hpv 16 ve 18 genotupleri negatif
Hpv yüksek risk pozitif
Smearda da anormal epitelyal hücreler görülmüş.
Bu ne anlama geliyor?
Hpv yüksek risk pozitif
Smearda da anormal epitelyal hücreler görülmüş.
Bu ne anlama geliyor?
Smear sonuçları 3 farklı şekilde gelmektedir. Normal sınırlar içinde gelirse gereken müdahale yapılır ve hasta da herhangi bir rahatsızlık olmadı anlaşılır. İyi huylu değişikler hücresel olarak incelenmekte ve çıkacak ikinci sonuçlar içerisinde yer almaktadır. bu rahatsızlık enfeksiyon olan durumlar ve iltihap, menopoz döneminde meydana gelen rahim ağzında ki rahatsızlıkları kapsar. Smear sonucu enfeksiyon ya da reaktif değişiklikler olarak gelirse bu rahatsızlığa karşı uygun tedavi uygulanarak smear tedavisinden sonra da bu işlem rutin kontrol ile tekrarlanıp kontrol altında takibi yapılmaktadır. Sonuncu sonuç ise epitel hücre anormalliklerdir. Bu durum rahim ağızı ve içerdiği bez yapılarını en dışta bulunan örtü gibi örtmektedir. Rahim ağzında bulunan bu örtü yani epitel, çok katlı ve yassı hücrelerden oluştuğu için skuamöz epitel ismi ile söylenmektedir. Rahim ağzında oluşabilecek kanserlerin ve kanser hastalığına sebebiyet veren rahatsızlıkların birçoğu bu epitelden kaynaklandığı bilmek gerekir.
Kontrol yapman gerkiyor yilda bir kez.. hpv 16-18 negatif gelmesi iyi bir şey... ama anormal epitel hücre olması kötüye gidebileceğini gösteriyor ondan dolayi kontrolü aksatma
Tedavisi yok mu?
Yarına randevu aldım zaten ama merak ediyorum. Hiçbir şekilde cinsel ilişki olmayacak değil mi uzun bir süre?
Peki bana zararı ne
Cevap
4Cevap
Merhaba, şu an ne durumdasın? Tedavi oldunmu eşimde de çıktı haftaya randevusu merak içinde internetten bilgi almaya çalışıyorum.
Korunmasız ilişkiye giriyor musun?
Evet malesef
smear da bazı hücreler görülmüş hpv çeşidi çok fazla zaten. Doğum kontrol hapı kullanıyor musun?
Hayır kullanmıyorun
geri çekilme mi yapıyorsun?
Bazen öyle bazen prezervatif ama zaten prezervatif kullanılsa bile hpv virüsü geçiyorkus
partnerin de var mı acaba o önemli?
Şuanki partnerimde olduğunu sanmıyorum yani eğer benden bulaşmadiysa :(
Daha önce birlikte olduğum birisinin penisinde sigiller vardı. O zaman önemsememiştim ne olduğunu da bilmiyordum ondan geçti bana muhtemelen.
evet peniste siğil varsa odur sen de görünen siğil var mı vajinada filan?
Sanırım yok ama koku akıntı şikayetim olduğu için bir süredir agda yapamıyorum varsa da göremiyorum. Ama olsa farkederdim çünkü o bahsettiğim iliskinin üzerinden cok geçti
kendine dikkat et bence. Öğrenci misin?
Em okuyorum hem çalışıyorum
Neden ki
dikkat et kendine bence sonuçta hpv çıkarsa tedavi olman gerekiyor
daha önce siğil olan penise oral yaptın mı?
Tedavisi yok sanırım , ki çıkmış
kitle olması lazım dış kısımlarda var demek için.
Anlamadim
hpv kitle şeklinde belli oluyor genital bölgede.
herpes kapmışsın ve baya yayılmış. geçmiş olsun
Herpes nedir
Lütfen sallamayınız heroes kapmışsın deme heroes bir çok insanda var
@TipitipTıpçı siz doktor musunuz? Bu durumda ne kadar risk altındayım nelere dikkat etmem gerekiyor nasılbir tedavi uygulanacak anlatır misiniz kisaca lütfen
Herhangi bir tedavi uygulanmayacak muhtemel olarak ) serviks epitel displazi veya metaplazi düzeyini bilmediğim için)
Belli aralıklar ile smear aldıracaksınız takip edilecek
Belli doğum kontrol haplarından kullanmanız istenebilir
@TipitipTıpçı kendi kendine iyilesecek mi yoksa hep bu düzeyde kalacak ilerlerse mi tedavi uygulanacak ,,?
Herpes bir kez girdimi genelde çıkmaz immun sistemi sağlam tutmak gerekir
Kendi kendine iyileşmeyecek bu ahlde kalır takip edileceksin gerekirse ek tedavi yöntemleri uygulanır
Bana mı diyon emin ol benden olur da senden olmaz
Benim alanım belli uğraştığım iş belli
Senin profile baktımda senin de neyle uğraştığın belli komple kadın ve cinsellik üzerine gitmişsin kolay gelsin
@TipitipTıpçı sen her yoruma ziplama. Kendi yorumundqn yuru kime yuruyeceksen
Internette pozitiften negatife dönen birsürü insanın paylasimlari var ama:( sizin dediğiniz gibiyse hic cinsellik yasayamayacak miyim?
Kardeşim herpes hiv gibi virüs değil vücuda girdimi kalır bağışıklığın zayıfladğında semptom verir testlerde negatifleşir testin negatif olması onun vücudundan gitmiş olması anlamına gelmez lütfen cahil insanların yorumlarına da bağlı kalmayın iyi günler geçmiö olsun
O ne be
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar