Devlet hastanesinde dişlerimi yaptırsam mı? Devlette kaplama yaptıran var mı?

Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır on dışım eksik ve diğer dişlerimde de sıkıntılar var. Konuşmamda yemek yememde ve görünüş olarak çok kötü görünüyorum. Yakında Thy mülakatlarına gireceğim. Özelde yaptırmak için 10-12 bin tl istediler toplamda. bende en azından mülatakatlar için geçici olarak kaplama yaptırmayı düşünüyorum devlette. Daha sonra özelde tekrar zirkonyuma çevirmeyi düşünüyorum. Dün hastaneye gittim. fakat doktor çok baştan sağma gibi geldi bana. elinde bir metal ile kontrol etti ve röntgen felan çekmeden çok iş var senin dedi. toplamda 1,5 ay kadar süreceğini ve 1 ay kadar dışsız kalacağımı söyledi. Porselen kaplama yapacağını söyledi ve fiyat olarakta 400 tl civarı dedi. Yalnız ben doktora güvenemedim. röntgen çekmeden direk tanı koyması, ve aceleci, baştan sağma yapar gibi geldi bana. Bu 2. doktorum. geçen hafta da başka doktora gitmiştim onda da benzer tavırlar vardı ama o en azından röntgen çekmişti :) şimdi ayın 20 sinde randevum var dış çekimi için. gitsem mi bilemiyorum. yaptıran var mı? Sizce gitsem mi ki?
Devlet hastanesinde dişlerimi yaptırsam mı? Devlette kaplama yaptıran var mı?