1994 İzmir doğumlu, ali oğlu, ulş. Er. İsmail seyrek 3'üncü ulaştırma yönetim merkez komutanlığı 04.03.2019 tarih ve 428 sayılı sevki ile ayaktan sağlık kuruluna çıkarılmıştır. Bilinen 1. sağlık kurulu işlemidir.
Yakınması: sıkıntı, sinir, alevi sorunlar, uyum sorunu.
Ruhsal muayene: ayakta yaşında ve görünümünde, özbakımı normal, çevresine ilgi azalmış, iştah azalmış, bilinç açık, dikkat normal, bellek normal, algı tabi, yönelim tam, zekâ klinik açıdan yeterli, öznel-nesnel yargılama tam, fikir akış hızı normal olup amacına varıyor, düşünce içeriğinde ailevi sorunları ve birliğine uyum sağlayamama üzerine yoğunlaşma mevcut aktif susidal homisidal düşünce saptanmadı, içgörü tam, duygulanım sıkıntılı, davranışları (gözleme göre) psikomotor aktivitesi huzursuz, sosyal ve meslekiişlevsellik azalmış olarak değerlendirildi.
Hastanın öyküsünden ailevi sorunları olduğu askeri ortama uyum sağlamakta ve verilen görevleri yerine getirmekte zorlandığı, arkadaşları ve komutanları ile anlaşmakta zorlandığı, sıkıntı, bunaltı, uykusuzluk, huzursuzluk olduğu, son zamanlarda bu şikâyetlerle baş etmekte zorlandığı öğrenilmiştir.
Kıta anket formu: ailevi sorunları olduğu, uyum sağlıyamadığı.
Hastanın ruhsal muayene ve değerlendirmesi sonucunda durumu uyum bozukluğu olarak değerlendirilmiş bir süre hava değişiminin uygun olduğu tıbbi kanaatine varılmıştır.
f43,2 uyum bozuklukları
c/17 30 (otuz) gün hava değişimi uygundur.
inzar: hava değişimi süresi boyunca citoles 10 mg tb (sabah 1 adet tok), rixper 1 mg akşam 1 tane 30(otuz) gün sonra kıta anket formu ile birlikte kontrolü uygundur. Reçete verildi.
Yakınması: sıkıntı, sinir, alevi sorunlar, uyum sorunu.
Ruhsal muayene: ayakta yaşında ve görünümünde, özbakımı normal, çevresine ilgi azalmış, iştah azalmış, bilinç açık, dikkat normal, bellek normal, algı tabi, yönelim tam, zekâ klinik açıdan yeterli, öznel-nesnel yargılama tam, fikir akış hızı normal olup amacına varıyor, düşünce içeriğinde ailevi sorunları ve birliğine uyum sağlayamama üzerine yoğunlaşma mevcut aktif susidal homisidal düşünce saptanmadı, içgörü tam, duygulanım sıkıntılı, davranışları (gözleme göre) psikomotor aktivitesi huzursuz, sosyal ve meslekiişlevsellik azalmış olarak değerlendirildi.
Hastanın öyküsünden ailevi sorunları olduğu askeri ortama uyum sağlamakta ve verilen görevleri yerine getirmekte zorlandığı, arkadaşları ve komutanları ile anlaşmakta zorlandığı, sıkıntı, bunaltı, uykusuzluk, huzursuzluk olduğu, son zamanlarda bu şikâyetlerle baş etmekte zorlandığı öğrenilmiştir.
Kıta anket formu: ailevi sorunları olduğu, uyum sağlıyamadığı.
Hastanın ruhsal muayene ve değerlendirmesi sonucunda durumu uyum bozukluğu olarak değerlendirilmiş bir süre hava değişiminin uygun olduğu tıbbi kanaatine varılmıştır.
f43,2 uyum bozuklukları
inzar: hava değişimi süresi boyunca citoles 10 mg tb (sabah 1 adet tok), rixper 1 mg akşam 1 tane 30(otuz) gün sonra kıta anket formu ile birlikte kontrolü uygundur. Reçete verildi.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Konuyu hortlatıyorum ama çürük aldın mı? Kaç kere hava değişimi aldın?
üçüncüde çürük Bende Şırnaktaydım RDM Çoktu
erzurum bölge eğtim ve araştırma hastanesi piskiyatri branşına sevki uygundur.
Açıklama: yapılan ruhsal durum muanesinde hastanın ciddi suicidal düşünceleri mevcut. Self mutilatif davranışlar sergiliyor. Dün sol solön kolda jiletle kendini yaralaması olmuş. Durum gereği yatarak tedavisi düşünülüp hastanın üst kuruma erzurum bölge eğtim hastanesine sevki uygundur.
böyle yazılı belgeyi verdi ve yolladı aynı gün içinde yolladığı hastaneye gittim ve bayan doktordu hatta kapısında piskiyatri 2 doktorun ismi yazıp altındada heyet doktoru yazıyordu ve sevk kâğıdıyla gittiğimde hastanedeki görevlilere sordum sıra alcağım yeri beni kurula gönderdiler ve kurulda üç tane evrak verdiler arkalarında bir sürü doktorun kaşe imza atcağı yerler vardı her neyse doktora girdim doktor kıta anket formunu okudu ve okurkende anlatmamı istedi tüm sorunlarımı sıkıntılarımı şikâyetlerimi yapmak istemediğimi evde bulunmam gerektiğini neyim varsa anlattım ve okumayı bitirince 30 gün hava değişimi dedi ve bende dedim ben yapmak stemiyorum çürük almak istiyorum ilk hava değişimi raporumu gösterdim ve direk çürük veremem veremeyiz daha ilk almışsın ikinciyi almadan olmaz purosedür öyle değil dedi evet bilgim var ilk hava değişimi veren doktor şöle sölemişti ama doğrumu bilmiyorum dedim ve ilk hava değişimini alcan gitcen gelcen sonrasında ikinciyi alıp gitcen gelcen üçüncüyü zaten veremiyoruz elverişsizdir verip yolluyoruz gidiyorsun evine dedi dedim evet doğru dedi ve ikinci hava değişimini verdi yine 30 gün ve o rapordada şu yazıyor.
BENİ SEVK ETTİ HASTANEDEKİ DOKTOR BAŞKA Bİ HASTANEYE ORDA SEVK EDERKEN SEVK KAĞIDINDA YAZAN OLAN BİTENDE BU
Evet üçüncüde veriyolar ikincide veremezler Kıta anket formuna elverişsiz yazsalar bile Askeriyedeki RDM Doktorları hava değişiminden sonra veriyolar üçüncüde
Bu ilk raporum sonrasında tekrar birliğime döndüm ve yaklaşık tekrar rdm ast subayıyla görüştüm ve görevde olan bölük komutanım dönmüştü onlada görüşüp sorun sıkıntılarımı anlattım ve ilaçla veya burda olarak veya hava değişimine gidip durarak sorunlarımın düzelmiceğini söledim ve yapmak istemediğimi mecburen geldiğimi ve dört senedir sorunlarımdan dolayı ve sonrasında paralı çıkarsa parasını ödeyip gitmem diye düşünp tecil ettim ama tecil hakkımın bitip paralınında çıkmamasından dolayı mecburen gelmek zorunda kaldığımı istemediğimide vs belirttim bana tamam göndercem gönderelim seni dedi ve cuma günü rdm ast subayıyla görüş kıta anket formunu doldursun sonrada bn doldurcam doldurduğuna bakarak ve kendimde ekliyerek doldurcam bnde dedi ve cuma günü oldu rdm astsubayıyla görüştüm hastaneye sevkimi verdi hatta bana şunu dedi bak çürük alcan büyük ihtimalle ve çürük aldınmı hayatını etkilicek bunu biliyor göze alıyormusun dedi bende alıyorum dedim ve pazartesi hastaneye çıktım hastanedede doktor kıta anket formumu okurken anlat dedi ve anlatıyordum bianda sus tamam anlatma dedi bana anlatma dedi niye dedim seni gölge araştırma hastanesine sevk ediyorum dedi ve bu hastane yine erzurumda beni oraya sevk etti birazda tersleyip ters ters konuştu ve hatta kendime zarar verdiğimi vsde sölemiştim aç bakim dedi gösterdim kolumu ayrıca göğüsüme ve cinsel organımda dahil olmak üzere oraya kadarda baktı ve tamam dedi sevk kağıdını yazdı ve kıta anket formunu geri verdi ve sevk etti ve sevk kağıdındada şu yazıyordu.
İLK RAPORDAN SONRA OLAN BİTEN BU SONRASINDA İLK YAZDIĞIM YORUM GELİYOR DEVAMINI YAZICAM
kanka ben şırnaktayken hava değişiminden sonra veriyolardı askerlere çürük azmı uğraştık ya üçüncü hava değişiminde garanti alıcan çürük hiç dert etme takma kafana o doktora bağlı zaten üçüncüde çürük başka birşey yok dördüncü hava değişimi falan yok çünkü üçüncü garanti çürük
1994 izmir/konak doğumlu, ali oğlu, ulş. er. ismail seyrek ulaştırma ağır oto taburu komutanlığı 15.04.2019 tarih ve 2130 sayılı sevki ile ayaktan sağlık kuruluna çıkarılmıştır.
Bilinen 2. sağlık kurulu işlemidir.
Yakınması: sıkıntı, sinirlilik, alevi sorunlar, uyum sorunu.
Ruhsal muayene: ayakta ve yaşında görünümde, özbakımı normal, çevresine ilgi azalmış sosyabilitesi güven vermez nitelikte, mizacı sıkıntılı, mimik ve jestleri mizacı ile uyumlu, konuşma, ses tonu normal, uyku azalmış, iştah azalmış, bilinç açık, dikkat normal, bellek normal, algı tabii, yönelim tam, zeka klinik açıdan yeterli, öznel-nesnel yargılama tam, fikir akış hızı normal olup amacına varıyor.
Düşünce içeriğinde: ailevi sorunları ve birliğine uyum sağlıyamama üzerine yoğunlaşma mevcut. Aktif susidal homisidal düşünce saptanmadı, içgörü tam, duygulanım sıkıntılı, davranışları (gözleme göre) psikomotor aktivitesi huzursuz, sosyal ve mesleki işlevsellik azalmış olarak değerlendirildi.
hastanın öyküsünden ailevi sorunları olduğu sivilde madde kullanım öyküsünün olduğu, askeri ortama uyum sağlamakta ve verilen görevleri yerine getirmekte zorlandığı, göğüs ağrısı tanımladığıacemi birliğinde piskiyatri polikinliğine baş vurduğu, önerilen tedaviyi düzenli kullandığı, tedaviye rağmen şikayetlerinin devam ettiği, arkadaşları ve komutanlarıyla anlaşmakta zorlandığı, kendisine zarar verdiği, sıkıntı, bunaltı, uykusuzluk, huzursuzluk olduğu, son zamanlarda bu şikayetleriyle baş etmekte zorlandığı öğrenilmiştir.
Kıta anket formu: olumsuz.
Hastanın ruhsal muayene ve değerlendirme sonucuda durumu uyum bozukluğu olarak değerlendirilmiş bir süre hava değişiminin uygun olduğu tıbbi kanaatine varılmıştır.
f43,2 uyum bozuklukları
BUDA 2. HAVA DEĞİŞİMİ RAPORUM
İkinci raporumda bu şekildedir ve bu ayın 15 de akşam 6 uçağıyla birliğime geri dönücem. Sorum şu bu raporlarla olan bitenle durumum ne olur süreç ne olur süreç işleyiş nasıl olur çürük askere elverişsiz raporu alırmıyım evime dönebilirmiyim inanın ki intahar etcek duruma geldim kafayı yemek üzereyim iice piskolojim bozuluyor geri dönmek istemiyorum bir gün değil bir dk dahi durmaya tamülüm yok yardımlarınızı bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
kime sorarsan sor üçüncüde garanti çürük dördüncü hava değişimi yok lütfen yapma öyle birşey ((
YANİ BENİM şu an 2. HAVA DEĞİŞİNDEYİM VE BU ÇARŞAMBA GÜNÜ DÖNÜYORUM ERZURUMA GERİ YANİ ÜÇÜNCÜ HAVA DEĞİŞİMİNİ VERMEDEN ELVERİŞSİZ YANİ ÇÜRKMÜ VERİYORLAR YOKSA ÜÇÜNCÜ HAVA DEĞİŞİMİNİ VERİP DÖRDÜNCÜYÜ VEREMEYİP Mİ ÇÜRÜK ELVERİŞSİZ VERİYORLAR
Üçüncü hava değişimi olabilir çürük ihtimali yüksek dördüncü hava değişimi yok çünkü ya yapma lütfen
SAOLASIN BAŞINI ÇOK ŞİŞİRMEK İSTEMİYORUM AMA BİŞİ DAHA SORUCAM BEN ŞİMDİ BU ÇARŞAMBA GÜNÜ DÖNİCEM DÖNDÜMMÜ SÜREÇ İŞLEYİŞ NE OLUCAK NASIL OLUCAK YİNE RDM AST SUBAYIYLA GÖRÜŞCEM SONRA O HASTANEYE SEVK ETCEK HASTANEYE GİTTİMMİDE HASTANEDE NORMAL SIRAMI ALIP PİSKİYATRİYE GİRİCEM YOKSA SAĞLIK KURULUNDAN DOSYA AÇTIRIP ÖLEMİ PİSKİYATRİYE GİRİCEM YOKSA DEDİĞİM GİBİ NORMAL PİSKİYATRİDEN SIRA ALIP DOKTORMU BENİ HEYETE SEVK ETCEK YOKSA DİREK ELVERİŞSİZMİ YANİ ÇÜRÜKMÜ VERCEK NASIL OLUYOR OLCAK İŞLEYİŞ SÜREÇ
Genelde ankaraya sevk ediyolar ama sen normal gataya falan gidiyosundur heyete sevk edebilir veya direk verebilir ama alırsın
OZAMAN BEN DÖNÜNCE 3 HAVA DEĞİŞİMİNİ ALIP YİNE EVE GELCEM SONRA TEKRAR DÖNDÜĞÜMDE ÇÜRÜĞÜ ELVERİŞSİZLİĞİ ALICAM YANİ TOPLAMDA 3 KEZ 30 GÜN HAVA DEĞİŞİMİ ALMAM LAZIM YANİ ÖLEMİ
evet ya çürük verir ya da yine hava değişimi çünkü dördüncü yok zaten üçüncüyü aldıktan sonra zaten garanti çürük veriliyo
ANLADIM KUSURA BAKMA KAFANI ŞİŞRDİM AMA DEDİĞİNE GÖRE ÜÇÜNCÜ HAVA DEĞİŞİMİNİ ALMADAN ÇÜRÜĞÜ ALIR DÖNERSİN EVİNE DİYORSUN YANİ VE PEKİ BÖLÜK KOMUTANI KITA ANKETE KALKIP ELVERİŞLİ YAPAR YAZARSA BİLE YİNEDE ÇÜRÜK ALIRMIYIM YOKSA ALAMAZMIYIM AYRICA İLK HAVA DEĞİŞİMNDE VE İKİNCİ HAVA DEĞİŞİMİNDE KITA ANKET FORMU: YAZAN YERLERE BAKARMISIN BİRİNDE OLUMSUZ DİĞERİNDEDE FARKLI BİŞİ YAZIYOR O NEDİR
anlat ben iyi değilimde yazar zaten oraya elverişsiz diye alırsın her türlü merak etme
AYRICA RDM AST SUBAYI VE HASTANEDEKİ DOKTOR ŞÖLE DEDİ İLKİNE GİTCEN GELCEN İKİNCİYE GİTCEN GELCEN ÜÇÜNCÜYÜ VEREMİYOZ ÜÇÜNCÜYE ÇÜRÜK ELVERİŞSİZ VERİP YOLLUYOZ DEDİ RDM AST SUBAYIDA AYNI ŞEKİL İLKİNE GİTTİN GELDİN İKİNCİYE GİTCEN GELCEN ÜÇÜNCÜYÜ VEREMİYORLAR ELVERİŞSİZ YANİ ÇÜRÜK VERİYORLAR DEDİ
benim bildiğim şimdi ya çürük alcan ya tekrar hava değişimi üçüncüyü aldıktan sonra %100 alıyosun çürüğü geri döndüğünde
ANLADIM ÇOK SAOLASIN AMA AZDA OLSA İÇİMİ RAHATLATTIN İNANKİ HAVA DEĞİŞİMİNE GELDİĞİMDEN BERİ GERİ DÖNME OLAYI VAR KAFAMDA KAFAYI YİCEK DURUMDAYIM VE BU OLUMSUZ YAZAN YERİ GÖRDÜN BAKTINMI O NE ANLAMA GELİYOR
merak etme takma kafana:)
SAOLASIN ALLAH RAZI OLSUN HAYIRLI RAMZANLAR İYİ AKŞAMLAR DİLERİM
Rica)
BENİM ACEMİ BİRLİĞİNDEKİ KOMUTANIM DEDİ Kİ İKİNCİDEN DÖNDÜĞÜNDE BİRAZDAHA SÜSLE DEDİ SÜSLE DERKEN NEDEMEK İSTEDİ NEDİYEBİLİRİM NE EKLEYİP SÖLİYEBİLİRİM RDM AST SUBAYINA VE HASTANEDEKİ DOKTORA
yani yaptıklarını söyle hepsini birden anlatma yavaşca anlat vermiyosada çürük hava değişimi verir tekrar geldiğinde zaten garanti çürüksün iyileşmedim dersen dördüncü hava değişimi yok çünkü sende biliyosundur
VALLA BENİM BİLDİĞİM DUYDUĞUM ŞU İKİ KEZ HAVA DEĞİŞİMİ ALIYON İKİNCİDEN DÖNÜNCE ÜÇÜNCÜ HAVA DEĞİŞİMİNİ VEREMİYORLAR ÇÜRÜĞÜ VERİYORLAR DİYE BİLİYOM RDM AST SUBAYIDA HASTANEDEKİ DOKTORDA böyle SÖLEDİ YANİ DEMEDİLER ÜÇÜNCÜ HAVA DEĞİŞİMİNİDE ALIP GİTCEN DÖNDÜNMÜ DÖRDÜNCÜYE ÇÜRÜĞÜ ALCAN DEMEDİLER
benim arkadaş direk 3 ay hava değişimi almıstı ondan sonra çürük takma kafana:) doğru değilsede üçüncüden sonra garanti veriyolar ya da direk gidincede alırsın
ANLADIM SAOLASIN ALLAH RAZI OLSUN
Rica.
Çok mu zorlaniyorsun kardeş
AYNEN ZORLANIYORUM VE AİLEVİ VS SORUNLARIM VAR VE BULUNDUĞUM OLDUĞUM BİRLİK DÜZGÜN DEĞİL SÜRGÜN YERİ RDM Sİ REFİZESİ HERŞEYİ ORAYA SÜRMÜŞLER KOMUTANLAR BİLE DEĞİŞİK GÖZÜMÜN ÖNÜNDE SANDELYE FIRLATTIĞINI GÖRDÜM ŞAİT OLDUM YEMEKLER ÇOK KÖTÜ VE KOKUYOR VS VS
Zor gercekten ya keşke düzeltseler şu durumları
AYNEN
Bu hava değişimleri ekleniyor ama demi sonradan yapacağın zamana
AYNEN ÇÜRÜK ALMAZSAN İLKİ HARİÇ DİĞERLERİ EKLENİYOR
Kaç hava değişiminden sonra muaf oldun
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!