Risperidon: çeşitli psikoz durumlarının tedavi edilmesi için kullanılan ilaçtır. Halüsinasyon, kişilik bozukluğu, kuruntu, zihin karışıklığı, paranoya, ruhsal çöküntü, endişe, gerginlik, duygusal davranış bozukluklsiarı gibi psikolojik rahatsızlıkların tedavi edilmesi için kullanılır. Yan etkileri etken maddesine bağlı alerjik reaksiyonlardır. Ama kilo aldırdığına dair bilimsel bir çalışma yok.
1. gün bir bok olmazsa 2. gün aşırı uyku 3. gün dil şişmesi 4. gün tuhaf tuhaf şeyler boşalmama veya iştah kesilmesiyle beraber çok zayıflama gibi yan etkileri olabilir. şahsen bende hepsi oldu. ha bir de ekliyeyim kafan kendi kendine hareket edebilir aynı şekilde ayak kasların kasılabilir buna ek olarak kalçan kendi kendine hareket eder öyle bir kasılırsın ki artık dayanamıyorum diye tanrıya yalvarırsın. Ve eklemem şarttır ki burnun aşırı tıkanıcak. Dilin de şişerse zaten yaşaman mucize olur çünkü nefes alamayacaksın. Faydaları ne midir? Açıkcası sinirlenmeyi önlüyor diye biliyorum bende olan etkileri bunlardı. Başka faydasını göremedim. Birde çabuk uyutuyor. Hemen uyumak istersem uyumadan önce bir tane içerdim. O ilaç bir silah gibidir bir kaosa sebep olabilir. Nasıl mı? ilacı içmek istemeyen ama zorla içirilen biri cinayet bile işleyebilir şahsen ben o duruma gelmiştim beni çok zorlamışlardı en son bıçağı elime aldım dedim ki içmiyorum lan. :D neyse. Kısaca faydasını göremezsin bu tarz hastalıklarının geçmesini mi istiyorsun? Sabahına anlam kat. Depresyonun temel sebebi genellikle budur zaten. Sabah yaptıkların akşam sana ya dopamin olarak gelir ya da depresyon olarak. İnsanın ilacı yine insandır. Çok mu işsizsin evde ayin falan yap ne bilim risperdalı al bir kuzu çevirme şeyine koy odunla pişir sonra yangın söndürücü ile söndür ateşi sonra çöpe at. Stres atmaya birebir xD
En İyi Cevaplar