Geçmiş olsun. Boğaz enfeksiyonu için. Su, bal, limon, zencefil: Yarım bardak sıcak suyun içerisine bir çay kaşığı zencefil , bal ve yarım limonun suyunu ilave edin. Karışımı gargara yaparak uygulayınız.
Tuzlu su: Bir bardak ılık su içerisine çeyrek çay kaşığı tuzu ilave edip karıştırın. Karışımı gargara yaparak uygulayınız. Her defasında taze olarak hazırlayınız.
Karanfil karışımı: Suyun içerisine 2 çay kaşığı toz karanfil veya karanfil tohumu ilave edin. Gargara yaparak uygulayınız.
Yeşil Çay: Yeşil çay boğazda oluşan enfeksiyonların öldürülmesinde faydalı bir bitkidir. Hazırlamış olduğunuz yeşil çaydan bir yudum alarak gargara yapın.
Sirke ve tuz: Öksürükten kaynaklı oluşan boğaz ağrılarında bir bardak ılık suyun içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesini ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Gün içerisinde 4-5 defa gargara yaparak uygulayınız.
Adaçayı: 1 çay kaşığı adaçayını çeyrek fincan esmer şeker ile karıştırın üzerine bir miktar sirke ve su ilave edin. Gargara yaparak tüketin.
Acı Sos: 1 bardak sıcak suyun içerisine 5 adet acı kırmızı biber veya bir miktar acı sos ilave edin. Karışım boğazınızı yakacaktır fakat boğaz ağrılarına iyi gelmektedir.
Domates: Sıcak bir suyun içerisine yarım bardak domates suyu ilave edin. İçerisine acı biber ilave edin. Gargara yaparak tüketin.
Bu ara ne çok boğazı ağrıyan var ya diyordum benimki de ağrımaya başladı normalde pekmez içerdim geçerdi bu sefer öyle olmadı 4-5 gündür baya ağrıyor özellikle uyuyup uyandığımda. İlaç kullanmayı da sevmiyorum. Bakalım ne zaman geçecek 😒
En İyi Cevaplar