Olur niye olmasın benim arkadaşımda da vardı şimdi hala var ama onunla yaşamayı kabullendi. Doktor şimdi yavaş yavaş eski hayatına dönmesine yardım ediyor spor falan yapıyor yani zamanla olur o sabret biraz aadece
Benim arkadasimin kolunda ve omuriliginde var platin onunda spor yapmasi yasak agirlik kaldirmasi yasak ve dusmesi falan tehlikeli. Cok gecmis olsun her daim sukur ❤
Hayatini cok kisitlayan birsey degil, platin olmayipta spor yapmayan yuzlerce hobbit var bu sitede kanka.
Xray de de zorluk oluyor diye duymuştum. Geçmiş olsun
Gerçi bu durumların sorun olmaması için özel platinler var ama pahalı olduğu için bazen tercih edilemeyebiliyor. Belkide eskide kaldı bunlar bilmiyorum.
Araştır istersen
Onlar önemli değil, mesela sorun yaşayıp yaşamayacağını bir havaalanında dene bak :D
Binmene gerek yok havaalanına girişte de bakıyorlar, bir deneyebilirsin
Git hem biraz gezersin hemde değişiklik olur :) Yok orayı çok gördüm dersen Ankara'ya gel gezeriz havaalanına flan gideriz :D
Cevap
14Cevap
Platin lumbal bölgede yaniii hareketlerinin kısıtlanması normal. Skolyoz ameliyatı heralde? Zamanla adaptasyonun artacak tabi ama biraz dikkat ve sabır gerekiyor.
Geçmiş olsun. Fizik tedavi görmende fayda var. En azından bir kez bir fizyoterapist ile görüş.
Dediğim gibi zaman ve sabır gerekli. Platin spor yapmaya engel değildir mutlaka “yapabileceğin” egzersizler/spor türleri vardır.
Dediğim gibi çok ciddi bir yerde... Omuriliğe hasar vermediği ve herhangi bir felç durumu yaşanmadığı için şükretmek lazım. Kendine zaman tanı, umarım günden güne daha iyi olursun. Geçmiş olsun 🙏
İki organda kesi oluşturabilecek kadar önemli bir kırıktan bahsediyoruz dediğim gibi çok şükür etmek gerekiyor.
Hayır tabi 😄 ama gerçekten ucuz atlatmışsın diyebiliriz. Omurga kırığı sonucu maalesef felç kalan nice insan var.
Canım platinim var ve yaşamıma devam ediyorum. Genelde sorun olmuyor bende de senin ki işte omurga da olduğu için benim sağ omzumda
Benim kuzenimin kalçasında vardı ama o hayatını normal bir şekilde devam ettiriyor
Arkadaşımın belindede var gerçekten çok sıkıntılı çok isyan etti insanlar dalga geçti ama her şeye rağmen hayatla kendiyle barışık yaşamayı başardı arkadaşların çok önemli kalbi temiz sana yardımcı olacak insanlar varsa toparlarsın. Geçmiş olsun
Neslican Tay
3 kere kanseri yenmiş hemde 4. Evrede
Tek bacağını kaybetmiş
Saçları bile yok
Ama her şekilde bizden daha güçlü ve mutlu. Hayatla savaşıyor. Bence haline şükretmelisin daha kötü durumda olabilirdin.
platinin boyutu ve bulunduğun yere göre değişir ama ne olursa olsun eskisi gibi olamıyor. çok büyük geçmiş olsun
bana doner mısın lutfensadece ıkıdk kısa bısey danısmak ıstıyorum sadece ıkı dk bana yaz lutfen
Annemde de var ama bir zorluk yasamiyor temizlik vs yapabiliyor. Eger cok zorlarsa tabi ki agri oluyor ama ona da dikkat etmek gerek.
geçmiş olsun. Benimde kol kırığından dolayı iki platin vardı kolumda sonra çıkartılmıştı. Zor bir durum
Geçmiş olsun. Neden takıldı bu platin?
Coook geçmiş olsun kardeşim. Insallah eski sağlığına kavuşursun.
Hayat bu işte herkezin baska bir sinavi var
Okuyor musun
Ozelden bir ulas kardesim bana
Zamanla dönebilir. Fizik tedavi çok önemli
Neyden oldu ki böyle. Bu arada geçmiş olsun. Allah acil şifa versin.
Kötü oldum ya. Allahtan omuriliğin zarar görmemiş. Zamanla düzelirsin. Yakınımda birisi çok daha kötüsünü geçirdi. Şimdi iyi çok şükür :)
Uzun olmasa anlatacamda eriniyorum yazmayı pek sevmiyorum da😂 Arkadaşımın kardeşi arabayla uçuruma yuvarlandı. Ameliyata girerken ölme ihtimali var dediler. Omur ilik hasar almış. Platin taktılar aradan 3-4 yıl geçti şimdi gayet iyi :)
Ben senin durumunla o kızın durumunu kıyaslamıyorum ki niye atarlanıyon 😂 Umut et diyorum. Hayat devam ediyor. Düzeleceğine inan ve düzel. İnanmak, başarmanın yarısıdır.
Çok geçmiş olsun , trafik kazası falan mı?
Çok geçmiş oksun
Üzdü çok geçmiş olsun
Allah yardimcin olsun
Geçmiş olsun.
Geçmiş Olsun 🙏
Yiğenim kurtuldu
Oldu
Kalça ve bacak
Seninki duruyor ama halaa
Alışmak gerekiyor bazen..
Geçmiş olsun
Ne alaka ya