2 aydır roaccutane kullanıyorum ilaca 1 hafta ara versem şuana kadar ki tedavim boşuna mı gider?
Yoksa 1 hafta sonra devam etsem kaldığım yerden devam mı ederim?
Yoksa 1 hafta sonra devam etsem kaldığım yerden devam mı ederim?
Mümkünse ara vermeden devam etmek daha iyidir. İlacı bırakınca cildin tekrar yağlanmaya başlar. İlaç temin edemediğin için 1 hafta ara vermen gerekiyorsa da yağlanmayı asgariye indirmek için beslenmene çok dikkat etmelisin. Yağlı yiyecekler yeme, bol bol su iç ve cilt temizliğine özen göster. Uygun pH değeri olan sabun ve ılık suyla her gün cildini temiz tutmalısın.
Teşekkür ederim 😊
Ben de 1 ay benzer bir ürün kullandım Zoretanin. Cildiyeye gidecektim ilaç bitince ama doktor ortadan kaybolduğu için gidemedim yan etkileri de fazla olduğu için 1 ay kullanıp bırakmıştım cildim daha kötü oldu kızardı en son 1 ay Clyndoxyl kullanınca düzeldi biraz. Bırakınca daha kötü olabiliyor cilt tipine de bağlı biraz yağlanmaya çok müsaitse. Ara vermeden tedaviye doktor kontrolünde devam etmek en iyisi :)
Aslında ara vermek istemiyorum dün kontrole de gittim ama sağolsun doktor ilaç yazdığını söyledi bugün eczaneye gittim reçete görünmüyor ve ben sabah şehirdışına geldiğim için tekrar doktorla görüşme imkanım yok bundan dolayı böyle bir sıkıntı var
Anladım. Zorunlu ara vermek gerekiyorsa dediğim gibi beslenme ve cilt temizliğine dikkat edersen çok sorun olmaz ilaç eline geçer geçmez yine devam edersin kullanmaya.
Çok teşekkür ediyorum
A vitamini içeren gıdalardan da tüketebilirsin ilaca ara verdiğin dönemde yine aşırıya kaçmamak kaydıyla.
Pekii
Merhaba bende tedavi görüyorum da bir kaç sorum olucak neye göre bu ilacı veriyorlar cildin çok mu kötü?
Çok aşırı kötü değil aslında çok daha fazla sivilceli ciltler var ama benim o 5-10 sivilcem hiç geçmiyor biri geçse başkası çıkıyor 2 doktora gitmiştim 2 side bu tedaviyi uygulamak istedi 🤔
Bende 2 aylık bir tedaviye girdim cilt altı kurutmak için şimdi kontrole gidicem komple cilde yoğunkaşıcak da
Umarım güzel bir sonuç alırsın 😭
Umarım güzel bir sonuç alırsn 🤗
Teşekkürler umarım sende
Teşekkürler inşallah
Cevap
1Cevap
Bende virüsten dolayı hastaneye gidip yazdıramiyorum racutaneyi 3. Ayım bitmişti tekrar başladığımda kaldigim yerdenmi yoksa en baştan mı
Merhaba. Bu soruna cevap bulabildim mi? Çünkü bende aynı durumdan muzdaribim :'(
Bence hiç bırakma ara verme yani
Şehirdışındayım ve doktorumun dün yazdığı reçete görünmüyor eczanede 🤔
o nee dmeke lo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar