan varsa raporuma bakıp değerlendirebilir mi acaba?
Rapordan anlamam ama Septisemi bunun adı. 12 yaşımdayken başıma geldi. Sanırım açık yaradan mikrop kaptım diye düşünüyorum çünkü olaydan 1 ay önce çay dökülmüştü üzerime ve hastaneye gitmiştik. Bacaklarım ağrımaya başladı öncelikle. Çocuklu işte ilgi çekmek için çok hasta numarası yaptığımdan doktora götürmediler, 2 hafta yürüyemedim, ayaklarım bedenimi taşımıyordu. Pes ettiler ve götürdüler doktora, sonra doktor hemen özele götürün bir de orada tahlil yapılsın dedi. Az daha geç kalsam ölüyormuşum. 1 ay boyunca çok ağır iğnelerle tedavi olmuştum, tedavi yanıt vermeseydi kan değişimi olacaktı. Sadece ilgili doktor yapabiliyordu, hemşirelerin dahi yapması yasaktı. Sonra işte buradayım :)) Tedavini ol korkma.. 12 yaşında çocuğa bir şey olmamış sana da olmaz.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yorumun için teşekkürler. Doktor bir kaç ilaç yazdı. Aldım onları. Kullanayım mı yoksa özel bir hastaneye daha gideyimmi? Şuanda çok halsiz ve bitkinim.
bir ara testereyle yanlışlıkla sol el başparmağımı kesmiştim (Testere paslımı değilmi hatırlamıyorum) Birde kalbim ara sıra çarpıntı yapıyor ve akşamları yatarken çok hızlı bir biçimde atıyor.(Psikolojikmi ya da Panik atakmı bilmiyorum) Geçenlerde kalbime detaylı olarak bakılmıştı. Cihaz falan bağladılar 24 saat durdu fakat birşey çıkmadı.
Devlette bana ilk teşhis kalp romatizması oldu ve özele yönlendirdiler orada da test yapın diye ve özelde septisemi teşhisi koyuldu. Devletle sınırlı kalsaydık belki de kalp ile ilgili tedavi uygulayacaklardı bilmiyorum. Gerçi artık tıp daha çok gelişti ama istiyorsan bir kan testi yaptır özelde. Merak etme ilaçlarla tedavisi oluyor ilk 5 günden sonra rahatlıyorsun ve ilaçlar etkisini gösteriyor. Demek ki artık ilaçlar da gelişti, iğne tedavisine gerek kalmadı yoksa sana da öyle uygularlardı. Geçmiş olsun.
En İyi Cevaplar