AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Ben 3 kere
beş ve dört aralarında aylık bebeklerimi düşürdüm. Doktorlar düşme sebebini bulamıyorlar. Patoloji sonuçlarındada sebep çıkmıyor. Kalbi aniden duruyorlar. Doktorlar sonuncu bebeğim ters bir biçimde düşük oldu. Ve rahim yolumda yırtılma meydana geldiği için bebeğimin olma ihtimalimin düşük olduğunu söylediler. Tekrar hamile kalmadan evvel hangi yolları izlemem gerekiyor. Tedavi olmalı mıyım? Olacaksam hamilelikten sonra mı başlamalıyım?
Bide bir yıldır düşük yaptım bir yıldır her regl olduğumda kurumuş büyük kan pıhtıları geliyor. Tehlikeli mi?
doğum kontrol hapı kısırlığa sebep olmaz mı?
Bilgilendik teşekkür ederiz
Bazen düzensiz oluyor bazen düzenli oluyor adet, bir de bazen sancılı, bazen normal oluyor, bunun bir sebebi var mıdır
Merhaba korunmaya evlendikten sonraki ilk ilişkide mi başlamak gerekir (gerdek gecesi)
Doğum kontrol hapları kilo aldırır mi?
İlişkide en güvenilir korunma yöntemi hangisidir?
Merhaba hocam. Sprial takılı yeni doğum yaptım sayılır 6 ay oldu ama bu ay adetim 3 hafta gecikti 2 kere test yaptım ikiside negatif dün kahverengi bir akıntı geldi biraz başlıyor galiba sonunda dedim ama bugün tık yok spiral ve testlerin negatif çıkmasına rağmen hamile olabilir miyim?
Bence çocugum gelişmediği için kürtaj oldum 40 gun sonra alttan muayene oldum kist varmış bir kac ilac ve doğum kontrol hapı aldım. Bunu nasıl kullanicam bilmiyorum. Dokor 6 ay devam ediceksin dedi bilgilendirirseniz çok sevinirim
İyiymiş teşekkürler hocam ellerine sağlık
Çocuk düsünmediğim için bana faydalı olacak bu bilgiler teşekkürler 😀
Merhaba Ebru Hanım, ben de "çikolata kisti" dediğimiz "polikistikover" var... Yanlış yazdıysam affola... Doğum kontrol hapı verilmişti hormon yönünden de etkili olduğu için... İlacın her bitimin de regli oldum fakat ilacı bırakınca reglim tekrar kesiliyor... Bu ilacı uzun vadeli kullansam düzenli regli olsam, ileri de cocuk sahibi olmama engel bir durum yaşatır mı bana?
Ben hangi günlerde hamile kalınacağını ve hangi günlerde hamile kalınmayacağını anlayamıyorum, her yerde farklı bir şey yazıyor ve herkes farklı bir şey söylüyor, beni bu konuda aydınlatır mısınız? Hamile kalma ihtimalinin olmadığı dönemlerde içe direk boşalsa bile ihtimal sıfır mıdır? Şimdiden çok teşekkürler ✩
Hamile kalmak istiyorsanız adet dönemi bittiği gün ilişkiye girin o ilk 5 gün de olma ihtimali çok yuksek
Doğum kontrol haplarının artıları ve eksileri nelerdir? Doğurganlığa etki eder mi?
En etkili doğum kontrol hapı hangisidir. Hap kullanmanın belli bir zamanı vakti varmıdır. 2 3 sene kullansak kadının hormonları için sorun olur mu
Merhaba spiral ile korunuyorum çıkartmak istiyorum ama çok korkuyorum
en iyi korunma yöntemi
@şuşuvepaşa spiral..
Pcos hakkında çözüm önerileriniz var mıdır
Doğum kontrol haplarının ileriki yaşlarda vücutta yarattığı bir problem varmıdır
Merhaba kist varken hamile kalabilirmiyim ve bana guvenli dogum kontrol hapi onerirmisiniz
Merhaba?
Bir kez düşüm yaptım bir kez de kürtaj oldum... bir daha hamile kalmamı engeller mi bu durum?
Bu vicdan azabıyla nasil yaşanılır bilmiyorum umarım bir gün layığıyla anne olabilirim.
2 ayda bir kez falan regli oluyorum 10 gün kadar sürüyor ileride hamile kalmka konusunda sıkıntı olurmu benim için
o iyiymiş ben bazen 2 hafta bile oluyorum, hormonlarıma bakıldı 20yaşında birinin hormon seviyesine sahipmişim
Dogum kontrol icince adet gunu aksarmı
İlk aylarda vücut uyum sürecine girer düzensizlik olabiliyor ama 2. Aydan sonra hap bittiği gibi adet olunur sağlıklı günler diliyorum
iyi günler :) merak ettiğim bir şey var. pantolon üzerine boşalma gerçekleştiğinde spermin iç çamaşırıda geçip hamile oluşturma ihtimalı varmı? pantolondan sperm ilerleyebilir mi? veya ölür mü?
Koptumm 😂😂😂
@Amyleechess ya ama bilinçsizim dedim lütfen :D
saçmalama spermden bahsediyoruz delici bir alet değil bu 😂😂
@tugce00001 bende buna takildim mantiksizca ama cidden bir korku olustu iki hafta ve onun ustunde bir sey yoktu bende ic camasri olsa da bide gunluk ped fark ettigim an hemen ic camasirimi cikarmistim
@psikolojiadayi sadece iç çamaşırı olunca sıkıntı aslında ama sende ped de varmıs :)
@tugce00001 haklısın pantolondan da geçemez herhalde :)
@tugce00001 elde kurumuş spermden de bişey olmaz dimi? gene pantolon üzerinden? :D
hayır tabiki bişey olmaz, spermin pantolon üzerinde veya çıplakken genital bölgenle temas etmesi önemli değil, önemli olan genital bölgenin içine girip girmemesi, spermler hareket etme özelliğine sahip yani kadının genital sisteminde hareket ederek yumurtalığa doğru gidebiliyorlar ve o şekilde ancak döllenme oluyo. içine girmediyse ne olabilir ki?
@tugce00001 yeminle o kadar cahilim ki kendime gülüyorum :D benim saf düşüncelerim aklımda bin bir türlü şey kuruyorum. mesela pantolondan iç çamaşırına geçse sonra ordan vajinaya kadar gidebilir gibisinden vs vs vs :(
Sperme yılan gibi bir anlam yüklemeyin. Vajinanın içindensrahime gidiyorsa bu oranın besleyici ve kaygan yapısından.. Ben dışarı çekeyim derken kaz defa vajira ağzına boşaldım ama hamilelik olmadı. Ayrıca hamile kalmak o kadar değil, mesela çocuk için takvim ve saat hesabı yapmak zorunda olan milyonlarca çift var...
@kemalim13 yani yok ic camasarindan gecsin ya da vajinann ustune degdi ordan rahime gecsin gibi bir sey degil
@psikolojiadayi Teşekkür ederim :)
Merhaba :) bir soru daha sormak istiyorum.
Tarlusal ilacı kullanıp ilacın son günü adet olan birisinin hala hamilelik riski olur mu?
Yumurtalık kistlerini tamamen ilaçla yok etmek mümkün müdür, yoksa illa bir ameliyat şart mıdır?
Merhaba erkek arkadaşım la sürtünmeli ilişki yaşadık ama sadece parmak soktu kendi boşalmadı bile hamilelik riskim var mı çok korkuyorum bu olay yaşandıktan sonra ağız kuruluğu susuzluk oldu yardımcı olur musunuz?
Boşalmadıysa nasıl risk olacakki?
@Nazbaşak başkası yazınca daha komik geliyor di mi😍😍
@kemalim13 Ama boşalma olmamış ondan dedim :D
20 yaşındayım regl düzensizliği yüzünden doktora gittiğimde polikistik over başlangıcı olduğunu söyledi. hem rahat bir cinsel hayat için hem de reglimi düzene sokmak için doğum kontrol hapı kullanmalı mıyım? bana bir zararı olur mu? doğum kontrol hapları uzun vadede doğurganlığı etkiliyor diyorlar bu doğru mu?
peki hangi doğum kontrol yöntemini seçmeliyim?
Reglim agrılı geçiyor
Merhaba 18 yaşındayım yaklaşık 1 ya da 2 hafya önce bir birlikteliğim oldu sonraki 72 saat içerisinde ancak 72 ya da 73. saatte doğum kontrol hapı alabildim yaklaşık 9 10 gün boyunca kullandım bu süreçte özel bölgemde ve yumurtalıklarımda ağrılar ve idrarımda kanamalar oldu ama ertesi gün hapı kullanamadım hamile kalmaktan çok korkuyorum lütfen beni aydınlatabilir misiniz
İşin zor test yap
@nht343 hamile kalabilirsin tabiki, sen neden doğum kontrol hapı aldın ertesi gün hapı alacaktın bide doğum kontrol hapını kafana göre almış bırakmışsın bence test yap hemen, 18 yaşında ne acelen vardı acaba bir 5dklık zevk için hamile kalmaya değer mi?
@nht343 kan ve ultrason testi yaptırıcam yarın zaten
@tugce00001 oldu artık bu süreci nasıl atlatırım asıl önemli olan o siz de bana bu konuda yardım edin lütfen buraya yargılanmaya değil bilgilerinizden faydalanmaya geldim
ben seni yargılamıyorum sadece yaşın çok küçük ve iuan bu yaptığın şeyi hata olarak göemüyo olabilirsin ama daha yolun başındasın kimler gelip geçicek hayatından sen olgunlaşana kadar yani bu yaptığın kişiyle evlenmiceksin zaten, insan her sene bir öneki senede yaptığu hataları ancak görebiliyo sürekli düşüncelerimiz zevklerimiz değişiyo ilerde sendr hata olarak görüceksin bunu. veya hayatının aşkı olacak kişi karşına çıkacak ama bekarete belki çok önem veren biri olucak ve sırf bu yüzden kaybetmiş olucaksın onunla olabilme şansını. yani her çıktığınla tüketme derim ben yaşanıcak o özel anları, çünkü erkekler nankör şimdi bu seninle beraber olan erkek belki bir iki defa daha seninle birlikte olmak isticek sonrada bir bahane uydurarak senden ayrılcak yapma bunu lütfen sen çok değerlisin bunlara izin verme benden bir abla tavsiyesi
birlikteliğiniz korunmasız mı oldu? ve tam olarak vajina içine boşalma oldu mu?
@Nazbaşak korunmasız ve evet
ilişkiden sonra doğum kontrol hapı bir işe yaramıyormuş ertesi gün hapıyla farklıymış bende daha yeni öğrendim. o yüzden riskli bir durum şu an. adetin falan geçikti mi?
kan testi iki hafta sonra kesin sonuc verir ama ultrosonda bişey varsa bile 5. haftada falan belli oluyormuş aklında olsun. umarım bişey yoktur:)
@Nazbaşak erken adet oldum ama az geliyor kan bugün 2. günüm normalde bu ayın 20sinde olmam gerekiyordu
Adetin yoğunluğuna göre test yaptırırsın ama adet olursan yani normal adet kanaması o zaman risk ortadan kalkar
@Nazbaşak hayır öyle değil işte, hamile olanlarda da bazı durumlarda kanama oluyo yani. veya her ay düzenli adet görüp 9 ay sonra habersiz doğum yapan insanlarda oluyo geçenlerde avusturyada bir kadın öyle doğum yaptı
@tugce00001 Ya 9 ay boyunca nasıl habersiz olacak Allah aşkına. ayrıca hamile kadınlarda üstüne görme olur ki o da regl kadar yoğun olmaz ve uzun surmez akıntı olurmuş sadece :)
@Nazbaşak çok teşekkür ederim umarım yoktur
@Nazbaşak ne demek istediğinizi anlamadım
@Nazbaşak umarım olurum o zaman çok rahatlarım
@tugce00001 ben bunun olacağını sanmıyorum
Umarım canım yoktur :) regl aynı normal oluyormuş gibi olursa ve gün sayısıda normal olursa bence risk yok ama için rahat olsun diye test yaptırırsın :)
neyin?
@Nazbaşak nerdeyse hiçbir hamilelik belirtisi göstermiyorum ağrılarım ve kanamalarımı da enfeksiyona bağlıyorum araştırdım enfeksiyon belirtilerinin hepsi var ayrıca yaklaşımından dolayı çok teşekkür ederim naz abla
Neden abla diyorsun 18 yaşındayım :D bide şey soracağım regl sancın oluyor mu şu an?
@Nazbaşak dikkat etmemişim kusura bakma ☺bu arada evet oluyor
o zaman üstüne görme falan olacağını sanmıyorum :) adet oluncada risk kalmaz zaten. ki üstüne görmeyide erken görmez diye biliyorum
@Nazbaşak ikinizde çok hafife alıyorsunuz ama umarım ters bir durum oluşmaz
@Nazbaşak içimi rahatlattın çok teşekkür ederim
@tugce00001 endişelenmeyin hastahaneye gittim test oldum sonuç pozitif çıkarsa gerekli önlemleri alıcaz ben sadece pozitif çıkarsa kürtaja kadar gider mi merak ediyorum çünkü birlikteliğin üstünden sadece 2 hafta geçti
durumu buraya yaz mutlaka :/
@tugce00001 yok hafife almak değilde ben adet olduğu için öyle düşündüm sadece :( bence de inşallah ters bir durum olmaz
@Nazbaşak adet olmam hamilelil belirtisi midir ki ☹️
@Nazbaşak yazarım
ya bazı kadınlarda üstüne görme dedikleri durum oluyormuş işte. bak mesela benimde iki hafta kadar önce yanlış yaptığım bir ilişkim oldu ama kıyafetlerim üzerimdeydi pantolonum falan yani üzerime falan boşalma olmadı erkek arkadaşımın kendine az geçmişti ama ben yinede kafayı yedim kaç gündür ya pantolondan geçtiyse ya bişey olduysa diye. adetm bu ay gecikince doktora gittim (daha öncede adet düzensizliğinden gidiyordum fakat gecen sene hazirandan beri düzenliydi) galiba stresten falan oldu. tarlusal ilacı verdi bana 4 günlük bir ilac bittikten bir hafta sonra adeti getiriyor işte adetliyken tahlil falan yapcak hormonlar için neyse bugün öğlen ilacı içtim işte baktım kahverengi akıntı gelmiş ardından da kırmızı kan geldi normal ama şu an olmuyor ilk gün zaten az az oluyor normaldede ama bende çok korktum bugün kime sorsam kahverengi normal akıntı herkeste oluyor senin durum imkansız dediler pantolon üzerine sana bulaşsa bile 3 kattan gecemez dediler. ama işte cok stres yapan birisiyim o yüzden baya bir etkilendim :(
ilacında yarın son günüydü zaten ama içimdeki korkuları bir türlü yenmiş değilim hala tamamen adetim olsa rahatlarım bir nebze olsun. adet sancısıda var normal sekilde yani
@Nazbaşak kızlar boşuna kuruntu yapıyorsunuz pantolondan geçmesi imkansız
@tugce00001 Kızlaaar size bir iyi bir de kötü haberim var iyi haber GEBE DEĞİLİM 💃💃kötü haberse tahmin ettiğim gibi idrar yolu enfeksiyonum var ilaçlarımı aldım artık bitiricem ☺
gebe olmadığına sevindim :) ilaçlarını aksatma mutlaka kullan :)
Buna sevindik 😂😂
@Nazbaşak insanın ben de çok sevindim hastahanede öğrendiğim zaman oracıkta dans ettim 😄
@nht343 😁😁
Ama yine de adetim bitince falan tekrar kontrole gidicem ne olur ne olmaz
Adet olduysan artık risk yoktur canım benim :)
@Nazbaşak martın 20sini bekliyorum adet olursam sorun olmaz
@Nazbaşak ben de gönderemiyorum :(
Allah Allah neden ki yaa off :(
@Nazbaşak seviyemiz yetmediği içindir özelden ne konuşacaktık ki
Hey merhaba:) son durum ne her sey yoluna girdi mi?
@Nazbaşak evet herşey yolunda enfeksiyon geçti sanırım ama yine de ilaçları bitiriyorum ağrım sızım falan da yok adetimii bekliyorum şimdi 2 gün sonra olmalıyım sorduğun için teşekkür ederim💕
Rica ederim umarım daha iyi olur her şey 😊😊 Bu arada geçen sormuştum mesaj atamıyorum diye takip edersen atabilicem😊
@Nazbaşak teşekkür ederim herşeyin iyi olması için elimden gelen her şeyi yapıcam ayrıca takip edicem şimdi 😊
Kol derisi içine yerleştirilen, doğum kontrol implantları var. Tavsiye eder misiniz doğum kontrol yöntemi olarak.
Kaç tane eczaneye sordum kimse bilmiyor, yurtdışında olan bir uygulama ama burda pek bilen yok.
ben yurt dışındayım ben bile duymadım böyle bişy olduğuna eminmisin 😃
@tugce00001 evet Perulu bir arkadaşımın ablası kullanıyormuş, yanlış hatırlamıyorsam 2 yıl kadar sürüyor diyor koruma etkisi
Yan etkilerini okumalısın her bayanın kaldırabileceği değil bnce
Ha sen Hormon implantini diyorsun, kola çubuk yerlestiriyorlar. Doktorum dediki onun kola yerlestirdikten sonra kama riski varmisnve etksii azalabiliyormus.
@Aurora3535 Kama riski ne demek?
Hamile kalma riskin var demek istemiş. Yanlış yazmış :))
@ManiyCo ay evet ya hamile kalma riski demek istedim ama düzeltemedim düzeltme imkanı yok burada
@Aurora3535 Maalesef yazdığımız yapışıp kalıyor düzeltemiyoruz. Olsun ama ben anladım :)
@ManiyCo aynen maalesef
@Aurora3535 :)
Erkekler Ne Diyor
Çok güzel bir çalışma. Tebrikler Doktor Hanım. Size gercekten her konuda ihtiyacım var. Zansn icerusinde suzden yardim isteyebilirim. 😊☺
Harika aciklamalar insanin cocum yapasi geliyor 😅
Teşekkür ederiz doktor hanım
Oks kullanmak hem sağlıklı hemde kolay
Çok güzel çok iyi bilgilendirme olmuş
Güzel bence olmuş başarılarının devamını dilerim
Bu kadar net güzel açıklayıcı bilgilerden sonra da kızlardan saçma sorular gelecek mi?
İşte yıllardır beklenen paylaşım 👏👏 ağzınıza sağlık
Birgün evlenirsem eşimle beraber okuyacağım bu sayfayı 😌
Gerçekten doğru güzel toplumun yanlış bildiği şeyi doğru olarak anlattığınız için teşekkürler
Faydalı bir söyleşi olmuş. Temel noktaların hepsini içeriyor.
Merhabalar Ebru Hanım :)
Paylaşmış olduğunuz bilgiler birbirinden çok önemli. Şahsım adına çok teşekkür ederim bu bilgileri bizimle paylaştığınız ve bunun için bir çaba harcadığınız için :)
Teşekkürler..
Guzel paylasim ama bence spiral en iyici sizce?
aklınıza takılabilecek tüm soruları cevabı sanırım burada
paylaşımın güzel
güzel paylaşım olmuş baya bilgilendirici başarılı
Allah aşkına sprilar kullansınlar etraf boş gereksiz insan dolu
Kondom haricinde sizi %100 korur dediğiniz bir korunma yöntemi var mı? Varsa nedir
Bu spiral i kullan demeyin bayanlara ya erkekler için acı verici birşey
Spiral
Çok yararlı bir konuya deyinmişsiniz bencr herkesin bilmesi gerekiyor.
Hocam merhaba, bayanlarda görülen vajinal enfeksiyon hastalıkları da aynı zamanda bir doğum kontrolü sağlar mı?
Teşeklürler herset icin
Bilgiler için teşekkürler
evlilikte çocuk olmadan nasıl birleşme yapmayı önerirsiniz hem sağlık açısından hem garantilik açısından hemde zevk alma açısından yani sizin için en ideal şekil ne
Birçok birliktelik yaşadım ama hiç korunmadım gerek yok kendimi yönetebiliyorum
en doğru yöntem dışarıya boşalmak
bu konuda en çok doğru bilinen yanlış ve yanlış bilinen doğru nedir?
Her yasta kadin kullanabilirmi
Spiral turleri ve fayda/zarar iliskisini merak rdiyorum uzman hanim