2 gün önce ayak bileğim burkuldu ve şişti üstüne basabiliyorum ağrı da yok sadece haraket ettirirken ve elimle bastırınca acıyor bisey varmıdır arkadaşım beni korkuttu damar sıkışmıştır falan diye?

sabaha iyi olması için yapacagın şey saç kılı bunu zeytin yagında biraz kavur az bir şey hamur yap bir avuç kadar evden birisi jilet ile o şiş yere ince çizik atsın bir kaç yere yani kan çıksın sonra hamuru o saçları kavrdugun yere batır saç kılını alıp tam şiş yere koy yay sonrada üzerine hamuru koy bezle kapatarak sar uyu sabaha hiç bir şeyin kalmaz
12 yaşımda ufak bir tümsekde inerken bende burkmuştum aynı senin ayagın gibi bilegim ve üstü davul olmuştu babam geline eve bu sana saydıklarımı yaptı annem saçından az bir şey kesti sonra da az hamur hazırlattı aynı anlattıgım gibi yaptı bir kaç jilet çizigi attı o şiş yere kan çıktı sonra sardıktan sonra uyudum sabah kalkınca hiç bir şey olmamış gibiydi ne şişlik nede bir agrı sana saçmalık geldiyse sen yapma eski insanların tedavisi daha etkilidir git hastaneye 1 hafta çek şişligi
rica ederim jiletle ince çizikler atması o şişlik yerdeki donan pis kanları atmak içinmiş bakın evde bir büyügüne anlat bunu belki duymuş tur daha önce çok etkili bir çözüm korkacak hiç bir şey yok sabahına hiç bir şey kalmadı ne şişlik nede agrı evdekilere bir sor bunu olur derlerse hiç korkma ben buradayım zaten o zaman anlayacaksın geçmiş olsun
Bu tarz seyleri burayi yazana kadar uzmana gorunseniz emin ol icin daha rahat eder
Neden acil servise gitmediniz ki anında?
Aradan 2 gün geçmesine rağmen doktora gitmemeniz de ihmalkârlık olmuş.
Geçmiş olsun.
Bir sorun olmaz ama sen yine de doktora görün. Gecmis olsun
Cevap
18Cevap
Buz koyman iyi olur şişen yere.
Ayak parmaklarını hareket ettirmeye çalış eger az veya hiç hareket yoksa kırık veya çatlak olma ihtimali düşüktür. Ancak yinede bir röntgen çektirmen iyi olur.
Valla eğer 90 kilo değilsen sıkıntı vardır doktora git
Git git doktora
Burkulmada şişme yapabilir. Ama acile gidip röntgen çektirmen iyi olacaktır aksi bir durum varsa müdahale ederler.
Çok kötü olmuş geçmiş olsun, biraz anadolu tıp olacak ama zettini ezip sar şyi geliyor alıyor şişkinliği
İnan cefasını yıllarca. Çekeceksin ben yaşadım çünkü. 3. Yıl oldu bazen sızlıyor
Çıkmış gibi duruyor hemen uzman bir teyze ya da amca bulup taktır yerine
kanka hastaneye koş roberto carlos gibi duruyor jjsjsjsjjsjs
Bence hastaneye git görünce ben bile bir tuhaf oldum
Üstüne basıyorsan ve 2 gün olduysa korkma
Ama yarın erkenden bir doktora görün
Sıcak KULLANMA
soğuk buz tedavisi yap, ama direk uygulama, araya bez vb. Koy.
Yukarıda tut
Geçmiş olsun karton yağı yok mu ya en hızlı şekilde o indirir
Bence çıkmışta olabilir bileğin. Şişme normal değildir bir doktora görün derm
Buz yapacaksın buraya. 72 saat 2 saatte bir 20 dakika ama havlu koy yanmasın orası
ayak şekil değiştirmiş yarın ilk iş ortopedi hatta acil servis
Yalnız baya şişmiş buz falan koy
olm cok pis sismis buz koy
ay lütfen doktora git bu ne.
şu halini görmüyor musun? doktora git.
Şiş var tabi görmüyor musun buz tut sirekli
Yukarıda tut buz uygula
Yine de bir doktora git. Ayağının üstüne buz koy
Öldürmeyen Allah öldürmüyor işte😀
Doktora git sıkıntılı bişeeye benziyor
doktora git geçmiş olsun
çok üstüne basma krem al kas gevşetivi flan geçer