Diş taşı denildiğinde akla tartar gelmelidir. Diş taşı, günlük diş bakımına yeterince dikkat edilmediği durumlarda ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Dişlerinin yeterince temizlenmediği durumlarda dişlerde bakteri plakları oluşur ve bu plaklar diş taşı olarak adlandırılır. Diş taşları nasıl temizlenir? En önemlisi günde en az iki kere fırçalamak gerekir dişleri. Diş ipi kullanmakta bu durumlarda akıllıca olabilir. Benim önerilerim yemeklerden sonra sert meyve ve sebzeler tüketmek bu bir elma olabilir kereviz olabilir. Bir avuç susamı ağıza alıp çiğneyerek te diş taşları temizlenebilir.
Sizin de dişleriniz böyle mi? Diş taşı nedir? Diş taşları nasıl temizlenir?
Diş taşı problemi olan biriyim ve yakın bir tarihte dişçiye gittim bana düzensiz fırcalamadan kaynaklıdır demedi. Bazı insanlar düzenli fırçalama ve ağız temizliği yapsa dahi yine çıkabiliyor dedi çünkü bu yazdıklarınıza göre bende olmaması gerekiyor. Kendimi bildim bileli düzenli olarak dişlerimi fırçalarım diş macunu ve diş fırçası seçimimi hekimime danışarak seçerim. Diş ipi, ağız temizleme suyu kullanırım ama yine var yine var. Benim diş taşlarım böyle koyu renklerde değil bildiğin beyaz renkte kireç gibiler. Bu yazdığın şeyleri de daha önce denedim ben de hiçbir etkisi olmadı. Haftaya diş hekimine gidip gerekli tedaviye başlayacağız bakalım bundan sonuç alacak mıyım...
En İyi Cevaplar