Antibiyotiklerin ağız kuruluğu yapması bakterilere karşı savunmaya mı geçtiğini belirtir?

merhaba benim sorum olacaktı geçenlerde ben rahatsızlanarak malteped evlet hastehanesine gittim orda bana gastrit miğde zarında az bir miktarda iltihaplanma ve bağırsaktada çıktı oradaki hekim bunun basit bir enfeksiyon olduğunu söyledi ve kandada az bir miktar enfeksiyon olduğunu söyledi.
sonra bana amoklavin adında antibiyotik yazdı ama tam tesir etmediğini kartaldaki dr lütfi kırdar eğitim ve araştırma hastahanesindeki hekim söyledi bu sefer kanda çok mikrop var dedi (o arada önceki antibiyotiği bir gün atlamıştım ) yani kendiside tam tesir etmediğini söyledi diyerek bana güçlü bir antibiyotik verdi klacid adlı ara bana nefes darlığı nöbet şeklinde oluyor kaslarda kramplar dilde demir tadı bunların hepsi yan etki olarak geçiyor ardında bir dönem sonra tekrardan normale döndüğüm zamanlarda oluyor yani iyileşiyormuyum? normal bir vaka mı?
Antibiyotiklerin ağız kuruluğu yapması bakterilere karşı savunmaya mı geçtiğini belirtir?