Klozetler sağlıksızdır çünkü : 1-Klozetlere oturulduğunda yarım çökme olduğu için bağırsaklar tam olarak boşalamıyor. Alaturkalarda tam çökme olduğu için böyle bir sorun yaşanmaz 2- Mikrobiktirler; çünkü mutlaka klozetle bir temas halindesin ve klozetin kenarları mikropludur. Kapağı elinizle kaldırmak zorunda kalacaksınız , öte yandan oturduğunuzda sırtınızın kaldırdığınız kapağa değme ihtimali vardır kısaca mikrobiktir. Normal tuvaletlerde ise böyle bir temas söz konusu değildir. 3 - Çevreye zararlıdırlar ; çünkü klozet tabanından yeterli izole bir kez yapılabilsede bir süre sonra yerinden oynayacak ve binanın alt katlarına sızdırma yapıcaktır. Siz klozet mi yoksa alaturka tuvalet mi kullanıyorsunuz?
Alaturka tuvalet mi yoksa klozet mi kullanıyorsunuz? Klozet zararlı mı?
klozete oturuluş şekli önemli burada.. insan sağlığı için her ne kadar alaturka tuvalet daha yararlıysa, bakımı vs de o kadar zordur.. daha çok bakteri oluşan bir tarz.. klozete oturulduğunda bedeni öne doğru eğerek oturulmalı.. o zaman gerekli olan vücut pozisyonu bir nebze sağlanabiliyor yine.. ben şahsen alafrangayı tercih ederim.
Klozeti tercih ederim fakat zaten evde küçük bir kardeşim olduğu için klozetin orda basamak var. Yani tuvaletlerle zaten aramın iyi olduğu biri olaraktan o basamak keyfe keyif katıyor😀
O yüzden sağlık konusunda da biraz daha pozitifleştirmiş oluyo
Hastaysan klozet zorunlu ama degilsen alafranga sindirim sistemi daha iyi bosalmasina yardimci oluyor
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evde alaturka kullanıyoruz ama ben klozeti daha cok seviyorum. Evet zararli olabilir ama en azından daha konforlu. Klozetler, bir hastalikta veya hamilelerde öneriliyor daha çok.
Klozeti asla sevmedim alışamadım sevemem de.. Onca sene yurtdışında yaşadım klozeti alaturka yaptım 😄😂😂😂😂
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evindeki oturmalı tuvaletini isteğin gibi steril yapabilirisiniz, bu yazdıkların pis olanlar için.. Dışarda da erkekler ayakta kızlarda degisik bir sitil ile yapıyor zaten..